De mezuza is een kokertje met een Hebreeuwse tekst die aan de deurpost bevestigd is, mezuza betekend dan ook letterlijk: deurpost.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

SHALOM.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
1. Het dak naar de hemel zit dicht Laatste vers Rechters: ‘In die tijd was er geen koning in Israël: iedereen deed wat in zijn eigen ogen goed was’. 1.
Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
de genezing te Bethesda
GOD IS EEN ONPARTIJDIG RECHTER VOOR ALLE MENSEN
Informatieavond 3 Groep 3.
Korte herhaling les 1 Hebreeuws blz. 4
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Deuteronomium 6:4,5 Oorspr. titel: One God. © 1987 Scripture in Song/ Universal Songs 1/5 HOOR,
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Voorwerpen bij het gebed
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
de bloeiende staf van Aäron
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Markus En in vele dergelijke gelijkenissen sprak Hij het woord tot hen, naardat zij het konden horen, 1 Op die dag ging Jezus het huis uit.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Welkom in deze kerkdienst
De eerste presentatie voor Nederlands
Doe maar gewoon Waar is God in jouw dagelijkse leven?
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Afgoden: hoe word ik gelukkig?
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over.
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Voorrangsregels bij rekenen (1)
God Vertrouwen is Jezus kennen
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
De schepping van Genesis één.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 18 september 2014 Rijnsburg 18 september 2014 Rijnsburg.
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
een huis de lampen zijn buiten bomen Gordijnen lucht Matthijs Kok, 4 jaar.
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Vijf bemoedigingen voor je geloof Hebreeën 6:9-20.
8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst,
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Deuteronomium 1:1-3:22  Het begin van het onderwijs door Mozes voor de Jordaan: herinnering aan de woestijnreis,
De gezouten waarheid.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Mol en beer.
Hij gaf aan Jakob Zijne wetten, Deed Isrel op Zijn woorden letten.
Een levende traditie Jos Quak 12 augustus 2017 Drachten.
Korte herhaling les 1 Hebreeuws blz. 4
Mol en beer.
Start Zondag 18 september 2016
Parasjah Va’etchanan Dewarim 3:23–7:11.
1 woorden met ui 2 woorden met oe 3 woorden met ou en nu 4.
De mezuza is een kokertje met een Hebreeuwse tekst die aan de deurpost bevestigd is, mezuza betekend dan ook letterlijk: deurpost.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Bid voor open deuren: Om: onthulling van Gods mysterie (1); moed en wijsheid voor jezelf (2). 1 Vers 2: blijf bidden. Dat is een kwestie van waakzaam en.
H Pas dit vaandel aan met uw eigen bericht. Selecteer de letter en voeg uw eigen tekst toe. U kunt per dia één teken gebruiken.
Transcript van de presentatie:

De mezuza is een kokertje met een Hebreeuwse tekst die aan de deurpost bevestigd is, mezuza betekend dan ook letterlijk: deurpost.

Buiten op het kokertje staat in het Hebreeuws: Sjaddaj (Almachtige) of de eerste letter van dat woord: Sjien.

de Eeuwige is onze G’d; de Eeuwige is één! In het kokertje zit een rolletje perkament met de teksten Deuteronomium 6: 4-9 en 11: 13-20 waar ondermeer staat: Hoor, Israël: de Eeuwige is onze G’d; de Eeuwige is één!

De mezuza wordt op ooghoogte, op alle rechter deurposten aangebracht, zodat men iedere keer als men door het huis loopt, herinnerd wordt om volgens de voorschriften van de Thorah te leven. www.messiaanshetlevendwater.be