De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Provinciale jeugdselectie ANTWERPEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "Provinciale jeugdselectie ANTWERPEN"— Transcript van de presentatie:

1 Provinciale jeugdselectie ANTWERPEN
Informatiebrochure

2 Hoe gebeurt de selectie ?
Er wordt gewerkt via verschillende kanalen : Voltis : testing 1x per jaar Eigen scouting : een team van provinciale trainers gaat ter plekke tijdens wedstrijden kijken naar jeugdspelers. Externe scouting : via contacten ontvangen wij namen van jeugdspelers die wij nadien zelf eerst zullen gaan scouten Andere gegevens : alle gegevens vanuit voltis en scouting worden verwerkt in onze database, en worden vergeleken met andere informatie of gegevens die wij ontvangen.

3 Ik word uitgenodigd, ben ik dan al geselecteerd ?
Nee. Na scouting kan het zijn dat je mondeling of schriftelijk uitgenodigd wordt op één van onze selectietrainingen. Na één of meerdere trainingen wordt pas beslist of je bij de provinciale selectie kan blijven. Wij werken steeds met een A-lijst (effectief geselecteerden), een B-lijst (die we van kortbij blijven opvolgen) en een C-lijst (die we vanop afstand blijven volgen). Enkel als je op de A-lijst staat (dit is een beslissing van de provinciale trainers na intern overleg) kan je deelnemen aan de provinciale selectietrainingen. Na een periode van 4 tot 6 maand wordt er telkens intern geëvalueerd en wordt de A-lijst aangepast waar nodig. Wanneer een speler uit de A-lijst valt, wordt dit uitvoerig met hem besproken.

4 Ik ben geselecteerd, wat dan ?
Je wordt verwacht deel te nemen aan de provinciale selectietrainingen die om de 14 dagen doorgaan. Je ontvangt informatie rond de gedragscode en de interne afspraken die strikt gevolgd moeten worden. Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de landelijke selectiedagen. Je kan geselecteerd worden om deel te nemen aan de interprovinciale of (inter)nationale tornooien.

5 Wat zijn deze trainingen ?
Per jaargang brengen we de betere spelers samen om deel te nemen aan een opleidingsprogramma van drie jaar. Deze worden geleid door een provinciale selectietrainer.

6 Waar vind ik meer practische informatie zoals adressen ?
Op de site van de Antwerpse Volleybalfederatie staan de gegevens van zowel de selectietrainer(s) als van de provinciaal jeugdverantwoordelijke. Je kan deze vinden op onder de rubriek jeugd. Onder rubriek jeugd < anorama> vindt je het volledige programma van jouw jaar terug, samen met de adressen van de sporthal waar jouw training doorgaat.

7 Ik wil meer te weten komen rond de provinciale selectie, waar vind ik die informatie ?
Op onze site staat in het jeugdbeleidsplan en jeugdvisie meer inhoudelijke informatie rond al onze projecten. Ook van de provinciale selectie vind je hier meer informatie. Mocht je nog vragen hebben , kan je ook steeds contact op nemen met de provinciaal jeugdverantwoordelijke. Zijn contactgegevens staan bij de rubriek ‘bestuur’.

8 Is dat waar dat … ? ….Je zeer groot moet worden om geselecteerd te kunnen worden ? Nee, lengte speelt een grote rol in volleybal, maar onze selectiecriteria spitsen zich toe op meer dan 20 individuele punten. …Je naar een andere club moet als je geselecteerd wordt ? Nee , wij proberen steeds samen te werken met de club waar je bent . … Je bij een grote club moet spelen ? Nee, onze scouters proberen steeds alle jeugdploegen in alle jeugdreeksen met betrekking tot de selectie ter plaatse te gaan scouten.


Download ppt "Provinciale jeugdselectie ANTWERPEN"

Verwante presentaties


Ads door Google