Pinksteren zondag 19 mei 2013 Handelingen 2 vers 1- 2 Op het Pinksterfeest waren ze bijeen, er klonk uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op weg naar het Algemeen Kapittel XXII «In de stad aangekomen, betraden ze de bovenverdieping waar ze woonden.
Advertisements

Christengemeenschap De Goede Herder
Feest om de komst van de Heilige Geest Pinksteren
4 De kracht van de Geest.
Godsdienst.
Zingen Vader vol van vrees en schaamte, buigen wij voor U.
Zingen Vers 1 In vuur en vlam zet ons de Geest
Zingen Vers 1 Heer, laat het licht zijn om ons heen,
Kracht.
HOEZO BIDDEN?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Welkom in deze kerkdienst
Shekinah.
Godsdienst. Hemel Wat doe je als je iets heel mooi’s krijgt?
Godsdienst.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen.
Pinksteren zondag 11mei 2008 Hand. 2: 1-24 Het huis vulde zich met een geluid als van een hevige wind en op een ieder van hen waren vuurtongen en iedereen.
Eerste adventszondag 27 november 2011 Rechters 5:6 Wie op reis moest, nam de kronkelpaden, aanvoerders ontbraken, het land kende geen leiding, totdat jij,
Pinksteren zondag 27 mei 2012 Handelingen 2 Er verscheen aan een ieder een soort vlammen, als vuurtongen en allen werden vervuld van de Heilige Geest en.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Opstand tegen Racisme 8 juni PINKSTEREN- Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg De Prachtige Revolutie Deel 9.
Impulsdag voor de nieuwe evangelisatie Is onze parochie wervend of stervend? Zaterdag 16 november 2013 Den Bosch.
Welkom Startzondag.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
Welkom in de samenkomst
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
8 sept Zoetermeer het werkwoord 'evangeliseren' komt 55x in het NT: EU –AGGELIZO het wordt vertaald met o.a.: het evangelie verkondigen.
In vuur en vlam Aansprekend teken Pinksteren ongrijpbaar?
Welkom in deze dienst Zondag voor de vervolgde kerk.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
Wat is een kerkdienst?. Wat verwacht je van een kerkdienst?
Preek over Handelingen 2:1-4 Pinksteren Samenvatting Vreemd geluid, vreemd vuur, vreemde talen. Komt zo de Geest van Jezus Christus? Verrassend!
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Pinksteren 2010 Welkom Voorganger dhr de Lange Organist dhr Meinema Thema: ”Pinksteren, wat is dat eigenlijk?”
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
De Heilige Geest.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Christelijke vrijheid
Pinksteren 4 juni 2017.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
Bellen tekenen Handelingen 2:1-2
Blok IV De heilige Geest
Blok I Op zoek In de komende zes lessen ga je op zoek. Op zoek naar geloof en op zoek naar God.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Pinksteren: God leren vereren
Bescherming van ons denken
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Model vaderschap 17 juni, 2018 Rotterdam.
Wij geloven in de goede Vader
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Transcript van de presentatie:

Pinksteren zondag 19 mei 2013 Handelingen 2 vers 1- 2 Op het Pinksterfeest waren ze bijeen, er klonk uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag dat het gehele huis vulde.

vers 3 en 4 Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op een ieder van hen neerzetten, en hen vervulden met de Heilige Geest.

De rode cornustakken gaan onderaan de vaas als door de wind gebogen de vaas in, vullen hem en buigen dan vol vuur van het evangelie en gedreven door de Heilige Geest, aan de bovenkant de vaas uit de hele wereld in.

Wij leven van de wind die aanrukt uit den hoge en heel het huis vervult waar knieën zijn gebogen en delen in het vuur dat neerstrijkt op de hoofden, de vonk die overspringt op allen die geloven. uit glorialied 249

De kleur van Pinksteren is rood, symbool voor: feest, liefde van God, vuur van de Heilige Geest, in vuur en vlam staan van ons mensen voor Gods woord.