Verbinding is elkaar accepteren Zondag 7 September 2008 Matteus 18 vers 1-5 Groot en belangrijk zijn, daar moet je bij Jezus niet mee aankomen. Wordt als.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Helder licht??.
Advertisements

Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Tekst van Chiara Lubich 1949
DoeMeeDienst Groeigroepen 15 september 2013 Thema: Leven door de Geest.
Gods verborgen glans.
Christengemeenschap De Goede Herder
Zingen Vers 1 De Koning zond zijn knechten
Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
Preek: Jaap de Schipper.
Zingen Vers 1 Ere zij God, ere zij God in de hoge,
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Jezus het Lam van God uitgekozen DINSDAG Johannes 18 vers
Zingen Vers 1 O hemels licht dat mijn bestaan doorschijnt.
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
Zingen Vers 1 Vrede zij u vrede zij u. Gelijk Mij de Vader zond,
Zingen Vers 1 Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal:
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Efeziërs 1:1-14.
Gering is kostbaar in Gods koninkrijk
Vesper n.a.v expositie “Verbinding, monument van vrede” van en door Maria Verboom. In mij leeft een diep verlangen naar de verbinding die vrede brengt,
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
Zondag 29 maart 2009 Vijfde zondag van de 40 dagentijd Johannes 12:20-33 Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel,
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
God maakt zijn zegen waar 1.
Verdraag elkaar. VerdragenVergeven Verdraag elkaar VerdragenVergeven Kwijt schelden.
Verheugd was ik toen ik hoorde: ‘Wij gaan naar het huis van de HEER,’
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Zondag 52 Geestelijke strijd. Efeziërs 6 Openbaring 12 1 Petrus 5 Zondag 52.
Het hart van verbondenheid
Goedheid! Thema van de dienst: De vrucht van de Geest is: goedheid
Welkom.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Nieuwe start, nieuwe verbinding, nieuw begin. Zondag 14 September 2008 Exodus 32 vers De Here zei tegen Mozes: het volk misdraagt zich, Ik zal hen.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
‘Hier is mijn Dienaar’ Waar ging de preek over? Elke preek gaat over Jezus De hele Bijbel gaat over Jezus Jesaja 42 gaat over Jezus.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Laatste advent - zondag 21 december
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Opwekking voor Kinderen 76
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
Gedicht Sarah: Eén kaars gaat er nu branden En zegt aan iedereen Er is een feest ophanden De duisternis gaat heen.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Vernieuwing van je geloof…..
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Wat is een kerkdienst?. Wat verwacht je van een kerkdienst?
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
James Bond wandelt door een park...
Vanavond: Heeft zuid een sing – in! Iedereen is welkom! Let op! 19:00 Voor jong en oud.
Welkom in deze kerkdienst op eerste lijdenszondag.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
En nu de wereld in! Jezus’ laatste woorden in Matteüs.
Prediking zondag 16 september 2018
“Wij zijn allen door één Geest doordrenkt”
Transcript van de presentatie:

Verbinding is elkaar accepteren Zondag 7 September 2008 Matteus 18 vers 1-5 Groot en belangrijk zijn, daar moet je bij Jezus niet mee aankomen. Wordt als een kind. Wilhelminakerk & Petrus- en Paulus Crypte Drugspastoraat Amsterdam

Al lijken de stukken hetzelfde, toch zijn ze verschillend. Zo lijken mensen op elkaar, maar toch zijn ook zij anders. Riet is scherp en snijdend, wingerd is buigzaam en soepel, zij zijn verbonden en dragen het licht, zo kunnen ook wij één licht uitstralen door acceptatie van elkaar.

Accepteer een ieder zoals hij/zij is. Dan kun je een licht voor elkaar zijn en stralen.

Een licht zijn als kind van de Vader, dat is Gods vrede.

Door acceptatie van de ander wordt verbinding tot een helder licht.