De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat kun je met StabiCAD?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat kun je met StabiCAD?."— Transcript van de presentatie:

1 Wat kun je met StabiCAD?

2 Uitleg gebruik animatie.
Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je toetsenbord. Verder gebruik je alléén de linkermuistoets om ergens op te klikken. Bijvoorbeeld: VERDER of MAAK EEN KEUZE Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Ga je gang VERDER

3 Wat kun je met StabiCAD? StabiCAD is een tekenprogramma voor technische installaties zoals voor: Bouwkundige plattegronden Elektrotechnische installaties Sanitaire en rioolinstallaties maar ook CV-installaties Koelinstallaties Luchtbehandelingsinstallaties Veiligheidsinstallaties Bouwkundige plattegronden Elektrotechnische installaties Sanitaire en rioolinstallaties maar ook CV-installaties Koelinstallaties Luchtbehandelingsinstallaties Veiligheidsinstallaties Wij beperken ons tot de eerste 3 voorbeelden.

4 Voorbeeld van een bouwkundige plattegrond.
Wat kun je met StabiCAD? Voorbeeld van een bouwkundige plattegrond. Tekenprogramma’s werken met menu’s. In die menu’s vind je zogenaamde paletten. Hier een voorbeeld van een palet met diverse soorten muren. Zo kun je muren tekenen mét spouw en zonder spouw. Een muur mét spouw bestaat uit twee muren bijna tegen elkaar waartussen ruimte zit voor bijvoorbeeld isolatie. Dit zijn meestal alleen de buitenmuren.

5 Wat kun je met StabiCAD? Bouwkundige layout tabblad kozijnen.
Met behulp van het tabblad worden ramen en deuren in de plattegrond aangebracht. Zo is er ook een tabblad voor een trap naar keuze. Het eindresultaat ziet er dan zó uit.

6 Wat kun je met StabiCAD? Met het palet sanitaire voorzieningen, geeft de architect aan waar er water getapt moet worden en waar diverse andere watervoorzieningen moeten komen.

7 Wat kun je met StabiCAD? Nog een voorbeeld van een complete plattegrond met daarin getekend: Muren mét spouw Deuren Muren zonder spouw Ramen Toiletpot Keukenaanrecht met wasbak en fornuis Douche ligbad

8 Voorbeeld van een elektrotechnische installatie.
Wat kun je met StabiCAD? Voorbeeld van een elektrotechnische installatie. Voor het tekenen van de elektrische installaties maken we ook gebruik van paletten. Hier het palet voor het plaatsen van een centraaldoos.

9 Wat kun je met StabiCAD? Door gegevens aan de centraaldoos toe te voegen komen die ook op de tekening terecht. Op dezelfde manier kun je lichtpunten, schakelaars en wandcontactdozen toevoegen. De tekening ziet er dan zó uit.

10 Wat kun je met StabiCAD? Als alle gegevens zijn ingevoerd kun je in een overzicht zien waaruit de hele installatie (tot nu toe) is opgebouwd. In dit overzicht vind je: Aantallen lichtpunten, wandcontactdozen en de elektrische apparaten die je in de tekening hebt aangebracht. Groepnummer Het aangesloten vermogen per groep en per fase.

11 Wat kun je met StabiCAD? Door nog een aantal zaken aan te geven kun je uiteindelijk de plattegrond mét de elektrische installatie én het installatieschema compleet uitprinten.

12 Voorbeeld van een W-installatie.
Wat kun je met StabiCAD? Voorbeeld van een W-installatie. Een W-installatie wil onder andere zeggen een water toevoer en afvoer installatie. Dus een tekening waarin de warm- en koudwater-leidingen maar ook de rioolleidingen staan getekend. Ook hier wordt gebruik gemaakt van tabbladen en paletten en begin je met de leidingen als het sanitair al is getekend. Blauwe leidingen zijn hier de koudwater leidingen en de rode leidingen zijn de warmwater leidingen.

13 Wat kun je met StabiCAD? Bij alle tappunten van koud- of warm water hoort ook een afvoer. Uiteraard maak je weer gebruik van een palet. Een voorbeeld van een gedeelte van W-leidingen in het fundament van een woning. Zo komt een rioolaftakking op de tekening te staan.

14 Wat kun je met StabiCAD? De complete tekening van een W-installatie in een badkamer. De maten in de tekening geven de doorsnede van de buizen aan. Daarbij zijn de waterleidingen meestal 12 tot 15 mm koper. De afvoerleidingen zijn 50 tot 110 mm PVC.

15 Wat kun je met StabiCAD? Je weet nu dat: je met StabiCAD tekeningen kunt maken voor allerlei soorten installaties StabiCAD helemaal menugestuurd is en met paletten werkt StabiCAD zelf een installatieschema kan maken uit allerlei gegevens Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen

16 Einde van deze animatie.
Ga nu weer verder met je boek. Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk


Download ppt "Wat kun je met StabiCAD?."

Verwante presentaties


Ads door Google