De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Zonde, de grootste vijand
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Welkom in de samenkomst
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Preek 1.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
Leven door Christus’ dood
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Deel II verzoening.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Godsdienst.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Veranderen brood en wijn in het lichaam en bloed van Christus?
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Onze identiteit in Christus
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Verlangens van God.
Welkom.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Leven zoals past bij God
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bron van levend water opwekking 445
“de liefde van God”.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Zingen Vers 1 Wat God doet, dat is welgedaan,
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Welkom in deze dankdagdienst
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welke God? De drie-enige God Occultisme Afgoden Allah = God?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Heidelbergse catechismus
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
. 1.
Welkom in deze kerkdienst
gelijkenis van de zaaier
Transcript van de presentatie:

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet?

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet? omdat Jezus zich voor de kerk prijsgaf (Efeziërs 5:25 en Handelingen 20:28)

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet? omdat Jezus zich voor de kerk prijsgaf (Efeziërs 5:25 en Handelingen 20:28) wat is de kerk jou waard?

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet? omdat Jezus zich voor de kerk prijsgaf (Efeziërs 5:25 en Handelingen 20:28) wat is de kerk jou waard? kijk naar de kerk: Gods liefde en trouw!

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet? omdat Jezus zich voor de kerk prijsgaf (Efeziërs 5:25 en Handelingen 20:28) wat is de kerk jou waard? kijk naar de kerk: Gods liefde en trouw! God laat die liefde en trouw zien omdat: Hij aanbeden en geprezen wil worden

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet? omdat Jezus zich voor de kerk prijsgaf (Efeziërs 5:25 en Handelingen 20:28) wat is de kerk jou waard? kijk naar de kerk: Gods liefde en trouw! God laat die liefde en trouw zien omdat: Hij aanbeden en geprezen wil worden Hij ons wil bemoedigen

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - waarom kunnen ze dat niet? omdat Jezus zich voor de kerk prijsgaf (Efeziërs 5:25 en Handelingen 20:28) wat is de kerk jou waard? kijk naar de kerk: Gods liefde en trouw! God laat die liefde en trouw zien omdat: Hij aanbeden en geprezen wil worden Hij ons wil bemoedigen Hij ons wil leren dat de kerk heel kostbaar is

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - Vraag en antwoord 1 Wat is uw enige troost in leven en sterven? Antwoord: Dat ik met lichaam en ziel, in leven en sterven, het eigendom ben, niet van mijzelf, maar van mijn trouwe Heiland Jezus Christus. Want Hij heeft met zijn kostbaar bloed voor al mijn zonden volkomen betaald en mij uit alle macht van de duivel verlost. Hij bewaart mij zo, dat zonder de wil van mijn hemelse Vader geen haar van mijn hoofd kan vallen, ja zelfs zo, dat alles dienen moet tot mijn heil. Daarom geeft Hij mij door zijn Heilige Geest ook zekerheid van het eeuwige leven en maakt Hij mij van harte bereid om voortaan voor Hem te leven.

De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen - Vraag en antwoord 1 Wat is de enige troost van de kerk, van het begin van de wereld tot aan het einde? Dat de kerk, plaatselijk en wereldwijd, van het begin van de wereld tot aan het einde, het eigendom is, niet van onszelf, maar van onze trouwe Heiland Jezus Christus. Want Hij heeft met zijn kostbaar bloed de prijs voor de kerk volkomen betaald, en haar uit alle macht van de duivel verlost. Hij bewaart de kerk zo dat zonder de wil van onze hemelse Vader geen steen uit haar muren vallen kan, ja zelfs zo dat alles dienen moet tot haar heil. Daarom geeft Hij ons door zijn heilige Geest ook zekerheid van het voortbestaan van de kerk, en maakt Hij ons van harte bereid voor Christus in de kerk te leven.