Godsdienst 1 1 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bijbel in 45 minuten Deel 1 – Genesis |
Advertisements

Geloven = naar een ander land gaan
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Godsdienst.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Adam en Eva Adam en Eva – Noach Adam en Eva – Noach – Abraham?
Gods verborgen glans.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Geluk heb je zelf in de hand!
Psalm 116:7,8,10 Gezang 156:1-4 Lezen Jozua 24:1-6;14-28 Gezang 161:1
VERBOND “opdat het u welga !”.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
EEN GESCHIEDENIS VAN VERVOLGING
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Rondom Jeruzalem zijn bergen
Godsdienst 1.
Zingen Vers 1 Het water steeg wel hoog, maar wonder boven wonder
Het verhaal van bevrijding
Macht en recht tussenperiode.
Macht en recht tussenperiode.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Jezus' verjaardag.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Godsdienst
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst. Er zijn twee ‘middelen’ om God te leren kennen De bijbel De Schepping.
Godsdienst.
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
De derde grote etappe van de heilsgeschiedenis is de exodus. Om deze etappe te vertegenwoordigen is een van de drie vroege woestijnverhalen gekozen, die.
De schepping van Genesis één.
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Godsdienst 1.
Op heterdaad... Johannes
1 1 mei 2014 Rijnsburg 1 mei 2014 Rijnsburg. 2 de vorige keer: Hebr.10:35 – 11:3 leven door geloof leven door geloof (10:38) 11:1 Geloof is de aanname.
Godsdienst 1.
luister Israël JaHWeH / HEER → Ya God → el Yäel = de HEER is God.
Ligt alles al vast in het leven? Zoveel delen en toch zo verschillend uitkomen – ook het verhaal van Jacob en Esau: Jacob wordt Israël, Esau wordt.
Durf te dromen.
Hou (je) vast aan Gods hoop
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
.. De regenboog; Noachs zonde Genesis 9 1Waar was de regenboog een teken van? Dat de aarde nooit meer helemaal zou overstromen. 2 Wat was de zonde van.
Jozef Voorkennis: Om het verhaal en het ontstaan van het volk Israël te begrijpen is het handig te weten wie de aartsvaderen zijn. Abraham Izaäk Jacob.
Overzicht van de Pentateuch Keuzecursus Bijbel en Koran.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
De verbonden in de Bijbel Je visie op de verhouding Oude en Nieuwe Verbond bepaalt wat je schrijft/zegt over alle verbonden in de Bijbel, bepaalt je visie.
De zegen van Migratie Kom en Zie 3 april Rien van der Toorn Niet-westers socioloog Tyndale Theological Seminary Evangelische Theologische Academie.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
Levenswaarden.  13 eeuwen voor Christus  Egypte  Farao’s.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Jozef: Echt zo gebeurt, persoonlijke tragedie.
SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.
Tweede adventszondag 10 december 2017
Generaties.
Oudtestamentische wetten vandaag
Zandloper van Gods geschiedenis
Transcript van de presentatie:

Godsdienst 1 1 1

Advent Omdat het Latijnse woord voor ‘komst’ of ‘het komen’ ‘adventus’ is, worden de vier weken vóór Kerstmis ‘Advent’ genoemd.

Genesis Toren van Babel Adam en Eva Ark van Noach Kaïn en Abel Schepping Jacob en Esau Isaäk Jozef en zijn broers Abraham 3

Jozef en zijn broers gaan wonen in Egypte Exodus Jozef en zijn broers gaan wonen in Egypte Mozes leidt Gods volk uit Egypte naar het beloofde land* * God heeft Abraham beloofd dat zijn nakomelingen (de Israëlieten) na 4 generaties weer zouden terugkeren naar het land wat God hem gewezen had. 4

Wetten en de dood van Mozes Leviticus Wetten Numeri Geslachtsregisters Deuteronomium Wetten en de dood van Mozes

De woestijnreis

De stenen tafelen (10 geboden) De ark De stenen tafelen (10 geboden)

120 jaar was Mozes toen hij stief Jozua krijgt de leiding

Great Sea Jericho 12 Spies Egypt Mt. Sinai Quail/Manna Canaan Sinai Nile Delta Great Sea (Mediterranean) Red Sea Sinai Peninsula Canaan Traditional Route of the Exodus NASA Photo © EBibleTeacher.com Quail/Manna Mt. Sinai 12 Spies Jericho www.Studylight.org

De verspieders 12 spionnen verkenden de stad De eerste stad voor Israël Er waren erg dikke muren rondom de stad Op de muren waren huizen gebouwd Een rondje om de stad was ongeveer 1,5 km

geduld

Zijn naam betekent ‘de Heer redt’ Jozua Zijn naam betekent ‘de Heer redt’

Oudste stad ter wereld

Jericho 6 dagen om de stad heentrekken achter de ark aan

Eerst in stilte tot het moment dat Jozua een teken geeft. De 7de dag Eerst in stilte tot het moment dat Jozua een teken geeft.

Onmogelijk? http://www.thebricktestament.com/joshua/index.html Niks is voor God onmogelijk. Hij kan zelfs zonder het gebruik van één speer zijn volk een stad laten innemen.

Kan jij op God vertrouwen?