Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Godsdienst.
Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond.
Tussen Pasen en Pinksteren.
WAAROM Stierf JEZUS?.
Hoe kun je Geloven? 1.
Welkom.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
“Op een dag...”.
Zegen & vloek deel II.
Kommer en kak Of Vrijheid?.
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Geloven en nu….
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Mijn eerste levensbehoefte is…
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Genade schenken 1.
Niets anders dan het kruis!
Genade.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Hoe luister je naar de wet van God?
JEZUS DE RUIL JIJ.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Lekker gegeten??.
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Durf te dromen.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
O dwaze Galaten, wie heeft u betoverd om de waarheid niet te gehoorzamen; u voor wie Jezus Christus eerder voor ogen is geschilderd alsof Hij onder u.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 11 voor 12 december “Ik maak Mijn verbond met u, dat niet meer alle vlees door het water van een vloed zal worden uitgeroeid, en dat er geen.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
Noem God je Vader! (zondag 46). GOD?! Noem God je Vader! (zondag 46) GOD?! VADER!
Brief aan de Galaten -3- De verbazing van Paulus.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
Vriendschap met God.
Galaten.
Transcript van de presentatie:

Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is Je ziet het bij de Galaten: ook zij vallen weer voor een leven dat wordt bepaald door de wet Paulus: wie heeft jullie betoverd?

Zij die geloven zijn kinderen van Abraham ‘Galaten, u hebt uw verstand verloren!’ Hoe dom kun je zijn… Paulus geeft Bijbelles: Bij God is het nooit om de wet gegaan – bij Abraham was er eerst geloof eerst in Gods belofte; pas later kwam de wet

Christus Jezus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet De last van Gods wet kun je niet dragen – je staat onder de vloek In Gods wet staat daarom de belofte centraal: er is vergeving door het bloed

Christus Jezus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet De boodschap van het kruis: Jij verdient Gods vloek, maar Jezus wordt voor jou vervloekt! Er is bevrijding door Jezus’ bloed!

De wet hield toezicht op ons totdat Jezus kwam Is de wet in strijd met de belofte? Paulus: de wet heeft alleen betekenis als hij je bij Jezus brengt of houdt Gal 3, 19: ‘De wet is ingevoerd om ons bewust te maken van de zonde’ Gal 3, 24: ‘De wet hield toezicht op ons, totdat Jezus kwam’

U hebt u met Christus omkleed De werkelijkheid van je leven: één met Jezus Christus! Zou jij die schitterende nieuwe kleren die God geeft inruilen voor je oude kloffie van leven volgens de wet?

U hebt u met Christus omkleed Waar het om gaat: Leef met en voor Jezus! Door je doop ondergedompeld in Hem!