Plaatjesboek. Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
De hoopvolle belofte van 2 Korintiërs 3 vers 18
Het profiel van een christen
Welkom in de samenkomst
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
God prijzen omdat je vreugde vindt in Hem Prijs de HEER, mijn ziel.
It’s Alive! Vier het leven!.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Vader, wie bent u?.
Efeziërs 1:1-14.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Godsdienst.
Vaderdag Lieve woorden Paulus: vol van Gods grootheid
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Vervuld zijn in de Geest
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Alles draait om liefde!.
In de leerschool van het gebed
U BENT GEMAAKT VOOR HET PLEZIER VAN GOD
Hartelijk welkom in deze dienst
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Leven zoals past bij God
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
Thema: mijn Schepper is mijn Vader
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
De doop in de Heilige Geest
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Durf te dromen.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Zondag 9 november 2014  Hoe kan ik God leren kennen? artikel 2 NGB Huiswerkopdracht :vandaag lezen van Hosea - Ps Job 38 en 39 Lucas 15, gelijkenis.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Levenskracht in overvloed
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Christelijke vrijheid
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen?
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
1.
Johannes (1) WELKOM 1.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Wat doe je hier?.
Transcript van de presentatie:

Plaatjesboek

Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort NGB art. 2 “Wij kennen Hem door twee middelen. Ten eerste door de schepping, onderhouding en regering van de hele wereld. Want deze is voor onze ogen als een prachtig boek, waarin alle schepselen, groot en klein, de letters zijn, die ons te aanschouwen geven wat van God niet gezien kan worden, namelijk zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, zoals de apostel Paulus zegt in Rom. 1 : 20. Dit alles is voldoende om de mensen te overtuigen en hun elke verontschuldiging te ontnemen.” NGB art. 2 “Wij kennen Hem door twee middelen. Ten eerste door de schepping, onderhouding en regering van de hele wereld. Want deze is voor onze ogen als een prachtig boek, waarin alle schepselen, groot en klein, de letters zijn, die ons te aanschouwen geven wat van God niet gezien kan worden, namelijk zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, zoals de apostel Paulus zegt in Rom. 1 : 20. Dit alles is voldoende om de mensen te overtuigen en hun elke verontschuldiging te ontnemen.”

Schaduw Alles even mooi? “Aan de oever van de Rotte …” Alles even mooi? “Aan de oever van de Rotte …” De aarde vastgezet - tegen de dreigende zee! De aarde vastgezet - tegen de dreigende zee! Angst voor natuurkrachten? Angst voor natuurkrachten? Machtige God = trouwe Vader Machtige God = trouwe Vader

Vader zorgt Hele beeld van Psalm 104: Vader zorgt voor huishouding Hele beeld van Psalm 104: Vader zorgt voor huishouding Schepping: niet alleen begin voortdurend scheppen, vernieuwen Schepping: niet alleen begin voortdurend scheppen, vernieuwen Afhankelijk: Afhankelijk: Levensadem Levensadem Water Water Brood Brood

Vader – Zoon – Geest Vader van Christus – om Jezus – ook mijn Vader Vader van Christus – om Jezus – ook mijn Vader Vers 24: “alles hebt u met wijsheid gemaakt” Vers 24: “alles hebt u met wijsheid gemaakt” Wijsheid persoonlijk ingekleurd Wijsheid persoonlijk ingekleurd Johannes 1: wijsheid = Woord = Zoon = Jezus Johannes 1: wijsheid = Woord = Zoon = Jezus “geest” – levensadem => heilige Geest “geest” – levensadem => heilige Geest Grote werk van God Drieënig Grote werk van God Drieënig Totdat het kwaad is weggedaan Totdat het kwaad is weggedaan

Dubbele vreugde Plaatjesboek om blij van te worden Plaatjesboek om blij van te worden Gods plezier in zijn werk Gods plezier in zijn werk Onze lofzang voor Hem Onze lofzang voor Hem Thuiskomen: samen genieten Thuiskomen: samen genieten