Tweede adventszondag 5 december 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgisch bloemschikken
Advertisements

Vriendschap voor het leven
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Zingen Vers 1 Wij zingen God ter ere in grote dankbaarheid
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
De 10 geboden Ken je Gods gebod: woorden één tot tien?
Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
Vredeszondag 21 September 2008 Verbinding geeft vrede, leert delen. Matteus 20 vers 1-16 De werkers van het eerste uur zijn ontevreden omdat ze meer verwachten.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Eerste adventszondag 2 december 2012
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Derde adventszondag 15 december 2013
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Vredeszondag 26 september 2010 Vrede komt er niet vanzelf. Laten wij daarom bij onszelf beginnen en over onze haag of muur heen kijken naar iedereen om.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Koningslied op Bevrijdingsdag Psalm 144. Koning en volk Figuur van koning: niet op zichzelf Figuur van koning: niet op zichzelf Volk en vorst verbonden.
God geeft een nieuwe Koning
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
Natuurlijk mag jij een ijsje
Hoe ga jij vanavond danken?
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Preek Rechters 3: Otniël
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
‘Hier is mijn Dienaar’ Waar ging de preek over? Elke preek gaat over Jezus De hele Bijbel gaat over Jezus Jesaja 42 gaat over Jezus.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Eén voor allen Johannes 11: Praktisch Ieder voor zich? Opofferen voor eigenbelang “Hogepriester van dat jaar” Marionet van Romeinen Geen onrust!
Niets zonder Gods zegen
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Tweede adventszondag 4 december 2011 Rechters 9: 15 Als jullie voor een koning kiezen die zich niet met de Eeuwige verbindt, dan is die koning als de doornstruik.
Tweede adventszondag 9 december 2012 Keer je naar het Licht Lucas 3:3 “Begin een nieuw leven en laat u dopen” verkondigde Johannes, “dan zal God vergeven.
Eerste adventszondag 28 november 2010
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Vers 1 Wil, als ik roep, mij antwoord geven, o God van mijn gerechtigheid. U, die voor mij, in 't nauw gedreven, ruim baan gemaakt hebt in mijn leven,
Recht en macht David als koning.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Hoe vier je Kerst?.
Vertrouwen.
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
Voor alles een bestemde tijd Prediker
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
1ste statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. 2 de statie: Jezus neemt het kruis op.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Eerste adventzondag 27 november 2016
Vrede op aarde.
Tweede adventszondag 10 december 2017
Transcript van de presentatie:

Tweede adventszondag 5 december 2010 Micha 4: 1 – 8 God richt de boog van hoop weer op. Hij zal recht spreken. Het oorlogstuig wordt werktuig, rust zal er zijn onder iedere boom en in ieder huis. Kreupelen en verstrooiden brengt Hij bijeen.

Distels, onrecht, oorlog, angst. De Here zal recht spreken over de volken, dan zal er iets groots gebeuren, iets onvoorstelbaars. Hij zal het kwaad veroordelen en onderricht geven.

God zet de boel op zijn kop, oorlog wordt vrede. Angst rust. Twist verzoening.

De berenklauw ligt op z’n kop, tussen zijn scherm komen witte tere bloemen omhoog. Het kan geen kwaad, ze vinden steun bij elkaar. God maakt alles nieuw.

Dit is de hoop en verwachting in de adventstijd die God ons geeft in Christus: Het Licht dat opbloeit als een tere bloem in een mens die zich omkeert en het leven deelt.