Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Opstaan en niet opgeven zondag 24 februari Nehemia 3:33-4:17 Er wordt twijfel gezaaid en tegen gewerkt uit haat en eigen belang. Men wil aanvallen om de.
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Gods verborgen glans.
Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Tips voor een vlotte start!
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Openbaring 21, 22. Oorspr. titel., Because of You © Kingsways Thankyou Music / Universal Songs.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
Zingen Vers 1 Laat komen, Heer, uw rijk, uw koninklijke dag,
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
SCHUILEN BIJ GOD.
Godsdienst.
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Opstaan uit verdriet Zondag 10 februari Nehemia 1:1-2:10 Nehemia hoort van het nog in puin zijn van Jeruzalem. Hij heeft er verdriet om en vast. Hij knielt.
Gedachtenisdienst zondag 24 november 2013
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
Tweede adventszondag 5 december 2010
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Vijfde zondag van de veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 Judica: “Verschaf mij recht” 2 Samuël 15: 1–12 en Lukas 20: Absalom grijpt de macht en.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
De steen is weg! De steen is weg. Dat is de eerste verrassing op de vroege morgen van Pasen. Het licht van de zon is net boven de rand van de aarde uitgekropen.
Niet stelen maar delen! HC zondag 42 / Jakobus 5
De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:
GEEN BEELDEN MAKEN VAN GOD Zondag 35 Het tweede gebod De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Natuurlijk mag jij een ijsje
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Welkom Israelzondag.
Nieuwe start, nieuwe verbinding, nieuw begin. Zondag 14 September 2008 Exodus 32 vers De Here zei tegen Mozes: het volk misdraagt zich, Ik zal hen.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Preek Jesaja 42: 1-9.
Feest! Ester 9:22. Zonder woorden Een verhaal Vieren = vasthouden en bijblijven Twee redenen – “Rust gekregen” oud thema: Abraham, Mozes, Salomo –
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Opstaan om feest te vieren zondag 16 maart Nehemia: 8 Ezra, priester en schrijver, leest de wet van Mozes voor aan het volk en men leert het volk de wet.
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Zondag 6 maart 2011 Doop Iris Joke en Marius Marinus Vos Jullie zijn een parel in Gods hand! Vier lieve kleine voetjes: “Ga er maar op staan. Wij zullen.
Vijfde zondag van de 40dagentijd Zondag 22 maart 2015 Judica ‘doe mij recht’ Jeremia 31: De dag zal komen – spreekt de HEER – ik sluit een nieuw.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Welkom Israelzondag.
De val van Jericho Jozua 5: en Jozua 6
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God maakte in het begin alles.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties. 1 mei 2016.
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Wie ben ik….? -Zelfbeeld: positief of negatief? 1.
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Een verhaal dat onrustig maakt…
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Zondag 20 november dienst van herdenking
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Preek over Psalm 112.
“Zou er in een van de steden in het land dat de Heer, uw God, u zal geven toch iemand uit uw eigen volk gebrek lijden, dan mag dat u niet koud laten. U.
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Het 8e gebod: heb elkaar lief. Het 8e gebod: heb elkaar lief.
Transcript van de presentatie:

Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.

De muur vordert na twaalf jaar onafge- broken bouwen. Maar is iedereen gelukkig in de nieuwe stad?

De armen treuren en klagen hun nood. Alles wordt hun afgenomen, zelfs hun land en kinderen. Dat beelden de tranen uit.

De twee halve bollen tegenover elkaar zijn één volk, aan de ene kant de rijken, (rijk gevuld met goud gele tulpen) tegenover de armen. (gevuld met blad en dood hout)

De gebogen lila tulpen zijn het verdriet en de boosheid van Nehemia voor al dit onrecht onder de bewoners van Jeruzalem.

Men staat op en luistert naar Nehemia en ze doen het onrecht te niet. Ook al gaat het soms mis, God blijft bij ons, (witte Phalanopsis) Hij maakt het weer goed als wij willen handelen.