Diaconaal Op het lijf geschreven: visioenen, profeteren? Op het lijf geschreven: visioenen, profeteren? Als gemeente allemaal in beweging! Als gemeente.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Seksualiteit: gave van God
Advertisements

Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Licht en geluid Jezus op de berg van heerlijkheid.
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Zingen Vers 1 Het woord dat u ten leven riep
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Godsdienst 1.
Preek over 1 Korintiërs 12 Bijbelzondag 2013
‘voor de kinderen’.
Kerk à la Hanna Vijf korte lessen. Les 1: bij elkaar gebracht Hanna uit stam Aser Hanna uit stam Aser 10 stammen los van de tempel 10 stammen los van.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Het huwelijk. Genesis 2:24 Zo komt het… Het huwelijk is Gods creatie Genesis 2:18-25.
PROFETEREND Timo Bouman 24 maart 2012 DE GAVEN VOLGENS 1.KOR12: GAVE VAN WIJSHEID 2.GAVE VAN KENNIS 3.GAVE VAN GELOOF 4.GAVE VAN GENEZING 5.GAVE.
Wie is Jezus voor jou?. De Zoon van God… Wie is Jezus voor jou? De Zoon van God… Jezus is de redding in eigen persoon: - Volgen - Contact maken - Geloven.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
“Met Christus gezeten in de hemel”
Less is more – Jezus is alles. 1 Jezus is de erfgenaam van alles.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Godsdienst 1.
Zingen Vers 1 Mijn ziel verheft Gods eer; mijn geest mag blij den Heer
Bruisend leven Twee plaatjes heb ik naast elkaar gezet. In welke herken je jezelf het meest? Aan de ene kant een enorme waterval. Een rivier vol water.
Spreken vanuit de stilte. De omgang met God maakt vrijmoedig.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Psalm 148 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER, hoog in de hemel van zijn eer. Looft Hem, die in de hoge troont, gij engelen, die bij Hem woont. Looft.
Voorjaar oude leven nieuwe leven aantrekken nieuwe jas nodig!
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
De Heilige Geest.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gemeenteproject ‘Samen één’
Positie en bediening v/d vrouw in de gemeente
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
God is zo groot. Kun je wel iets zinnigs over hem vertellen?
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Zacharia: God laat ons weten dat zijn volk niet wordt vergeten 8 'nachtgezichten', visioenen situatie: * kleine groepjes terug uit ballingschap.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Efeziërs (3) WELKOM 1.
Vliegtuigwedstrijd Johannes 3:8 "Jezus zei: 'Denk aan de wind: die waait waarheen hij wil. Je hoort hem, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar.
Kindermoment Vind jij dat de kerk ‘lekker’ smaakt?
Bediening van het Woord
WELKOM.
Blok IV God de heilige Geest
Allemaal profeten.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Speciale cadeaus van de Geest. speciale cadeaus van de Geest.
‘Maken de muren dan christenen?’
Voel ik me Thuis in Gods huis?
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Wat zou het mooi zijn! Als er een plek zou zijn, waar:
Welkom in deze kerkdienst
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Wij geloven in de goede Vader
Samenbindende krachten
Welkom in deze kerkdienst
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Transcript van de presentatie:

Diaconaal Op het lijf geschreven: visioenen, profeteren? Op het lijf geschreven: visioenen, profeteren? Als gemeente allemaal in beweging! Als gemeente allemaal in beweging! Samen door de Geest Samen door de Geest

Hokjes/vakjes Verschillende groepen: jong/oud, man/vrouw, hoog/laag Verschillende groepen: jong/oud, man/vrouw, hoog/laag Diaconale gemeente: in de diepte de eenheid vinden Diaconale gemeente: in de diepte de eenheid vinden Denken in tegenstellingen: eigen groep opzoeken Denken in tegenstellingen: eigen groep opzoeken Generatiekloof? Los zand? Generatiekloof? Los zand?

Geest van verbinding Door Geest boven tegenstellingen uit Door Geest boven tegenstellingen uit Wat je ziet: Jezus! Waar je van droomt: nieuw leven! Wat je ziet: Jezus! Waar je van droomt: nieuw leven! Daar over praten = profeteren Luisteren naar God, dan concreet spreken => wegwijzen Daar over praten = profeteren Luisteren naar God, dan concreet spreken => wegwijzen Uit alle groepen één volk van God Uit alle groepen één volk van God

Naar het einde Aanloop naar Jezus: keus maken Aanloop naar Jezus: keus maken Einde der tijden: urgentie Einde der tijden: urgentie Diaconale gemeente Diaconale gemeente In de verdrukking: wereld in brand In de verdrukking: wereld in brand In gebed: naam van de Heer aanroepen In gebed: naam van de Heer aanroepen Missionair: openheid en appèl Missionair: openheid en appèl Bezield aan het werk! Bezield aan het werk!