Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Plaatsings- en Gebruiksruimte
GMP and HACCP in school restaurants
Eerst bespreken we de eerste sport van de ladder,het eerste wat we moeten doen is afval proberen te voorkomen,het beste wat je kunt doen! Je kunt bijvoorbeeld.
GMP en HACCP in restaurants
Hoofdstuk 2 Temperatuur en warmte.
Carthago.
Deze vrijstaande boerenwoning, te midden van een heuvelrijk landschap, is eenvoudig doch karakteristiek in zijn soort. Het is de perfecte plek waar kinderen.
GMP and HACCP in restaurants
SLIM ONTWORPEN, GROEN GEBOUWD
Mini-crèches infrastructuur op een gelijkvloers
Wat kun je met StabiCAD?.
Gemaakt door Julie, Aliza, Betso, Wout En Thomas V.
CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn.
GMP and HACCP School Development Project
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Startvoorwaarden Infrastructuur 22 november 2013.
ALGEMENE VOORZORGS- MAATREGELEN
Voedsel/keuken veiligheid
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Impressie van het bezoek aan Boulvard Hazenkamp In Blerick.
De Vlieger en MOS Wat is dat?.
Data Visualisatie.
Hoofdstuk 15 Product ontwikkeling Srednja šola Zagorje.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Installaties.
Gezond op reis.  Inentingen halen voor de kerst ◦ DTP ◦ Gele koorts ◦ Hepatitis A & B ◦ Malaria.
Adviesrapport Restaurant keuken.
Een droom wordt werkelijkheid.
14 Maart 2013 De Burgemeester heeft wat foto’s gestuurd.
Haren wassen.
Binnenmilieu. Binnenmilieu en een chronische longziekte Hoe staat het ervoor in ons binnenmilieu Thuis (op het werk, op school)
Chineese restaurants onhygiënisch
Gezamenlijk Magazijn Nieuwbouw Laboratoria 3e etage
Zorg voor een gezonde woning
De kleine dingen van oma's!
De afvaldetectives op bezoek bij McDonalds
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering.
VEILIG WERKEN MET GLASWOL EN STEENWOL.
Levensmiddelen hygiëne
Te koop : gezellig huisje Nette woning in gezellige wijk in Alblasserdam.
Beheer veterinaire apotheek
Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik.
NATUUR EN MILIEUEDUCATIE IN GEMEENTESCHOOL DE KRIEK - SCHAARBEEK
Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013.
André Kuipers op Mars De ontwikkeling van een ruimtehuis.
Facility Management Blz : 1 FACILITY - MANAGEMENT SCHOONMAAK VDAB GEBOUWEN VOLLEDIG WERKSCHEMA VDAB Bijlage 8 – Schoonmaakprogramma Open offerteaanvraag.
Veiligheid, Gezondheid & Milieu Campus Antwerpen.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
VDAB FACILITY - MANAGEMENT Bijlage 10 – Schoonmaakprogramma VDAB
HACCP.
Reinigen en ontsmetten
Gemaakt door: Jur, Eize, Mette, Femke, Jikke en Jet
renovatie en onderhoud
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Persoonlijke hygiëne.
HACCP.
Werken in een arbeidsorganisatie
Mei plasticvrij? Wij plasticvrij!
Duurzame activiteiten
Transcript van de presentatie:

Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse Denmark Srednja šola Zagorje

Srednja šola agorje  Vloeren – muren – plafond - ramen  Koelkasten en vrieskasten  Ventilatie en afzuiging  Omkleedruimte personeel  Speciale ruimtes  Spoelbakken  Handenwasruimte  Materieel  Keukenafval  Toiletten

Algemeen  Glad en niet waterdoorlatend  Duurzame materialen  Gemakkelijk te reinigen en af te wassen Vloeren:  Helling naar schrobputjes en stankafsluiter Muren  Lichte kleur  Vrij van opliggende leidingen Plafonds  Lichte kleur en minimum 2.50 meter hoog Ramen  Indien ze geopend kunnen worden voorzien vna horren Srednja šola Zagorje

Speciale koel- en diepvriesvoorzieningen voor: Vis Vlees Groenten en fruit Zuivelproducten en eieren Thermometers om de temperatuur te controleren Srednja šola agorje

1. Afzuigventilatie 2. Afzuigkap  Beide moeten afgedekt zijn om ongedierte te weren  De werkplaats moet uitgerust zijn met horren indien er ventilatieopeningen zijn of open vensters Srednja šola agorje

 Een zuivere plaats om private kleding en andere persoonlijke zaken te bewaren  Personeelstoilet  Was- en douche mogelijkheid  Makkelijk te reinigen  Wastafels voorzien van warm en koud water Srednja šola Zagorje

 Groenten- en fruitsector in de koelkast  Vleessector in de koelkast  Vissector or aparte koelkast  Magazijn voor droge voeding  Inloop diepvriezer Srednja šola agorje

 De afwasruimte dient gescheiden te zijn van de bereidingsruimlte  Speciale afwasbakken voor de afwas  Bij automatische afwas dient het warm water minstens 80° C te zijn The automatische afwasmachine moet  Vrij zijn van de vloer en de muren  Dicht bij de muur en geplaats op voeten or een geschikt armatuur  Als je met de handen afwast alles afspoelen met kokend water Srednja šola agorje

 Aparte wasbakken voor de afwas  Aparte wasbakken voor de handen  Apate wasbakken voor reiniging van vis en groenten  Washbakken moeten zich dicht bij de werkplaats bevinden.  All washbakken moeten koud en warm water hebben  Handenwasruimte:  Uitgerust met zeepdispenser met vloeibare desinfecterende zeep  Papieren handdoekjes of eenmalige handdoekrol  Pedaalemmer voor papieren handdoekjes  Reglementaire afvoer naar riolen  Rooster om ongedierte te voorkomen  Allle wasbekken dienen regelmentair te zijn aangesloten Srednja šola agorje

 Eenvoudig te reinigen  Materieel dient gemaakt te zijn in roestvrijstaal of in gelammelleerd plastiek  Alle matrieel moet:  Vrij zijn van vloer en muren of  Vast tegen de wand om stof, vuil en nat te weren  Geplaats op voeten of op vaste onderbouw.  Voldoende werktafels om kruisbesmetting te vermijden  Alle ruimtes en materieel kan eenvoudig worden gereinigd  Machines en andere materieel is eenvoudig te verplaatsen om er rond en onder te kunnen reinigen Srednja šola agorje

Keukenafval sorteren in 1. GFT (groente- fruit en tuinafval) 2. Glas en blik 3. Papier en karton 4. Gevaarlijk afval 5. restafval Afvalcontainers: 1. Gesloten en lekdicht 2. Goed reinigbaar 3. Buiten het gebouw of in een goed geventileerde ruimte Srednja šola Zagorje

 Aparte toiletten voor de gasten  Aparte toiletten voor het personeel  Geen rechtstreekse verbinding met bereidingsruimte of magazijnen  In de toiletruimte personeel verplichte vermelding handen te wassen na het gebuik van het toilet Srednja šola agorje