Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgisch bloemschikken
Advertisements

Waarom ben ik hier op aarde?
Opstaan en niet opgeven zondag 24 februari Nehemia 3:33-4:17 Er wordt twijfel gezaaid en tegen gewerkt uit haat en eigen belang. Men wil aanvallen om de.
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Samen bidden, samen delen
Gods verborgen glans.
Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Palmarum– Palmpasen 13 april 2014 Matteüs 21: 1-11 In vervulling gaat wat door de profeet gezegd is: ‘Zeg tegen Sion:
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
WIJZE SPREUKEN !.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Bloemen weelde met muziek
Zingen Vers 1 Laat komen, Heer, uw rijk, uw koninklijke dag,
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Dominee J. Oosterhuis Voorganger
Vierde zondag van de 40 dagentijd 3 april 2011 Ontmoeting in voorbijgaan Johannes 9: 1-13 Jezus ziet in het voorbijgaan een blinde die vanaf zijn geboorte.
Opstaan uit verdriet Zondag 10 februari Nehemia 1:1-2:10 Nehemia hoort van het nog in puin zijn van Jeruzalem. Hij heeft er verdriet om en vast. Hij knielt.
Eerste zondag van de 40 dagentijd 21 februari 2010 Exodus 3:1-18 Vanuit de brandende doornstruik roept God Mozes en stuurt hem naar Egypte. De Heer ziet.
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
Tweede adventszondag 5 december 2010
Vijfde zondag van de veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 Judica: “Verschaf mij recht” 2 Samuël 15: 1–12 en Lukas 20: Absalom grijpt de macht en.
Gedachteniszondag 22 november 2009 Openbaring 1:8 “Ik ben de alfa en de omega”, zegt God, de Heer, ”ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige”.
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Vredeszondag 26 september 2010 Vrede komt er niet vanzelf. Laten wij daarom bij onszelf beginnen en over onze haag of muur heen kijken naar iedereen om.
Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.
Geen twijfel aan Gods zorg…
Uw koninkrijk kome Want van u is het koninkrijk. Jezus onthult de aard van Gods koninkrijk.
Derde zondag van de veertigdagentijd 3 maart 2013
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
JEZUS DE RUIL JIJ.
Feest! Ester 9:22. Zonder woorden Een verhaal Vieren = vasthouden en bijblijven Twee redenen – “Rust gekregen” oud thema: Abraham, Mozes, Salomo –
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
Opstaan om feest te vieren zondag 16 maart Nehemia: 8 Ezra, priester en schrijver, leest de wet van Mozes voor aan het volk en men leert het volk de wet.
Zingen Vers 1 Gezang 114 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen,
Vijfde zondag van de 40dagentijd Zondag 22 maart 2015 Judica ‘doe mij recht’ Jeremia 31: De dag zal komen – spreekt de HEER – ik sluit een nieuw.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Zesde zondag van de veertig dagentijd Zondag 29 maart 2015 Palmarum ‘ palmzondag’ Marcus 11 : 1-11 Velen spreiden hun mantels en takken uit op de weg en.
Vers 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Eerste Adventszondag 29 november 2015 Lucas 1:5-25 De engel Gabriël verscheen aan Zacharias en zei: “Jullie zullen een zoon krijgen en hij zal vervuld.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
1.Koning en volk hebben gebed nodig, 2.steun van iemand groter dan zij, 3.steun van Israëls Hoop. 4.Ons verlangen, goed bestuur en vrede, 5.ontvangen we.
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Pinksteren 4 juni 2017.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
Ik wil bouwen aan een huis
Hizkia: God wil genezen
Zuchten. Zuchten Zuchten Als bidden zuchten is… De schepping zucht. En wij zuchten met de schepping mee. Het nieuwe leven is er nog niet. Soms weet.
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Een nieuw begin 1.
Vrede op aarde.
Welkom.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
Bidden.
Transcript van de presentatie:

Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij met z’n allen, niemand uitgezonderd, met de bouw van de muur beginnen, zij aan zij.”

Iedereen, groot en klein, (de stelen van de berenklauw met tulp en anemoon) staat op en helpt bij de bouw van de muur voor Jeruzalem.

Allen gebruiken hun gaven en mogelijk- heden van God gekregen (witte Phalanopsis bloemen) voor de bouw van de muur van de stad van God.

Het lijkt een onmogelijk werk en er wordt luid gespot met God en zijn volk. Men blijft vertrouwen en zet door. Het gereedschap wordt gebruikt.

Het herstel van de muren en poorten is begonnen! De kleur van de bloemen is paars/lila voor de vastentijd.

Opstaan, hopen, bidden en doen Jeruzalem muur in pin Brieven van de koning Tranen van verdriet