Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 13 januari 2006.
Advertisements

OpMaat Europese richtlijnen en verordeningen Presentatie van zoekresultaten met extra informatie over richtlijnen en verordeningen Universiteitsbibliotheek.
Welzijn op het werk Johan Ledegen Ingenieur – attaché F.O.D. WASO
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen voor aanpassing van het KB heffingen en het KB retributies Raadgevend Comité van.
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
McGuireWoods LLP Symposium Belgica 25 oktober 2004 De milieueffectenbeoordeling van vergunningsplichtige activiteiten in de Belgische zeegebieden: een.
Katie Vermeersch DG Controlebeleid RC 27/05/2009
SHS Securities Holdings Statistics - Algemene Presentatie Roger DE BOECK Senior Expert Brussel, 18 december 2012 Presentatie voor kredietinstellingen en.
Communicatie- programma 10
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Autocontrole in België: Een voorbeeld voor Europa ?
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de detailhandel in bepaalde voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong 23 maart 2005 Lefevre Vicky.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Vaccinatiecampagne 2009 Raadgevend Comité 27 mei 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
“HDN en de zorgplicht in de keten”
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 EN DE VACCINATIECAMPAGNE Raadgevend comité 25 juni 2008.
FOD Sociale Zekerheid DG Beleidsondersteuning Bestuursovereenkomsten : constitutieve elementen en P&O opdrachten Maart 2011.
VERORDENING 669/2009 Stand van zaken De laatste vragen Implementatie
Traceerbaarheid in de voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
Hoofdstuk 3 Instellingen van de EG en hun bevoegdheden.
Strategie FAVV in het kader van de bestrijding van BSE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Krachtlijnen strategische en operationele doelstellingen DG controlebeleid Herman Diricks, directeur-generaal.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen DIS - PCE OVL Actie Geraardsbergen mei 2009.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV8 Raadgevend comité 23 april 2008 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Tendenzen 2006 Paul MULLIER Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Toepassing huishoudelijk reglement en Evaluatie prestatie-indicatoren november 2007 tot oktober.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Emmanuelle Moons 28 november 2007
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Activiteitenverslag 2006: controleactiviteiten Raadgevend comité van 27/6/2007 Federaal Agentschap.
1 Overzicht timing betreffende de herziening van de regelgeving in het kader van het hygiënepakket.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
FAVV - DG Controlebeleid
1 Raadgevend Comité Installatievergadering FAVV Gil Houins Voorzitter 28 juni 2006.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Promotie autocontrole Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Pascal Houbaert.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité van 28 september 2011 Heffingen 2011 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf Workshop Buitenschrijnwerk – Oplossingen voor Toegankelijkheid Jan Desmyter.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Voorstelling Juridische Dienst
JPM 29/09/04 Raadgevend Comité 1 Controleplan 2005  Monsters  Analyses  Audits  Controles  Inspecties.
Wettelijke verplichtingen inzake milieu en andere vergunningen
Adviezen van het Wetenschappelijk Comité betreffende BSE: TSE stappenplan (TSE Road Map) Raadgevend Comité 22 november 2006.
Nieuwe wijze van overleg met de gebruikers van het RR Christiane Rouma
Bernard Verheyden Jurist DG Organisatie Gezondheidszorgvoorzieningen
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwikkeling van een barometer van de voedselveiligheid Workshop Wetenschappelijk Comité 27.
Knolcyperus – FAVV Infovergadering knolcyperus
RAADGEVEND COMITE FAVV PLENAIRE VERGADERING 21 APRIL 2005.
Nieuwe financiering FAVV: stand van zaken dd 09/05.
Kabinet van Volksgezondheid en Sociale Zaken 1 Informatievergadering therapeutische projecten en transversaal overleg 11 oktober 2007.
Voorstelling Juridische Dienst
Twenty-second Conference on Food Microbiology
Hervorming medefinanciering
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Incident fipronil: lessons learned
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke Producten
Maatregelen in het kader van de Britse terugtrekking uit de EU
Transcript van de presentatie:

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid) Herman Diricks Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité KB’s / MB’s Lex Alimentaria Uitwerking en implementatie regelgeving

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s Primaire productie –Plantaardige productie –Dierlijke productie Transformatie / Distributie Internationale relaties Secretariaat Wetenschappelijk Comité Databanken

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s : Primaire plantaardige productie Geen regelgeving voorzien ter voorlegging RC

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s: Primaire dierlijke productie MB tot vaststelling bepaalde maatregelen ter uitroeiing van OSE KB contaminanten statuut veebeslag KB identificatie en registratie runderen MB aviaire influenza MB vaccinatie bluetongue

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s: Primaire dierlijke productie KB identificatie en registratie runderen –technische update –reengineering SANITEL –‘opkuis’ naar realiteit

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s: Transformatie en distributie Wijziging KB van 17 maart 1971 tot onderwerping aan medisch toezicht van al de personen die door hun werkzaamheden rechtstreeks met voedingswaren of –stoffen in aanraking komen en die deze waren kunnen verontreinigen of besmetten –voedselketen –op basis gezamenlijk overleg advies SciCom-HGR en i.s.m. FOD

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s: Internationale relaties KB betreffende officiële controles voor producten die uit derde landen worden ingevoerd –administratieve vereenvoudiging –omzetting Richtlijn 97/78 (veterinaire controle producten van dierlijke oorsprong + hooi + stro) –plus plantaardige producten, diervoeders, levensmiddelen, contactmaterialen, etc. (cfr. Verordening 882) –basisuitrusting GIP voor rekening van beheerder gebouw (gemeente, havendienst, etc.)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s: Secretariaat Wetenschappelijk Comité Geen regelgeving voorzien ter voorlegging RC

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen KB’s / MB’s: Databanken KB m.b.t. de organisatie, de werking en de toegankelijkheid van de databanken van het FAVV –basis: wet van 04/02/2000 –in ministerraad overlegd KB –SANITRACE / Bood-on-Web

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LEX ALIMENTARIA één globale, transversale en integrale kaderwet overeenkomstig administratieve vereenvoudiging en Europese regelgeving (Food/Feed Law / officiële controles)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Waarborgen: –gezondheid mens –gezondheid plant –gezondheid dier –veiligheid voedselketen LEX ALIMENTARIA: objectieven (1/2)

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LEX ALIMENTARIA: objectieven (2/2) Geen “nieuwe” verplichtingen Toegankelijkheid en leesbaarheid verhogen door een unieke terminologie Verzekeren wettelijke basis voor alle bestaande KB’s / MB’s

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LEX ALIMENTARIA: één kaderwet Globaal: normatief + controle Transversaal: bevoegdheden FAVV, FOD VVVL, andere Integraal: integratie bestaande regelgeving 8 WETTEN –Primaire productie: wetten van 1969, ’71, ’83, ’87 en hun uitvoeringsbesluiten –Transformatie: wetten van 1952, ’65, ’75 en hun uitvoeringsbesluiten –Distributie en bescherming consument: wet van 1977 en uitvoeringsbesluiten hiervan

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LEX ALIMENTARIA: gezondheid mens, plant, dier en veiligheid voedselketen INHOUD transversale problematiek productnormen in handel brengen producten import-export-transit dier- en plantgezondheid controle specifieke problematiek: crisis, vergoeding, voorzorgsbeginsel, etc.

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen LEX ALIMENTARIA FASERING Voorziene datum presentatie eerste ontwerptekst aan minister: einde maart 2008

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen UITWERKING EN IMPLEMENTATIE REGELGEVING: PROCEDURE nood aan regelgeving boordtabel regelgeving overleg uitwerking regelgeving pre-implementatie validatie publicatie informatie m.b.t. regelgeving implementatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen UITWERKING EN IMPLEMENTATIE REGELGEVING: SCHEMA

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen