Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zingen Refrein Zing en speelt voor de Heer van ganser harte.
Advertisements

Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Zonde, de grootste vijand
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Kolosse geschikt voor in huis. schik (de, m) 1. behaagelijk gevoel; genoegen: in zijn schik zijn met iets ermee ingenomen schik-ken (werkwoord,
4 De kracht van de Geest.
Toon eerbied voor uw vader en uw moeder
Welkom in deze kerkdienst
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Efeziërs 1:1-14.
GENADE in huis Kolosse
1 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wees met elkaar een Geestrijke gemeente in Jezus’ naam
“Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen” Kol. 3,16a
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Vervuld zijn in de Geest
Hartelijk welkom in deze dienst
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
Wat voor werk doe je (of: deed je)
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  Aan de wand hangt de komende 40 dagen een gedeelte uit de kruiswegstatie, geschilderd door Margaret van.
Als muziek in de de oren 1 maart 2015 Den Haag.
De gezouten waarheid.
Welkom in deze kerkdienst
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in deze kerkdienst
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Welkom in deze kerkdienst
THEMA VOOR VANAVOND IS: GA VOOR GEZOND! GEZONDE LEVENSSTIJL
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
29 maart 2015 Rotterdam. dankt te allen tijde 20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus voor alles God, de Vader, voor alles, 21.
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
1.De eerste gemeente: Geleid door de Geest 2.Botsing van geesten 3.God grijpt in.
Welkom Belijdenisdienst Léonie Anne-Linde Mirjam Lineke Voorganger: Ds. Peter Elzinga.
We lezen Matteüs 13: De preek gaat over Matteüs 13: 47 – 50 Het Koninkrijk van God als een sleepnet – wat kunnen we daarmee? Alle liederen worden.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Juich de Heer toe Psalm 100 NGK De Lichtboog, Houten 18 mei 2014.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden.
Kolossenzen 3 & 4 gaat over het nieuwe leven
1.
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
zie hoe wat dor is tot leven komt wat dood lijkt : sta op
voor het werk van de Heer
9 – Is er maar één waarheid?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
Efeziërs 6: 5-9 Gehoorzaam je baas, zoals je ook naar Christus luistert: met eerbied en met heel je hart. Doe niet net alsof je je best doet en gehoorzaam.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Het nieuwe leven in Christus
Transcript van de presentatie:

Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht en met ontzag voor de Heer. Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen, want u weet dat u van de Heer een erfenis als beloning zult ontvangen – uw meester is Christus! Maar iedereen die onrecht doet zal daarvoor boeten, en daarbij wordt geen onderscheid gemaakt.

Kolossenzen 3 en Efeziërs 5 ...laat de Geest u vervullen en zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer en dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus. Aanvaard elkaars gezag uit eerbied voor Christus. Vrouwen,... Mannen,... Kinderen,... Vaders,... Slaven,… Meesters,... Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft. Doe alles wat u zegt of doet in de naam van de Heer Jezus, terwijl u God, de Vader, dankt door hem. Vrouwen,… Mannen,… Kinderen,… Vaders, … Slaven, ... Wat u ook doet... Meesters, ...

Hoe: Jezus woorden, in de Heilige Geest Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht en met ontzag voor de Heer. Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen, want u weet dat u van de Heer een erfenis als beloning zult ontvangen – uw meester is Christus! Maar iedereen die onrecht doet zal daarvoor boeten, en daarbij wordt geen onderscheid gemaakt. Hoe: Jezus woorden, in de Heilige Geest

Hoe: Jezus woorden, in de Heilige Geest Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht en met ontzag voor de Heer. Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Heer is en niet voor de mensen, want u weet dat u van de Heer een erfenis als beloning zult ontvangen – uw meester is Christus! Maar iedereen die onrecht doet zal daarvoor boeten, en daarbij wordt geen onderscheid gemaakt. Hoe: Jezus woorden, in de Heilige Geest Waarom: geschapen naar Gods beeld