Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
Advertisements

CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
IKKB Standaard voor de Primaire Plantaardige Productie: meerwaarde voor de andere schakels van de voedselketen Alain Masure Bestuurder Vegaplan.be.
Comment déboucher le Ring de Bruxelles Hoe congestie op de Ring rond Brussel oplossen Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) ABR - BWV R. Van.
Communicatie- programma 10
Beleidsbeïnvloeding door VGC-jeugdraad VGC-jeugdraad juni 2013.
Autocontrole in België: Een voorbeeld voor Europa ?
Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen ONTWERP BUSINESSPLAN FAVV Ir. G. Houins Raadgevend Comité 24/09/2008 Federaal Agentschap.
Achtergronden & Opzet April De chemische industrie in de media:
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
Resultaten organisatiestudie Zorgsystemen Ondernemingsraad 28 augustus 2008.
Recept voor kwaliteit van Zorg Platform PI symposium Jacquelien Noordhoek MA MSc directeur NCFS #Platformpi #Q.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Autocontrole en de gidsen
FAMIPEDIA, kennis on line
1 Nationaal Forum Certificeren Partnership: Operatoren-D&A 19 juni 2006Raymond Marchal Gewestelijk directeur DACO 1.
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
VOEDSELVERLIEZEN & VOEDSELVERSPILLING: Korte termijn acties & Lange termijn perspectieven Birgit Van Tongelen Europese Commissie DG Gezondheid en Consumenten.
Personeel & Organisatie
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
FAVV Gemeenschappelijke vergadering RC - Wetcom Brussel S. LAURYSSEN – R. REMY TEST-AANKOOP.
Jaarverslag van de interne audit Raadgevend Comité 24 juni 2009
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Emmanuelle Moons 28 november 2007
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Jacques Inghelram Cel Validatie Gidsen Autocontrole en de gidsen.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Activiteitenverslag 2006: controleactiviteiten Raadgevend comité van 27/6/2007 Federaal Agentschap.
1 Overzicht timing betreffende de herziening van de regelgeving in het kader van het hygiënepakket.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Ombudsdienst. Ontstaan  Uiteenlopende kanalen : pers, politiek, Gedelegeerd bestuurder,… OMBUDSDIENST Klachten tegen het FAVV Kwaliteitssysteem  Klachtenbeheer:
De Smiley, voorstel RC 19 januari 2007
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
1 Leidende principes en doelstellingen van het Nationaal Forum Douane en Accijnzen & Partners 19 juni 2006 Leen Lauwers.
Workshop: Haal meer uit CWO
OVERZICHT PRESENTATIE
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Wie is waar goed in? Ellen Mogendorff 1.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Databank Ondergrond Vlaanderen Situering van een beleidsdomeinoverschrijdend project Van Damme Marleen DOV-coördinator Afdeling Land en Bodembescherming,
Voorstelling Juridische Dienst
Adviezen van het Wetenschappelijk Comité betreffende BSE: TSE stappenplan (TSE Road Map) Raadgevend Comité 22 november 2006.
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
22/10/2014 Business Case ADIB : Naar een 100% klantgerichte organisatie.
Kwalitatieve bevraging van de stakeholders van het FAVV-AFSCA 2014 Presentatie Raadgevend Comité 24 september 2014.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Federaal memorandum 2010 van de OCMW’s Algemene vergadering afdeling OCMW’s Dendermonde 17 juni 2010 Piet Van Schuylenbergh directeur afdeling OCMW’s.
Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen Diensten.
tdfdsfd De rol van Actal voor gemeenten Woensdag 28 januari 2015
Integraal benchmarkanalysemodel genereert strategische stuurinformatie en faciliteert veranderingen Robbert-Jan Poerstamper PricewaterhouseCoopers.
Voorstel voor nieuwe verordening LIFE-programma EU financiering voor milieu en klimaatactie Publ. 12 December 2011.
Campagne “Positive Belgium” Briefing Woensdag
Voorstelling Juridische Dienst
Het Vlaams Bijenteeltprogramma
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Federaal agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Initiatieven van de Belgische federale overheid
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
Seminar Luchtruim & Regelgeving
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal Raadgevend comité van 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Een steeds veiliger voedselketen Optimalisatie en verfijning van de programmatiemethodologie Laten evolueren van de documenten in verband met de actielimieten (zowel chemische als microbiële contaminanten) Uitwerken van een model voor KPI’s voedselveiligheid

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Een steeds veiliger voedselketen Uitwerken en herzien bestrijdingsstrategieën –Plantaardige sector (Globodera, Meloidogyne spp..) –Dierlijke sector (Brucellose, Leucose, Tuberculose, Salmonella, Trichines) Ontwikkelen capaciteit voor PRA’s - Pest Risk assesments (plantaardige sector) Herziening leeftijd BSE-testen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Een transparant agentschap Overleg met de sectoren en stakeholders bestendigen en verder uitbouwen Het actualiseren en uitbouwen van het vademecum Dierengezondheid en Dierlijke producten

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bevordering van de autocontrole Actieplan met de sectoren uitwerken Verbetering toegankelijkheid van de goedgekeurde gidsen –Ruime dekkingsgraad –Aanvaardbare aankoopprijs Bijsturen scope van gidsen –Fusie gidsen primaire sector –Invoering modulesysteem

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Bevordering van de autocontrole Smiley uitbreiden Vereenvoudigingen voor KMO’s –MB versoepelingen –Revisie gidsen Herziening hygiënepakket –“Belgische” verzuchtingen aan bod laten komen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Administratieve vereenvoudiging Opzetten werkgroep administratieve vereenvoudiging Electronische overdracht van gegevens stimuleren –VKI De rol van de ondernemingsloketten uitbouwen als enig loket Complementariteit tussen lastenboeken en autocontrolegidsen versterken

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Een professioneel en op het vlak van resultaten veeleisend agentschap Uitvoeren van een benchmarking Wetgeving binnen gestelde termijnen Een geloofwaardig auditsysteem uitbouwen (in het kader van de certificering van ACS) Uitbreiding technische en toxicologische kennis Uitbouw van het secretariaat WetCom naar een directie risicobeoordeling

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Een constructieve en doeltreffende samenwerking met andere overheden Onderhouden bestaande protocols BE-standpunten effectief verdedigen bij uitwerken/herzien EU-regelgeving

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Een geïntegreerd informatie en gegevensbeheer Rapportering verbeteren Uitwisseling gegevens met derden verbeteren Rapportering en kwaliteit gegevens verbeteren onder meer door de uitbouw van een datawarehouse

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Internationale context Meewerken aan het Belgisch voorzitterschap –Workshop Belgisch autocontrolemodel –Internationaal symposium nanotechnologie Ontwikkeling en behoud exportmogelijkheden –Protocollen –Certificaten Uniforme controle op invoer uit derde landen