Hoofdstuk 2 W.O II.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Maatregelen Verbod op lichamelijk geweld tegen Joden.
Advertisements

Op weg naar oorlog.
Hoofdstuk 6: The great war.
Hitler aan de macht Paragraaf 2.
KA 46 De verdeling van de wereld in twee ideologische blokken in de greep van een wapenwedloop en de daaruit voortvloeiende dreiging van een atoomoorlog.
6.1 & 6.2, Op weg naar de Grote Confrontatie
6.8, De vrede van Bresk-Litovsk
De Eerste Wereldoorlog
WO I.
Hoofdstuk 5.
Historisch overzicht Hoofdstuk 4
Interbellum en Vrede van Versailles.
De Duitse buitenlandse politiek
De Verenigde Staten en hun federale overheid
4. De Wereld na Oorlog na de oorlog.
Nazi Duitsland 3.5, Oorlog.
WO II.
Paragraaf 5.1: van vriend naar vijand.
9.5 De Tweede Wereldoorlog
Agressieve politiek van Hitler.
Les 1 De wereld staat in brand
Hoofdstuk 1 Koude Oorlog en dekolonisatie in Indochina
De Eerste Wereldoorlog: oorzaken en aanleiding
Polenaktion In oktober 1938 sturen de Duitsers Poolse Joden uit Duitsland. De Polen willen er slechts 3000 opnemen. Er blijven Joden in niemandsland.
Historisch Overzicht hoofdstuk 4
Wereldoorlogen Kenmerk 40: Het voeren van twee wereldoorlogen: 43 A: verwoestingen op niet eerder vertoonde schaal door massavernietigingswapens.
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1.
Hoofdstuk 1: De Eerste Wereldoorlog
Hoofdstuk 5 Koude Oorlog.
Hoofdstuk 1: De Eerste Wereldoorlog
Historische overzicht: de Tweede Wereldoorlog.
Paragraaf 2: Economische crisis
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Verdrag van versailles
Hoofdstuk II: De Tweede Wereldoorlog Par 1: Oorzaken
Paragraaf 1: Oorzaken van WO I
De Eerste Wereldoorlog
WO I
Hoofdstuk 3: De Tweede Wereldoorlog
Hoofdstuk 3: De Tweede Wereldoorlog Par 1A: Oorlog in Europa
Deze oorlog gaan we echt winnen!
Eén stem per afgevaardigde zul je bedoelen 600 burgers & boeren
Op weg naar oorlog.
Par 3. De wereld verdeeld in twee ideologische blokken
Hoe Duitsland Europa probeerde over te nemen
VredesverdragenVredesverdragen Genoemd naar een buitenwijk van Parijs net als Sèvres (Turkije) en St. Germain (Oostenrijk-Hongarije) Frankrijk, Engeland.
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1. Agressieve politiek van Hitler Hitler aan de macht in 1933 Er was veel armoede dus; Hitler beloofde een einde te maken aan het.
De Tweede Wereldoorlog
Poort ‘Arbeit macht frei’ gestolen (nrc.nl 3 november 2014)
"We regard the agreements signed last night as symbolic of the desire of our two peoples never to go to war with one another again.“ (Chamberlain, over.
De Koude Oorlog
Duitsland Hoofdstuk 5 Het Derde Rijk II
De Wereld- oorlogen H12.3 DE TWEEDE WERELDOORLOG (DEZE BESPREKEN WE VOOR 12.2)
Eerste Wereldoorlog het einde en de gevolgen
De Twee wereldoorlogen Tijd voor de oorlogen Vijf grote landen uit Europa hebben veel macht over de wereld: Engeland Frankrijk Rusland Duitsland.
Blok 2 Tweede Wereldoorlog
Tweede Wereldoorlog
De wereldoorlogen 5.1 De Eerste Wereldoorlog
Het interbellum De opkomst van Adolf Hitler
De Tweede wereldoorlog Deel II
Thema 10 Europa.
Gemaakt door: Claudia, Aya, Marten & Jochem
Het interbellum Op weg naar oorlog
DE TWEEDE WERELDOORLOG HOOFDSTUK 4
§1.4 De nieuwe kaart van Europa
Wereldoorlogen Kenmerken 40: Het voeren van twee wereldoorlogen: 43: Verwoestingen op niet eerder vertoonde schaal door massavernietigingswapens.
Hoofdstuk 9 Jaartallen.
§3.2 Volkeren en staten In deze presentatie leer je over:
Thema 10 Blok 2: Tweede Wereldoorlog
Aantekening: - Hitler aan de macht
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 2 W.O II

2.1 De oorzaken van de Tweede Wereldoorlog Verschillende opvattingen over Belangrijkste gebeurtenissen in de jaren ' 30 Hitler en de NSDAP namen besluiten die in strijd waren met het Verdrag van Versailles: 1) Invoering van de dienstplicht in 1935 en daardoor sterke uitbreiding van het leger. 2) In 1936 werd het Rijnland bezet door Duitse troepen. 3) De aansluiting van Oostenrijk (de Anschluss) bij Duitsland in maart 1938

Frankrijk en Engeland reageerden alleen met protesten. Hitler eiste dat Tsjecho-Slowakije Sudetenland aan Duitsland af zou staan. Frankrijk en Chamberlain van Engeland vonden de eisen van Hitler 'redelijk‘ in Munchen geven ze Hitler hun zin om de vrede te bewaren. Chamberlain werd bij terugkomst in Engeland toegejuicht alsof hij de vrede had bereikt.In maart 1939 bezette Duitsland echter ook de rest van Tsjecho-Slowakije. Zowel Frankrijk als Engeland verklaarden geen agressieve daden meer van Duitsland te accepteren en beloofden Polen bij een eventuele Duitse aanval te steunen. Tot grote verbazing van de wereld sloten de Sovjet Unie en Duitsland echter in augustus 1939 een niet-aanvalsverdrag. In dat verdrag werd ook afgesproken dat beide landen Polen onder elkaar zouden verdelen. Op 1 september 1939 viel het Duitse leger Polen binnen en vormde de aanleiding tot de Tweede Wereldoorlog. Drie dagen later verklaarden Engeland en Frankrijk aan Duitsland de oorlog. Frankrijk en Engeland waren echter er niet op voorbereid.

Opvattingen over de oorzaken van de Tweede wereldoorlog Omdat Hitler zocht naar 'leefruimte' in Oost Europa was een oorlog onvermijdelijk en Hitler bereidde zich daar ook op voor, maar Frankrijk, Engeland en de Sovjet Unie hebben ook schuld aan het uitbreken van de oorlog: Door aan bepaalde eisen van Hitler toe te geven (alle Duitstaligen in één rijk) dachten Engeland en Frankrijk de vrede te bewaren. Stalin maakte door het verdrag met Hitler voor Duitsland de weg vrij om Polen aan te vallen. Volgens onderzoekers moet de schuld van de oorlog echter ook worden gezocht bij Frankrijk en Engeland omdat: In het Verdrag van Versailles werden aan Duitsland allerlei beperkingen opgelegd en Hitler probeerde terug te winnen wat Duitsland verloren had. Frankrijk en Engeland lieten Hitler zijn gang gaan en Hitler ging ervan uit dat ze dat ook zouden doen als hij Polen zou aanvechten. Frankrijk en Engeland waren bang voor het rode gevaar(communisme) en zolang Hitler richting Oosten trok voelde men zich veilig.