De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)"— Transcript van de presentatie:

1 Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)

2 ‘Werken met beperking is topsport.’

3 Ook Trombose maakt werken moeilijker M maar niet onmogelijk.

4 - Uw mogelijkheden om te blijven werken. - Waarom het voor een werkgever goedkoper is, om u in dienst te houden -Waarom het voor u beter is -5 stappen die u helpen om gemakkelijker te kunnen blijven werken.

5 Blijven werken is de norm geworden. Maar dat is voor iedereen nog even wennen. Voor zowel werknemers als werkgevers.

6 Werkgevers: De kosten bij ziekte worden grotendeels afgewenteld op de werkgever Werkgevers kunnen nog 12 jaar met de kosten worden geconfronteerd via hogere premies Niet alleen voor vaste werknemers, maar ook voor Flexwerkers. Als kleine ondernemer kun je daarop failliet gaan. ’

7 Werknemers: Als werknemer is het van belang aan het werk te blijven omdat: Fysieke klachten en depressie Het is zonde als uw arbeidspotentieel niet meer wordt gebruikt Een andere baan vinden is echt heel moeilijk voor mensen met een fysieke beperking Een vast contract krijgen is schaars geworden: het aantal flex- en 0-uren contracten stijgt al jaren. ’

8 Een voorbeeld uit de praktijk: Dit is Jan, vlak na de diagnose.

9 5 stappen die u helpen om te kunnen blijven werken.

10 De 5 stappen: 1.Ga naar uw werkgever en informeer hem over de mogelijkheden, de voordelen van een 1 e spoor traject en waarom het af te raden is om een 2 de spoortraject (richting ontslag) in te zetten.

11 2.Laat uw werkgever een (job) coach inschakelen

12 3. Spreek evaluatie momenten af met werkgever en met collega’s.

13 4. Zelfmanagement.

14 5. Evalueer maandelijks voor uzelf: is het werken zo goed vol te houden en werk ik met plezier?

15 Aan het eind van onze presentaties krijgt u een A4 met links naar handige Informatie over uw rechten en plichten. Dank u wel en ik geef het woord aan Marjan.


Download ppt "Trombose en arbeid Marjan Bijzet en Sanja de Bruin, ervaringsdeskundige coaches van Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW)"

Verwante presentaties


Ads door Google