Kwartiertje Overstag oktober 2013 Zelfevaluatierapport van ISCHO. Uw opmerkingen over dit rapport. Standpunt Overstag: statuut van PO. Update contactpersonen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Passend onderwijs.
Advertisements

Opleiding Plezier Discipline communicatieBeleving Begeleiding.
Vrijwilligers vóór ouderen, tegen sociaal onrecht
Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je de aan- en afwezigheden en de wachturen van je haio kan fiatteren. Om te starten.
Ouderwerking – School Verzekeringen
Haio – statuut Dr. Roel Van Giel 26/03/2011.
EEN TOEKOMST VOOR ONS LONDERZEELS VERLEDEN
Workshop Boris Platform gehandicapten mbo 7 november 2013.
De historie & de toekomst
Informatiesessie + overleg met PO’s
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Op weg pensioencommunicatie nieuwe stijl
Commissie Algemene Zaken en Middelen  Cie AZM 4 februari 2013: ◦ Historie ◦ Vorderingen (m.n. 2,6milj) ◦ Rapport Ecorys  Zie ook nota van.
INTRODUCTIE-INFORMATIE voor kandidaat huisartsen-in-opleiding (haio’s)
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Organisatievormen werkgeverschap POH-GGZ
Sollicitatie Haio’s Verkiezingen Overstag Hot items ?
Hoofdstuk 4: Pruiken en Revoluties
Mei Onderwerpen 1. Sollicitatie en contactavonden 2.Verlengen van Erkenning als PO 3. Achtergrondinformatie.
Masterproef huisartsgeneeskunde
Waarderende praktijkanalyse verrijkt je kijk!
Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing VZW Waarom streekproducten op de kaart zetten? Jo Van Caenegem 22 oktober 2007 Sint-Genesius-Rode.
Slim samenwerken tussen OCMW’s
Titel van de presentatie2 Wanneer start 2e spoor? Als werkgever en werknemer constateren dat herplaatsing bij eigen werkgever nu of binnen afzienbare.
De dagen dat je bedroefd zou zijn, zou ik, indien ik kon, een berg voor u bouwen, dat je kon beschouwen als uw eigendom, een plaats om de sereniteit te.
Groep 10 Gedrags- en maatschappij wetenschappen (Isabelle Rots) 2012 – 2013 Seksuele & relationele ontwikkeling.
Associate degree… en wat nu? Hans Daale Leido Expert-Meeting 13 april 2011.
“Kwartiertje Overstag” De wet Milquet Aanduiding vertegenwoordiger.
Discussiemoment “Kwartiertje Overstag” Overlegmoment voor PO-gerelateerde aandachtspunten tijdens de opleidingsvergadering.
Kwartiertje Overstag Januari 2014
September Onderwerpen 1. Huisartsenopleiding: 7+2  Jobbeurs Wachtdiensten: 1+1= 1 of 2 ? 4. Herwaardering statuut PO 5. Oproep.
Januari Onderwerpen 1. Jobbeurs 2013, vervangen door contactavonden 2. WOP en sollicitatie 3. Boodschap aan Overstag ?
Kwartiertje Overstag Mei Kwartiertje Overstag Mei 2012.
Statuut van de vrijwilligers, knelpunten en oplossingen
Samenwerking OCMW-VDAB in Gent Werkgroep activering POD-MI,
Ziekenhuisstage in de 3 jaarlijkse huisartsenopleiding werkgroep 6+3: ziekenhuisstages Johan Buffels, Thierry Christiaens, Guy Gielis, Roy Remmen, Jan.
Voorstellen tot aanpassing van het sociale statuut voor haio’s Guy Gielis 15/03/2008 Interuniversitair Centrum voor HuisartsenOpleiding vzw.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
ALGEMENE VERGADERING 16 JUNI 2014.
5.4 Hoe werk je? De overheid is ook een producent. Ze levert vooral diensten. Bijvoorbeeld: Gezondheidszorg & Onderwijs Een groot gedeelte van de kosten.
INTRODUCTIE-INFORMATIE voor kandidaat huisartsen-in-opleiding (haio’s)
NAJAARSVERGADERING NOVEMBER KNSB en haar leden.
Dag voor de zorg Zaterdag 14 september 2013 Workshop Alfaconstructie.
STATUUT VAN EEN MEEWERKENDE TANDARTS, ZELFSTANDIGE IN EEN ORGANISATIE
Psychologisch contract
Ambassadeurs Latent Talent. Waarom dit project? Vlaams Minister van Onderwijs en Werk in zijn tienkamp voor gelijke onderwijskansen:  ‘Bestrijd vooroordelen.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots
Presentatie online- ledenadministratie Oud Limburgse Schuttersfederatie.
Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)
Overleg Vlaams banenpact Comité Vlaams ABVV - 24/03/2015.
Grip op Regionale Samenwerking: Rob de Greef en Roeland Stolk.
Tevredenheidsmeting OCMW Presentatie MC Bea 24/08/09.
Emancipatie van de werknemer na de invoering van de wet werk en zekerheid (WWZ) mr. G.M. (Matthijs) Groenhuijzen.
Aantekeningen hoofdstuk 2. Arbeidsovereenkomst 4.3 Wat moet je doen? Om in Nederland aan het werk te mogen is het verplicht om een arbeidsovereenkomst.
Mantelzorg is goedkoop maar niet gratis Voordracht van prof. Guus Schrijvers bij het Congres organisatie en financiering van CVA-zorg op weg naar 2020.
Passend Onderwijs: Een nieuwe werkelijkheid? STRATEGISCHE SESSIES (V)SO STRATEGISCHE SESSIES (V)SO Regio bijeenkomst April 2014.
Naar een succesvolle en duurzame samenwerking in uw regio! Ajoeb Mohamedajoeb.
Waardigheid van Afhankelijkheid. ‘Samen redzaam’
BELEIDSAANBEVELINGEN VOOR MEER VRIJETIJDSKANSEN VOOR JONGE NIEUWKOMERS 10 geleerde lessen uit het project Wereldspelers.
Letselschade Raadsdag
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Hoofdstuk 3: Hoe kom je aan werk?
WET BIG/WgbO Voor opleiding TA 2016.
lokale autonome vrijwilligersverenigingen (nu 38)
Het vragenuurtje Symposium Provinciale Raad Orde der Artsen te Antwerpen
Als jullie het voor het zeggen hadden…
SCHOOL & ZIEKZIJN vzw Afdeling Brussel - Vlaams Brabant
Transcript van de presentatie:

Kwartiertje Overstag oktober 2013 Zelfevaluatierapport van ISCHO. Uw opmerkingen over dit rapport. Standpunt Overstag: statuut van PO. Update contactpersonen voor Overstag 1Kwartiertje Overstag oktober 2013

Zelfevaluatierapport ISCHO Vijfjaarlijks rapport van ISCHO voor de decanen geneeskunde en de rectoren van de vier universiteiten en voor de VLIR. Een evaluatiecomissie bekijkt de opleiding kritisch en hoort de actoren. PO’s worden vertegenwoordigd door Overstag. ISCHO: Interuniversitair Samenwerkingsverband Huisartsen 0pleiding. VLIR: Vlaamse Iteruniversitaire Raad (autonoom) 2Kwartiertje Overstag oktober 2013

Zelfevaluatierapport ISCHO Het zelfevaluatierapport is te raadplegen op Iedere PO kan hier een inbreng in hebben en zijn opmerkingen en suggesties doorsturen naar 3Kwartiertje Overstag oktober 2013

Zelfevaluatierapport ICHO Standpunt Overstag ? Wat moet Overstag toelichten naar de evaluatiecommissie? Bindend statuut voor PO met rechten en plichten ! Andere ?? 4Kwartiertje Overstag oktober 2013

Bindend statuut voor PO met rechten en plichten Wat is het statuut PO op dit moment? Haio’s hebben het sui-generis statuut: een bediendestatuut zonder pensioenopbouw. In strikte juridische zin is de PO niet de werkgever van de HAIO. De “echte” werkgever is SUI-vzw. Zij betalen het loon aan de HAIO. Waar kan de PO aanspraak op maken? 5Kwartiertje Overstag oktober 2013

Bindend statuut voor PO met rechten en plichten Om ‘titel’ van PO te krijgen, is erkenning nodig van zowel ICHO als van de FOD. Garant staan voor goede opleiding, opbouwen van didactische expertise, rapporteren, evalueren, portfolio, beschikbaarheid,.. Zorgen voor aangepast patiëntenbestand (niet te veel, niet te weinig) Investeren in infrastructuur (informatica, gebouwen) 6Kwartiertje Overstag oktober 2013

Bindend statuut voor PO met rechten en plichten Opleiden en werken met jonge collega’s heeft veel positieve kanten: anders zouden we het niet doen. Er zijn ook nadelen en risico’s Zekerheid om elk jaar een HAIO te hebben? Garantie kennis en inzet HAIO? Continuiteit? 7Kwartiertje Overstag oktober 2013

Bindend statuut voor PO met rechten en plichten Zekerheid om elk jaar een HAIO te hebben? Met het overschot aan PO’s is de kans 10% om geen Haio te hebben. Garantie kennis en inzet HAIO? Wat als niet- werkgever bij arbeidsconflicten, niet nakomen van afspraken, ongemotiveerde HIAO,...? Continuiteit? Zwangerschap, contract verbreking, mogelijkheid om HAIO 2 jaar aaneen te hebben, ziekenhuisstage midden HAIO opleiding vanaf 2018 ? 8Kwartiertje Overstag oktober 2013

Bindend statuut voor PO met rechten en plichten Wat staat er tegenover: de PO moet betalen om te mogen opleiden, toenemende kwaliteitseisen en belasting, het hoog niveau van de 1/1 opleiding? Wanneer? 9Kwartiertje Overstag oktober 2013

In de opleidingsgroepen waar nog geen contactpersoon voor Overstag is aangeduid : graag vrijwilliger: - Die stuurt belangrijke suggesties uit de groep door naar Overstag -Kan deelnemen aan vergaderingen Overstag -Krijgt powerpoint ‘Kwartiertje Overstag’ en evt feedback toegestuurd Dank voor ook Uw inzet Kwartiertje Overstag oktober