De kring. Elke maandag beginnen we in de kring

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Boekbespreking van: Mitch Slemmer
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Wat kun je doen in keuzemenu?
Dichtwedstrijd voor basisscholen. Dicht je taal..
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Opvoeding.
De Slippertjes.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Digitaal Beeldverhaal
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Groeten uit Peru Anne, Christof, Bente, Teresa. We missen jullie.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ze mompelde wat, ving de nachtegaal en droeg die in haar hand weg.
Op 17 november gingen we lootjes trekken. Ik had op het lootje geschreven dat ik een legoauto wilde. Jasper.
Gemaakt door Nicky beekman Klas 3H.
IKL project door: Kiki Pappers
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Antwoord op vraag SOPO1-4
Pupil van de Week Om de kinderen nog enthousiaster te maken voor de sport korfbal, is “ Pupil van de week” in het leven geroepen. Startdatum: 10 september.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Er was eens een kasteel en daar woonde een koning.
Ik ben Bob..
…..overrompeld door verdriet
MAX de gelukkigste hond van de wereld
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Juffrouw Boggemog. Wij hebben een gedichtje opgezegd over juffrouw Boggemog. Het gaat over de maanden van het jaar. Wij moesten het uit ons hoofd leren.
Wolvecamp tentoonstelling
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Het verhaal van Pasen.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Jezus roept de leerlingen
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
- Het circus kwam in de stad en veel mensen kochten een kaartje om de voorstelling te zien.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
Bloemschikken Modeshow bloemschikken in kleding.
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Het is 3 oktober.Israa,Carmen en Loubna werden wakker en kleden zich aan. En gingen naar de winkel.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Stage: Basisschool de Klingerberg
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
De Vriendschap.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
5 jaar geleden is ze gestorven Enkel mooie herinneringen zijn er nog je kracht en je glimlach Voor altijd in ons hart.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Informatie avond groep 3. Planning van de avond Voorstellen Sociaal-emotionele ontwikkeling. Praktische en belangrijke informatie van de groep Actieve.
Wenboekje Wat fijn dat je er bent, hang je jas maar aan de kapstok..
Transcript van de presentatie:

De kring. Elke maandag beginnen we in de kring De kring. Elke maandag beginnen we in de kring. Dit keer vertelde Dionne over haar verjaardag en wat ze had gekregen. Onur vertelde over het voetballen met Serdar. Aylin vertelde over haar zusje en dat ze pas jarig was geweest. Gerda vertelde dat haar zusje ook jarig was geweest en dat ze 6 jaar was geworden. Gerda en Onur.

Rekenen Als we op school komen gaan we rekenen Rekenen Als we op school komen gaan we rekenen. We doen dan keersommen of verhaaltjes sommen. Ik vind rekenen en geschiedenis leuk. Linsey vindt schrijven heel leuk. Shamim en Linsey .

De Gymnastiek. We hebben een nieuwe leraar. Hij heet meneer Jordy De Gymnastiek. We hebben een nieuwe leraar. Hij heet meneer Jordy. Hij geeft ons leuke gymlessen. We doen altijd een goede warming up. We hebben basketbal gehad. Dat vonden wij leuk. Hij heeft ons ook flipperkast en salto geleerd. Dat vond iedereen leuk. Wij gaan met groep 6 en 5 samen naar de gym. Chris en Aylin

Dionnes verjaardag. Dionne was 24 september jarig Dionnes verjaardag. Dionne was 24 september jarig. Ze trakteerde op ijs in een mooie beker. Veel kinderen gebruiken die beker nu als pennenbakje. Op 30 september vierde ze haar feestje thuis. Daar gingen we potten schilderen en deden we bingo. Het was heel leuk. Eljereau en Dionne

De vuurvogel. Op 6 oktober was er een voorstelling van de vuurvogel De vuurvogel. Op 6 oktober was er een voorstelling van de vuurvogel. De Paus Joannesschool kwam ook. We gingen naar het speellokaal. Er waren 2 muzikanten en 1 verteller. Het begon om 10.30 uur. Het was heel leuk. Nienke en Eline

De computer Wij mogen van onze meneer vaak op de computer De computer Wij mogen van onze meneer vaak op de computer. We mogen de computer dan zelf aan- of uitzetten We mogen dan oefenen met spelling tafels of klokkijken. Het klokkijken vinden we best moeilijk.. Soms loopt de computer vast en dat is niet leuk. Rik en Nick.

Het verhaal van de vuurvogel Het verhaal van de vuurvogel. Een koning wou heel graag een zoon maar hij kreeg alleen maar dochters. Hij kreeg er wel 12. Toen riep de koning de dorpsgek bij zich en de koning vroeg wat moet ik doen om een zoon te krijgen. Hij zei stuur al je dochters het bos in. Maar de dochters kwamen niet meer terug. Toen riep de koning een jager bij zich. Deze heette Pjotter. De koning zei tegen Pjotter dat hij alle dieren in het bos moest doden. Pjotter zei:’ Dood aan alle dieren wat u zegt is mijn bevel’ Hij ging het bos in en doodde vele dieren. Als Pjotter in het bos loopt komt hij de reuzen tegen. Hij wordt gevangen door reuzen en die werken voor de duivel. Gelukkig weet Pjotter vrij te komen. Hij bevrijdt dan niet alleen de prinsessen, maar ook de 11 prinsen die de reuzen gevangen houden. En zo loopt het toch goed af. Milou en Dian.

Handvaardigheid. Aan het eind van het jaar houden we op school een kerstmarkt. Wij zijn bezig met het zagen van engeltjes en sterren. Wij moeten eerst zagen. Daarna moeten we het glad schuren. Je handen doen dan zeer. We mogen ook gaten boren. Wij doen dat niet allen, wij gaan met meneer Gideon boren. Het is gevaarlijk als we dat allen doen. Als laatste gaan we het hout lakken. Het wordt heel mooi. Ilker en Halil