I am deeply convinced that the Christian leader of the future is called to be completely irrelevant and to stand in this world with nothing to offer but.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Advertisements

Het plaatsvervangend lijden en sterven en de opstanding
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Visie, missie en kernwaarden
Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL S S SABBAT 16 NOVEMBER Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen
Tussen Pasen en Pinksteren.
Jezus onze Hogepriester
Wat is de bedoeling van Johannes?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
1 6 maart 2014 Rijnsburg 6 maart 2014 Rijnsburg. 2 Overzicht: priesterschap  hfst. 5 t/m 7: Levitisch priesterschap versus de Priester naar de ordening.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Kies: zegen of vloek.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Ik leg mijn leven af.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Wees stil voor het aangezicht voor God, want heilig is de Heer.
Er was een tijd dat velen ontzet waren: zijn verschijning was onmenselijk geschonden, en zijn uiterlijk had niets meer van een mensenkind. Maar eens.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  Met Jezus in de storm . .
Veertigdagentijd   2  3  4   5  6 .
KOM HOGER #6 Het Woord is gekomen. Openbaring 4: 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in de hemel; en de eerste stem, die ik gehoord.
Beloofd is beloofd.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn.
Vrede: - Romaans: pax, peace - Germaans: vrede, Friede (-> vriend, vrijen) - Hebreeuws:shalom.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
BEWOGENHEID VOORZIEKEN. LEZEN:Luc.18:35-43Matt.14:14Ps.41:4-10.
Christen zijn in de maatschappij Hilversum, 9 november
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Preek Jesaja 42: 1-9.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Eén Heer: Christus Jezus
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  'En Jezus zweeg' . .
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Bedenk niet zelf hoe God is
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Welkom in de samenkomst
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
. . veertigdagentijd   2  3  4   5  6  U bent Gods kinderen . .
Ik houd mijn oog gericht op de Heer. We lezen: 1 Koningen 19 De preek gaat over: 1 Koningen 19 : Luisteren naar Gods stem Alle liederen.
Marta, Marta, je maakt je veel te druk!
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 2000 Six Steps Music/EMI Christian Music Publishing 1/10 FOREVER (Chris Tomlin) 1. Give thanks.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1996 Russell Fragar & Darlene Zschech / Hillsongs Australia 1/5 GOD IS IN THE HOUSE (Russel.
Ubuntu ”Ik ben omdat jij bent…!” Ubuntu ”Ik ben omdat jij bent…!”
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1999 Joel Houston/Hillsong Publishing 1/6 EVERYDAY (Joel Houston) 1. What to say Lord it's.
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
Kom, ga met ons mee Come, go with us. ‘Wij vertrekken nu naar het land dat de Heer ons beloofd heeft. Ga met ons mee! Je zult het goed hebben bij ons.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Keuzevrijheid: lust of last?
Gods eigen volk: gekozen uit alle mensen! 1.Gods kostbaarste bezit in de wereld 2.Gods vertegenwoordigers op aarde.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Getuigen van de opstanding
Jouw pijn Mijn pijn 3 Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was, een man.
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

I am deeply convinced that the Christian leader of the future is called to be completely irrelevant and to stand in this world with nothing to offer but his or her own vulnerable self. Henri J.M. Nouwen

The Wounded Healer – In our own woundedness we can become a source of life for others. Henri J.M. Nouwen

Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing. Jesaja 53:5

Christus’ lichaam werd gebroken om de wereld heel te maken. Wie zijn wij?

Vier liederen over de knecht van de HEER 1)Jesaja 42:1-9 (of 1-4) ‏ 2)Jesaja 49:1-6 3)Jesaja 50:4-9 4)Jesaja 52:13-53:12 Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing.

Wie is die dienaar? Jezus? Handelingen 8:32-35 Israël? Jesaja 41:8 en 42:1 De kerk? Handelingen 13:46-47 Deze liederen gaan over Jezus, en dus over ons, wanneer wij tenminste met Hem verbonden zijn Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing.

Wat brengt hij ? Doof en blind in Jesaja 42 is verbonden met de roeping van Jesaja in Jesaja 6 Ziek en geslagen in Jesaja 53 is verbonden met het zieke en geslagen volk in Jesaja 1 De dienaar brengt heelheid aan een gebroken wereld Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Voor ons welzijn werd hij getuchtigd, zijn striemen brachten ons genezing.

Jezus is gebroken om ons heel te maken Wanneer wij gebroken zijn en verbonden aan hem, kan de Heer ook onze gebrokenheid gebruiken om anderen te helen