Kracht in zwakheid Genade is genoeg.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidden of danken? 2 febr Rotterdam.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
De gevolgen van de zonde
De pittige smaak van de uitverkiezing
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
Paulus en Israël Romeinen God kiest uit: Jakob/Esau Wat zullen wij dan verklaren? Toch niet, dat (er) onrechtvaardigheid langs/bij God (is)? Romeinen.
Genade en veroordeling
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Kommer en kak Of Vrijheid?.
‘voor de kinderen’.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
“De andere kant van de medaille”
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Afhankelijkheid is een keuze
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? HOE KAN IK BREKEN MET EEN SLECHTE GEWOONTE? LEZEN: ROM.7:13-25; JOH.8:31-36.
Zonde en Gods reactie Seksualiteit (deel 2)
“Met Christus opgestaan”
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Preek Jakobus 2:
Gods ideaal: helemaal gezond
Waar is Jezus? Waar zijn wij? HC zondag 18 Hebreeën 10:19-25.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Standvastig... waarin?.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Ben jij wel eens verwonderd?
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Gods kracht 1 Kron 29:11 2 Kor. 12:7-10 Fil. 3:8.
Transcript van de presentatie:

Kracht in zwakheid Genade is genoeg

Paradox het Koninkrijk & Vineyard is een schijnbare tegenstelling tussen twee begrippen. Het lijkt in te gaan tegen ons gevoel voor logica. Toch is het geen echte tegenstelling, het lijkt alleen maar zo. Vrijheid ← → gehoorzaamheid Soevereiniteit van God ← → eigen wil van de mens Geloof ← → werken het koninkrijk van God is er al ← → is er nog niet Kracht ← → zwakheid

We waren geen jonge, succesvolle christenen die overwonnen We waren geen jonge, succesvolle christenen die overwonnen. We waren oudsten en leraren met een burn-out; een stel gebroken mensen Carol Wimber

Geen plaats voor de zwakken Paulus reageert ‘op afstand’ – Gemeente Korinthe Verdediging apostelschap – valse apostelen 1 Kor. 2:4; 2 Kor. 12:1-13 Roemen in zwakheid – niet in Wat is zwakheid?

Zwakheid/ zwakheden De mens is vanaf de zondeval lichamelijk en geestelijk kwetsbaar geworden en is geneigd te zondigen. Onmacht, krachteloosheid, lichamelijke zwakte die in ziekte zichtbaar wordt. Zwakheid: Is geen zonde blijft; het hoort bij mens-zijn: ‘nieuwe’ schepping Is geen ziekte, maar kan het wel zijn schaamte, zonde, wonden: lagen rondom

Schaamte Zonde Zwakheid Wonden

Jezus zwak? Jezus, Paulus, wij I Mens geworden, net als wij. Hij kwam in een gewoon menselijk lichaam (Hebr. 4:15; 5:2). Zwakheid: Verzoekingen: De woestijn, Getsemane, het kruis zijn hele leven verzocht; zonder te zondigen afhankelijkheid

Jezus, Paulus, wij II Paulus zwak! Bovendien kwam ik bij u in al mijn zwakheid en was ik angstig en onzeker… Als er iemand zwak is, dan ben ik het wel… ik laat me slechts voorstaan op mijn zwakheid (1 Kor 2:1-4; 2 Kor. 12:1-10). Zwakheid: Doorn in het vlees Roemt in, laat zich voor staan op, schept vreugde in

Schaamte Kracht Help Zonde Zwakheid Wonden

Wij zwak? Jezus, Paulus, wij III Je hebt niet meer dan mijn genade nodig Want kracht wordt zichtbaar in zwakheid 2 Kor. 12:9 Zwakheid: Afhankelijk Hulp: God en anderen Kracht ontvangen ‘Moeten we het dan maar met genade doen?’

GENADE Kracht in zwakheid Dat is de kracht van genade… Genade is een kracht! Genade is overvloed! Genade is bevrijding! Genade is genezing! Genade is verzoend zijn met God! Genade is Gods vaderhart kennen! Genade is Jezus zien en ervaren! Dat is de kracht van genade… Kracht in zwakheid