“Kwartiertje Overstag” De wet Milquet Aanduiding vertegenwoordiger.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is het? Hoe gebruik je het? Wat biedt het?
Advertisements

Welkom op deze korte introductie tot het ESALSA systeem (ESS) waarop je de aan- en afwezigheden en de wachturen van je haio kan fiatteren. Om te starten.
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Provinciale jeugdselectie ANTWERPEN
Werkboek kwaliteitszorg voorstelling 4/12/2004. Bond Beter Leefmilieu, Koepel van Vlaamse milieuverenigingen • Het boek is een instrument voor een collectieve.
De Meridiaan naar de toekomst. Welkom 1. De organisatie 2. Gelijke tijden 3. Continurooster.
Informatiesessie + overleg met PO’s
Project Jong in De Friese Meren Jongerenparticipatieproject in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2013 Presentatie 28 augustus 2013 Het PAC, Lemmer.
Ouderraad Jaarvergadering 2012
Sollicitatie Haio’s Verkiezingen Overstag Hot items ?
Agenda Algemene Vergadering Cafetaria OLV Seniorencentrum.
Mei Onderwerpen 1. Sollicitatie en contactavonden 2.Verlengen van Erkenning als PO 3. Achtergrondinformatie.
WEDSTRIJDZAKEN ZFC ZUIDLAREN SEIZOEN SEPTEMBER 2011.
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Vergelijk 2008 en 2010 MR vragen. wn 9% wn 0% wn 26% wn 4%
Vergadering vrijwilligers 5 april 2011
Presentatie: Weekje Barcelona
Meegaan & tegengas geven
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Ronde tafel: ▫ Naam + 1 of 2 zinnen onderwerp (werktitel) Vragen: ▫ Iemand die zijn promotor/copromotor nog niet kent? TO DO: ▫ Masterproefovereenkomst.
TEKST 13 SAMENWERKING IN HET ALGEMEEN
Discussiemoment “Kwartiertje Overstag” Overlegmoment voor PO-gerelateerde aandachtspunten tijdens de opleidingsvergadering.
Kwartiertje Overstag Januari 2014
September Onderwerpen 1. Huisartsenopleiding: 7+2  Jobbeurs Wachtdiensten: 1+1= 1 of 2 ? 4. Herwaardering statuut PO 5. Oproep.
Kwartiertje Overstag oktober 2013 Zelfevaluatierapport van ISCHO. Uw opmerkingen over dit rapport. Standpunt Overstag: statuut van PO. Update contactpersonen.
Januari Onderwerpen 1. Jobbeurs 2013, vervangen door contactavonden 2. WOP en sollicitatie 3. Boodschap aan Overstag ?
Kwartiertje Overstag Mei Kwartiertje Overstag Mei 2012.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
B IJEENKOMST NVTZ 26 maart PROGRAMMA  Ontvang en informele ontmoeting  Welkom door Marius Buiting (16.30u)  Introductie door  Alice Makkinga.
Met muziek. Nu op dit moment....
Magister Leon van den Heuvel, 29 mei 2012.
Voorstellen tot aanpassing van het sociale statuut voor haio’s Guy Gielis 15/03/2008 Interuniversitair Centrum voor HuisartsenOpleiding vzw.
Classic days Saab Twente 20 en 21 mei Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei, organiseert Saab Twente Classic days. Deze dagen zullen volledig in het teken staan.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Een man zit 's avond behoorlijk door te zakken in een kroeg en besluit rond 2:00 uur naar huis te gaan. Hij staat op van zijn kruk en valt op de grond.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 30 juni 2015.
Presentatie Presentatie door Elja Barten en John v/d Kimmenade van Stichting Welzijn Laarbeek.
Nathan de Wijze en de Drie Ringen Een parabel over interreligieuze dialoog.
Ervaringen van en met PCL EXTRA STEUN. Ervaringen Onderwijs Transparant 1.Vul bij over Mijn Gegevens de juiste gegevens in 2.Vul de namen en gegevens.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
SCHOOLTIJDEN op De Havelt 12 januari AGENDA: 1.Welkom. 2.Doel van de avond: informatieverschaffing en uitwisseling van meningen. 3.Voorstellen procesbegeleider.
BS Het Venster SCHOOLTIJDEN op Het Venster 19 januari 2016.
SCHOOLTIJDEN op De Kastanjelaar Informatieavond 1 februari 2016.
op KC de Samenstroom 2 februari 2016
Ouderavond 11 januari 2016.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
29/08/11Info voor Velt-zadenverantwoordelijken Alles wat je altijd al wilde weten als zadenverantwoordelijke Velt zadenactie.
Info avond cluster 3/4/5/. Agenda Welkom Verdeling binnen het cluster 3/4/5 Zelfstandig werken Planbord Onze (school) Visie Organisatorische aandachtspunten.
Informatie/brainstormavond schooltijden. Indeling van de avond  Welkom: voorstellen werkgroep schooltijden  Uitslag ouderpeiling  Info schooltijdenmodellen.
Welkom Schoolcaf é : ‘Andere Tijden’. Doel van de avond  Kennismaken met de verschillende mogelijkheden wat betreft schooltijden  In gesprek over voorkeursmodel.
1 Invitee: –Iemand die een uitnodiging krijgt toegestuurd via en zich via deze weg kan inschrijven. Geïnteresseerde: –Iemand van buitenaf die graag.
Verslag Bestuursgesprek tussen Philadelphia en de Inspectie.
De Toekomst van de PGT Presentatie voor de gemeenteavond Algemene Kerkenraad 24 mei 2016.
Graag voor vrijdag 3 maart terug sturen per post, mail of persoonlijk.
De Medezeggenschapsraad spreekt….
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de Knelpunten in de politiek.
Passend onderwijs.
Lunchoverleg RETURN Sassenheim
in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Maandbrief jonggidsen
Blik op de toekomst.
organiseert speciaal voor u een …
Ouderraad OLVE Familia
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
[powerpoint openen, openen]
Transcript van de presentatie:

“Kwartiertje Overstag” De wet Milquet Aanduiding vertegenwoordiger

Wet Mil quet Deze wet beschermt de haio met nadeel voor de po. Ons voorstel: haio doet wachten op vrijdag, zaterdag en zondag overdag, zodat de 12 uur recuperatie in vrije tijd valt. Wegens de extra belasting voor po vragen we flexibiliteit van haio en tegemoetkoming van de overheid.

a) In februari 2012 organiseert het Icho voor haio’s en PO’s een avond over flexibiliteit van de haio. b) Lobbywerk bij de medico-mut, politici van Welzijn en Onderwijs en met steun van Icho en SUI: Opleidingsvergoeding en Impulseo (solo + haio = duo en duo + haio = trio).

Eén contactpersoon per opleidingsgroep Uit de reacties op laatste 'Kwartiertje Overstag' bleek dat er nogal wat animo was rond ons voorstel i.v.m. het in praktijk brengen van de wet Milquet. Het contract met SUI en de Wet Milquet worden ervaren als nadelig voor de PO. Overstag wil dat zijn beslissingen gedragen worden door de grote meerderheid van onze leden PO Daarom willen we 1 afgevaardigde van Overstag in elke opleidingsvergadering. Als er geen vrijwilliger gevonden wordt, vragen we dat het staflid iemand aanduidt

Taakomschrijving van de contactpersoon Contactpersoon krijgt de powerpoint presentatie voor “Kwartiertje Overstag” toegestuurd en brengt deze mee naar opleidingsvergadering. Geeft relevante opmerkingen van de groep door naar Overstag. Is uiteraard welkom op de vergaderingen van Overstag.

Ter informatie: U vindt verslagen van Overstag, POC, Sui en andere vergaderingen op Overstag hoopt (wenst?) van jullie onderwerpen voor volgende 'Kwartiertjes Overstag' te ontvangen.

Besluit: Per opleidingsvergadering: één vrijwilliger om de belangrijke boodschappen vanuit de groep door te mailen naar Alle suggesties en vragen zullen besproken worden op de volgende Overstag vergadering en opgenomen worden in het verslag van de vergadering.