First ID project Waterlant-Ydoorn

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Femke Geijsel, Monique Volman, Wouter Schenke VO-congres 2014
Advertisements

Mentoraat Het menselijk handelen niet bespotten, niet betreuren, niet veroordelen, doch begrijpen’ (Ethica 4, voorrede). *) 
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
Van uitleggen leer je het meest
De bovenbouw van het VMBO op het IJburg College
VMBO klas 3 Fictie 6 januari 2014.
3 H/V, kiezen voor een profiel
TOPklas ICT presentatie-avond Hartelijk welkom op de presentatie-
Bijeenkomst 3 Hoe bouw je een les op en hoe houd je hierbij rekening met het leren van leerlingen?
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductie voor Dio’s PNC.
Wie is aan zet ? - 1 jaar BYOD op het Liemers. Stand van zaken: – Devices mógen: iedereen weet dat – Regels hanteren ? – Neemt het aantal devices toe.
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
Projectweek Havo 3 Voorbereiden Keuzes maken Groeien.
First ID project OVER-Y College Samen werken aan een veilige omgeving
De rijkdom van de arme kunst
Media en creativiteit module 6 Identiteit
Hoe werkt een powerpoint?
Welkom - Determinatie klas 1 29 januari 2014.
Informatieavond groep 3 WELKOM
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Introductiepresentatie.
First ID project Huygens College Samen werken aan een veilige omgeving.
First ID project Rosa Beroepscollege
First ID project Huygens College
First ID project Waterlant College IJdoorn Workshop docenten Dinsdag 7 januari.
...heet u graag welkom! Graag uw aandacht voor het First ID Project.
First ID project Hervormd Lyceum West Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
First ID project Bindelmeer College
Voorlichting keuzes Ouderavond klas 2 8 maart 2010.
Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo en Havo Junior
De dag van respect 10 november Respect Wat betekent respect voor u? Wat is respect? Hoe kan je respect geven aan iemand? Waarom is dat zo belangrijk?
TOPklas ICT presentatieavond 24 mei 2007 Hartelijk welkom op de presentatie- avond van de TOPklas ICT Het programma is als volgt: 1.Film door het Onderwijsmuseum.
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
Les 13 Presenteer je zelf (1)
Voorlichtingsavond groep 3
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Marco van Gijzen & Allard Bouwmeester
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
 Is basis kennis een voorwaarde voor het experiment in de beeldende vakken in de onderbouw?  Wat is basiskennis?  Hoe word basis kennis nu overgedragen?
Stage presentatie Van Elcke van Gorkum.
Begeleiden, hoe doe je dat?
3 H/V, kiezen voor een profiel
preek over Deuteronomium 6:20-25
Workshop werken met de Rapucation ‘hulpmiddelen’.
Stichting Visible Results
Workshop werken met de Rapucation ‘hulpmiddelen’
De dag van het solliciteren - introductie
GOED ONDERWIJS Eigen onderwijskundig concept (volledig leren), drie belangrijke pijlers: activerende didactiek; veel aandacht voor vaardigheden; volledig.
Workshop klassenmanagement
MEESTERPROJECT. Welkom Ronnie Peters | VL1A Joris Houben | VL1B Marcel Craenmehr | VB1A
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
NIEUW: Doorlopende leerlijn Klik hier voor de lessen. Doorlopende leerlijn Mediawijsheid voor groep 1 t/m 8 Gratis toegang tot materiaal na aanmelding.
Welkom Voorstellingen: TEC Coördinator, TEC leerlingen leerjaar 1 Verschil tussen brugklas-TEC en reguliere brugklas? Inhoud lesprogramma TEC klas Wat.
Bvj vmbo bovenbouw 7 e editie Gijs van Hengstum Thomas Klein Middelink.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Een jaar later… Inclusief praktische ervaringen van leerkrachten Jan Engelen & Nicole Goossens.
First ID project Samen werken aan een veilige omgeving Kartrekkers Opleiding.
Open Huis 19 januari Hartelijk welkom! Avila College Even voorstellen: Gerco van ‘t Spijker Teamleider klas 1 en 2.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
Peer support op Cartesius  Systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars leerling door een ouderejaars leerling.  Peers, uit het Engels:
Welkom! iPad in de brugklassen 26 mei De meerwaarde van de iPad in de les
Rapucationmethode Kennismaking, Vriendelijke houding, Talentontwikkeling.
Twee fasen-vwo Open Huis januari 2017.
Wat is…? Waarom zou je…? Hoe kun je…?
Curriculumontwerp AVO
WELKOM.
Avila College meer dan onderwijs school voor mavo en onderbouw havo
Schoolgroep Ouderbetrokkenheid.
taal speelt een rol in alle vakken
Presentatie VMBO Trivium College
Levensbeschouwing Ideale school Kwartiel Bijeenkomst 1.
Transcript van de presentatie:

First ID project Waterlant-Ydoorn Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer

Het ontstaan van Rapucation

Rapucation is Respect Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Docenten en leerlingen praten hier met elkaar over. In een veilige omgeving durven leerlingen zich te laten zien en is er ruimte voor talent ontwikkeling. Deze veilige omgeving maken docenten en leerlingen samen.

Waarom een First ID project? Een First ID project gaat de volgende uitdagingen aan: leerlingen zijn niet gemotiveerd leerlingen verstoren de les straattaal conflicten uitval van docenten internet onveiligheid Docenten en leerlingen bespreken met elkaar wat het betekent om respect voor elkaar te hebben. Zo creëren zij samen een respectvolle omgeving.

Hoe doet het First ID project dit? De drie regels Ik let op mijn woorden Ik lach niet om fouten van anderen. Ik let op. Straks ben ik aan de beurt. PowerPoint voor werkhouding Stilte teken en lichaamstaal Persoonlijke verhaal Talent ontwikkeling

Een oefening

Wie organiseert dit project? Rapucation: Rosa Peters - Projectleider First ID Waterlant-Ydoorn: Marlies Hansen - Teammanager onderbouw – Projectbeheerder First ID

Wie doen mee aan First ID? Namens de school alle leerlingen van het eerste leerjaar alle docenten die lesgeven aan de eerste klas de schoolleiding. schoolbeheerder – deze gaat volgend jaar het project voortzetten. Namens Rapucation workshopleider toepassen PowerPoint en gebaren. workshopleider verhalen vertellen. projectleider First ID workshopleiders First ID: tekst muziek dans

Wie betaalt dit project? De Woltjer Stichting

Wat doen de leraren? Workshop vooraf Klassenmanagement Persoonlijk verhaal vertellen Vijf vakken hebben in het project een speciale rol: Mentorles Nederlands Mens & Maatschappij Engels Beeldende vorming

Wat doen de leerlingen? De leerlingen schrijven zelf een persoonlijk verhaal in een werkboek. In het werkboek staan de opdrachten voor de verschillende vakken. Ze houden zich aan de drie regels en krijgen te maken met de PowerPoint Ze werken aan een voorstelling.

Hoe weet ik wat ik moet doen? Rapucation.eu/nl/scholen/waterlant-ydoorn Projectleider & projectbeheerder

Waar speelt het zich af? In uw eigen lessen werkt u met de hulpmiddelen van Rapucation. Zeven workshops muziek in de les Beeldende vorming. Eén workshop verhalen schrijven in de les Nederlands. Drie workshops dans (buiten de les om). Afsluitende voorstelling.

Wanneer speelt het First ID project zich af? Intensief en met begeleiding van Rapucation: 7 weken in januari en februari 2014. In de periode na deze zeven weken blijft u profiteren van de drie regels, het stilte teken en de PowerPoint Volgend jaar herhaalt u het project onder leiding van de Schoolbeheerder die dit jaar ervaring opdoet.

Film Leerlingen en docenten van College de Meer vertellen over hun ervaringen met het First ID Project http://www.rapucation.eu/nl/videos/leerlingen-en-docenten-vertellen

Zijn er nog vragen?