De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Advertisements

De islam De islam.
Ramadan Loes Vogels HALQA LEZINGEN, ADVIES EN ONDERZOEK.
De Islam Denis, Jeroen en Bob.
Mijn Geloof :De Islam Gemaakt door : Firaash.
Denk aan de sociale competentie
Lesprogram ma 1.Voorgaande lessen 2.Tekstjes overnemen, ppt 3.Filmfragment met opdracht 4.Nabespreking 5.Huiswerk volgende week. 1.
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 1, 7, 8, 22, 32, 42, 45, 46 en 47 Beoordeling:
Het hindoeïstische feest: Divali
Een dwarsligger draagt de rails waarover mensen kunnen reizen.
Islam: beginsituatie Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische.
De islam.
De Islam.
Mekka was een welvarend handelscentrum op de karavaanroute
Begin Er is geen God dan Allah en Mohammed is zijn profeet
Woorden uit de woestijn
Waarom de Bijbel en niet... de Koran?.
Islam in Europa.
Paragraaf 5.6 Islam.
Luisteren omdat … Wat waren de gevolgen Moest men bang zijn? Kon men naar iets uitzien? Lesprogramma: 1. De vragen van de vorige les 2. Filmfragment met.
Denk aan de sociale competentie
Oaseplaats en uitvalsbasis
Denk aan de sociale competentie
Christelijke Rituelen
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 60, 61, 62, 63, 83, 87, 88, 92, 94. Beoordeling:
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Denk aan de sociale competentie
Bekijk het wonderlijke Mensen doen in hun leven veel ervaringen op. Bij nieuwe of opmerkelijke gebeurtenissen kunnen zij zich verbazen of “verwonderen”.
Verbonden met …. Gebonden door ...
Afkomst en Afkomst Waar kom ik vandaan?.
Ongeveer 2000 jaar geleden werden volgens grote groepen joodse gelovigen oude voorspellingen vervuld. Waar voorheen bij grote tekenen de ‘Oorzaak’ onzichtbaar.
Godsdiensten, wereldwijd Wat geloven zij?
Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het.
Leven in verbondenheid
1. Levensbeschouwing en communicatie
Bronnen Qur’an Vragen 1.Welke woorden kan je maken van de letters MRH? 2.De ouderdom van een tekst kan je herkennen aan de leestekens. Welke tekst is volgens.
Voorstellen. Wat is Leven-s-beschouwing (LB)?
H3: Christendom als voorbeeld Visie op het leven 1 Denk aan de sociale competentie TIJD Ontdek welke betekenissen binnen de christelijke traditie worden.
ISLAM.
Islam.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
De Islam Par 4.4.
Het leven geeft te denken
De wereld van de islam HB p46-49, cursus p19-31.
DE VROEGE MIDDELEEUWEN
ISLAM.
De vroege middeleeuwen, 500 – 1000
1. Algemene info.
Thema FEEST.
Docent: Hans Bruning.
Docent: Rileen Noordermeer.
Docent: Hans Bruning.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
Zich uit handen geven aan God.
1 Aspecten van de Islam als religie en als cultuur.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
Paragraaf 3.1 De opkomst van de islam
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
§ 3.4 Verspreiding van de Islam
1. Algemene info.
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
De vroege middeleeuwen
Isa Zonder toedoen van een man uit Maria geboren Sprak vanuit de wieg Deed grote wonderen Deed geen zonde Boodschapper van God Niet de zoon van God.
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
De Islam Circa 610 n. C..
De Islam Circa 610 n. C..
Cursus 5.3 : Het ontstaan van de Arabische Wereld 1 BB Lesweek 2
Begin Er is geen God dan Allah en Mohammed is zijn profeet
Syrië. Inhoudsopgave  Provincies en de steden.  Klimaat.  Topografie van het land.  De oorlog in Syrië nu.  Weetjes  Islam  Vragen?  Einde.
Transcript van de presentatie:

De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift In het algemeen wordt je een Christen na dat je gedoopt bent. Binnen de Islamitische traditie ben je een moslim als je Allah als enige god beleid en Mohammed als profeet en boodschapper van Allah aanvaard. De moslim kent naast deze geloofsbelijdenis of Sjahada nog een viertal verplichtingen: Saum Ramadan, Zakaat, Hadj (onder bepaalde voorwaarden) en Salaat. Men spreekt over de vijf zuilen van de Islam. Het filmfragment doet je kennis maken met de wereld van de Islam. Wat zou mr. Ross kunnen zeggen? Welke liefdestalen herken je? Denk aan de sociale competentie

Denk aan de sociale competentie Doel van de les Je leert : De rol van de Islam in het dagelijks leven Enkele belangrijke elementen van de Islam Denk aan de sociale competentie

Denk aan de sociale competentie Lesprogramma Tekstje overnemen Huiswerk controle. Filmfragment(en) met vragen Nabespreking Huiswerk volgende week noteren Denk aan de sociale competentie

Denk aan de sociale competentie De vele gezichten van de Islam Egypte Noteer de thema’s/onderwerpen d.m.v. een woordspin. Noteer van minimaal 2 thema’s wat daar over is gezegd. Wat zou Raël zeggen? Meester Ross? Denk aan de sociale competentie

Denk aan de sociale competentie www.kaaba-taaba.nl Denk aan de sociale competentie

Denk aan de sociale competentie Opdracht Zoek bij de antwoorden op de vragen passende plaatjes bij deze les, Medina Denk aan de sociale competentie