Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
MENSELIJK GEDRAG IN PUBLIEKE RUIMTES
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Visual Knowledge Building
“Hoe kom ik aan klanten?”
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Maximale hypotheek berekenen en maandlast berekening afstemmen op toekomst plannen, wonen, werken en vrije tijd Hypotheek berekenen Waarschijnlijk is het.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Hoofdstukken 15 en 16.  als spelers meer keuze hebben kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Hoe kan ik meer keuzes brengen?  Conflicten leiden tot meerdere.
PUBLIC DESIGN Bas van der Lans, Henno van de Hee en Sanne Schumacher.
Bas van der Lans Sanne Schumacher Henno van de Hee “The BIGGER picture” Public design – concept 3.
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Tuin – Timmer – Watermanagement Watermanagement Op het gebied van watertechniek zijn wij uitermate goed ontwikkeld en hebben wij u veel te bieden. Dit.
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
Public design – Concept 1
Public design - Concept 1
PECHA KUCHA een week Nos- Journaal. NOS journaal Brengt nieuws vrij zakelijk Uit Nederlands perspectief Op de publieke omroep.
Presentatie Informatica Pieterjan Nonneman Stelt ‘skaten’ voor.
Waarom doen wij wat we doen ! Toekomst visie Observatie systeem AchterAchter KantKant Uw Adviseur Dienstverlening Aan u als consument Uw Adviseur Back-office.
WONDERVOL LEVEN Muziek: Lara Fabian.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Praktische Opdracht CKV
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
A. POWERPOINTS V. B. Voor al die dagen dat het tegen zit…
Het onderwerp ????????????????????.
Public design – Concept 2 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Wakker worden!
Public design - Concept 2 Rob Oudejans Tom Dekker Sascha Magendans.
Eerste Concept Tweede Concept Defenitief Concept Onderzoek Concept Ontwerp Uitvoering the Movie.
Public Design 2008 Andreas Pantelis, Irvin Appiah, Jacques Duerinck.
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Public Design Technologisering Paul van Den Hogen Martino Wullems.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Visie en strategie gemeente Huizen Aanpak gemeente Huizen
 3SIGN  Studievereniging tegenover studentenvereniging  Uitleg over gehouden enquêtes.
Stichting Visible Results
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
Visie & Strategie.
Mijn Ogen.
De DP 'Rotonde' discussie. Rode draad uit de gesprekken van deze ochtend.
Hoofdstuk 4 Geluid Sharon Huwel – 1GMB.
Het verschil tussen telefoon en . Telefoon Telefoon is het communicatiemiddel waarmee je elkaar met een telefoon kan oproepen en zo met iemand kan.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Van Engel, Minke en Helen
VOOR ALLE LEERWEGEN ! NU. INHOUD ARTXPRESS AUDITIE PROCEDURE PROGRAMMA LEERLIJN MOTIVATIE CONTACT.
Welkom ik maak me sterk.
Hansenstraat wil uit de vergetelheid….  Doel/aanleiding Leefbaarheid en veiligheid in de wijk vergroten, door een mooier, veiliger en meer sociaal straatbeeld.
Maak je persoonlijke veranderverhaal
Ondernemingsraad IGSD Steenwijkerland & Westerveld.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
NU BURGERSCHAP 3/4 Project online 2Reclame: daar trap jij toch niet in? Voeg hier je commercial in: Invoegen > Video > Onlinevideo. Lukt dat niet? Geef.
Wondervol leven Marley Production.
Trasbash 2017.
Lichaampje prik 1 Korintiërs 12:18-20 "God heeft elk deel van het lichaam een eigen taak gegeven. Precies zoals hij dat wilde. Een lichaam bestaat dus.
Wondervol leven Muziek: Lara Fabian.
Wondervol leven.
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Mijn Ogen.
Transcript van de presentatie:

Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje

Moodboard

Publieke ruimte Welke rol speelt die ruimte? De ruimte dient als opslagplaats/standplaats voor het vervoermiddel van namelijk de fiets. Voor wie? Studenten die met de fiets van a naar b willen. Welke mensen komen er? In deze ruimte komen studenten die een woning bezitten aan de H.J.E. Wenckebachweg. De leeftijd varieert van 17 tot 26 jaar. Hoe gedragen deze zich hier? Studenten die haast hebben pakken snel de fiets en gedragen zich gespannen (gestrest om ergens op tijd te komen) of juist ontspannen omdat ze optijd van huis weggegaan zijn. Hoe is de plek ingedeeld? (zon/schaduw/gebouwen/andere objecten) De ruimte is ingedeeld als een soort binnenhofje. Er staan fietsenrekken netjes achter elkaar en er is altijd genoeg zon (daglicht) in de ruimte. Op het moment dat het donker wordt gaan er lantaarnpalen branden zodat de ruimte goed verlicht blijft. Er staan verder 2 bankjes waar studenten kunnen zitten met een prullenbak ernaast. Binnenhofje

Visuals publieke ruimte

Maatschappelijke issue Het is algemeen bekend dat studenten het niet ruim hebben en vaak rekening moeten houden met hun uitgaven. Vaak vanwege de hoge werkdruk op school is het niet mogelijk voor studenten om veel extra te werken. Daarom zo het ook zo prettig zijn als deze groep niet lastig wordt gevallen met secundaire kosten. Zo geef ik een voorbeeld van studenten die uitwonend zijn in een zelfstandige woning of een studentenhuis. Er zijn veel zelfstandige studenten woningen in Nederland, maar vaak worden deze op dezelfde manier behandeld door de belastingdienst en gemeenten als gewone huurwoningen voor gezinnen. Kijk bijvoorbeeld naar de afvalstofheffing en het jaarlijkse bedrag dat je moet betalen voor waterverontreiniging.

Concept Interventie Als interventie is het idee om bij de toegangsdeuren waar de studenten in en uit moeten een blokkade te maken van vuilniszakken. Hierbij proberen wij de boodschap dat de afvalstofheffing veel te hoog is voor studenten onder de aanbracht te brengen bij mensen die voorbij lopen. Een eind verderop zit een andere Hogeschool en er lopen dus geregeld studenten langs de hele dag. Design strategie ‘Design to debat’ strategie zal de strategie zijn die wij zullen gaan uitvoeren. We willen dat deze maatschappelijke issue onder de aandacht komt bij andere studenten en overheidsinstellingen zoals gemeenten. Studenten die langslopen zullen denken waarom de vuilniszakken zo op een hoop liggen en gaan erover praten. Directe betrokkenen Studenten

Concept Bedoelde effecten Er moet een gevoel van irritatie bij de studenten ontstaan omdat ze de deur niet gemakkelijk meer kunnen passeren. Het bedoelde effect dat dit moet veroorzaken is dat ze erover gaan praten. Onbedoelde effecten Wij zouden niet willen dat de irritatie zo hoog komt zitten dat er onder studenten een agressieve sfeer gaat komen. Hier zijn wij niet erg bang voor omdat de studenten die er wonen er wel begrip voor zullen hebben aangezien elke student met de afvalstofheffing te maken heeft. Issue Bedrag afvalstofheffing veel te hoog voor studenten met een zelfstandige woning Technologieën/materiaal Vuilniszakken

Ontwerp oude situatie

Ontwerp na interventie

Concept Huidige situatie De toegangsdeur is op dit moment goed toegankelijk, behalve als er soms een aantal fietsen dicht voor staan. Elke student gooit zijn of haar afval keurig in de containers. Verandering Het afval van studenten zal opvallend te zien zijn bij de toegangsdeuren. Hierdoor wordt de toegang tot de buitenwereld moeilijker gemaakt en dit beeld willen wij ook uitstralen naar buiten toe. Doordat studenten een hoog bedrag moeten betalen aan afvalstofheffing is de toegang naar een goeie toekomst enigszins versperd. Kosten Voor eigen rekening (vuilniszakken) Benodigdheden Vuilniszakken, camera, papier, pen