‘Liever een open relatie?’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidden of danken? 2 febr Rotterdam.
Advertisements

Op zoek naar de ware Over de zoektocht naar een christelijke partner
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Op zoek naar de ware This material is freely provided to help you build your own Power Point presentation to meet the needs of your group. 1 Based on eBook:
gekocht maar terzijde gesteld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
"verliefd, verloven en sexualiteit".
Zonde, de grootste vijand
Wat is de bedoeling van Johannes?
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Welkom in de samenkomst
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Gezonde Relaties
Als God trouw is ….
Psalm 25.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen.
de krijgsgevangen vrouw
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
GENADE in huis Kolosse
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Godsdienst.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
God Vertrouwen is Jezus kennen
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
ETEN & DRINKEN Urk.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Op heterdaad... Johannes
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
‘Liever een open relatie?’
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

‘Liever een open relatie?’ Het Christelijke Huwelijk Samenwonen, Scheiding, Hertrouwen Philip Nunn 30 maart 2014

Het Christelijke Huwelijk Het Christelijke huwelijk is: een verbondsrelatie een complementaire relatie een doelgerichte relatie Opmerkingen over: Samenwonen Scheiding Hertrouwen

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Gen 2:24 “Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn.”

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Maleachi 2:14 “… de HEERE is Getuige tussen u en de vrouw van uw jeugd, tegen wie ú trouweloos handelt, terwijl zíj toch uw metgezellin en de vrouw van uw verbond is.”

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Ezekiël 16:8 NBV “Ik kwam voorbij en zag dat je rijp was voor de liefde, ik spreidde mijn mantel over je uit om je naaktheid te bedekken. Ik zwoer je trouw, ik sloot een verbond met je – spreekt God, de HEER – en je werd de mijne”

1. Het Christelijke huwelijk is een verbondsrelatie Eigenschappen van een verbond Er is een belofte Er zijn getuigen Er is een teken Er is een moment

2. Het Christelijke huwelijk is een complementaire relatie Gen 2:18 NBV “God, de HEER, dacht: Het is niet goed dat de mens alleen is, ik zal een helper voor hem maken die bij hem past” Efeze 5:22-25

3. Het Christelijke huwelijk is een doelgerichte relatie (1) Om iets van God te laten zien (2) Om ons karakter te verbeteren (3) Om van elkaar te genieten (4) Om stabiliteit te bevorderen

Opmerkingen over: Samenwonen Scheiding Hertrouwen

1. Samenwonen 1. Bekering 2. Verkering 3. Trouwen 4. Samenwonen

2. Scheiding Maleachi 2:16 “Want de HEERE, de God van Israël, zegt dat Hij het wegsturen van de eigen vrouw haat”

2. Scheiding Matteüs 19:3-12

2. Scheiding: Uitzonderingsclausule Een ‘geldige scheiding’ is een scheiding waar God erkent dat het huwelijksverbond verbroken is. Een ‘ongeldige scheiding’ is geen scheiding. Het verbond blijft staan.

2. Scheiding: Uitzonderingsclausules (1) Aanhoudend overspel – immoraliteit Matt 19:9. (2) Het verlaten van je echtgenoot 1 Kor 7:12-15

2. Scheiding: Uitzonderingsclausules Exodus 21:10-11 “Als hij voor zichzelf nog een andere vrouw neemt, mag hij haar niet tekortdoen wat betreft voedsel, kleding en huwelijksgemeenschap. Als hij deze drie dingen niet voor haar doet, mag zij vertrekken, voor niets, zonder losgeld.”

2. Scheiding: Uitzonderingsclausules Aanhoudend overspel – immoraliteit Matt 19:9. (2) Het verlaten van je echtgenoot 1 Kor 7:12-15 (3) De verwaarlozing van je echtgenoot (incl. misbruik, mishandeling) Exodus 21:10-11

3. Hertrouwen Met een ‘geldige scheiding’ is het huwelijk verbond verbroken. En als het huwelijks verbond verbroken is, is er ook de mogelijkheid om te hertrouwen. Dat is een duidelijk conclusie van Deut. 24:1-4 en de woorden van Jezus in Mat 19:9.

3. Hertrouwen Met een ‘ongeldige scheiding’ is het huwelijks verbond niet verbroken. Een als het huwelijks verbond niet verbroken is, is er dus geen mogelijkheid om te hertrouwen. Hier hertrouwen is door de Heer Jezus ‘overspel’ genoemd.

Conclusie