Vlinders Daphne voorbach 20-1-2009.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zeeleeuwen.
Advertisements

Fotografie en presentatie Harry Leurmans
De kringloop van de kikker
Kringloop van de vlinder
Dieren Door ELIAS EN CASPER.
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Dokkum, juni-juli 2011 Dokkum, juni-juli 2011 Muscicapa striata Feale Miggesnapper Feale Miggesnapper Spotted Flycatcher Spotted Flycatcher.
Bloemen, vruchten, zaden
Barend Christiaens presenteert… VLINDERS
Bewerkt door Sam, Iris, Thalita, Lore, Saartje en Zoë
Rottige Meente – grote vuurvlinder
Gemaakt door: alyssa fuchs
Wormen 1 Regenworm Wadpier Zandzager Bloedzuiger Platworm Aarsworm.
Thema: Voortplanting bij bloemplanten
Kleuren om (van) te snoepen
VLINDERS. Hendrik en Izzet.
Van bloembollen tot konijntjes...
Thema 2 Planten Basisstof 3 K4
Bijtjes in klas 1A Papa van Nand.
Bijen verzorgen is lekkere honing eten
muzikale bewerking van
1 Pasen: Kies een leuk spel Gertrude van Walstijn.
Pauwentroon Powerpoint: Tilly
door anouar boulahoual
Het lied van het nieuwe begin
De leeuw Door Tessa en Jolien.
INSECTEN Insecten vormen verreweg de soortenrijkste diergroep die wij kennen. Er zijn reeds meer dan soorten beschreven. Ook nu nog worden er.
Presentatie over tijgers
De Tijger.
Suzanne,lieke,kim en julia
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
Boudewijn De Groot Verdronken Vlinder.
Lesmateriaal van: Kind en Hond Lesmateriaal van: © Tinley 2013.
Deze pp is gemaakt door Vic en Arne. Jonge diertjes.
Woordenschat groep 5, thema 8, les 1
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  
Soortenkennis 3 Juni 2014, Koen Stevens
Is niet gevaarlijk leefomgeving De naam zegt het zelf hij leeft bij jouw thuis!!! Maar meestal is dit niet zijn leefomgeving maar zijn kerkhof.
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
Wat gebeurt er allemaal in de herfst?
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Soortenkennis 25 februari 2014 – Bram Romein
het is een heel schattig dier
Kippen: Van ei naar kip niet ingesproken
Gemaakt door : Valerie ploegmakers
Alles wordt anders Het bos De voedselkringloop.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Regenwormen.
Extra Basisstof 9: De levenscyclus van de bruine kikker
Basisstof 6: Ontwikkeling METAMORFOSE
Puberen Je gaat alsmaar meer dingen uitproberen, van laat thuis komen, naar het bombarderen/smijten met knuffelberen Nu is dat wel wat overdreven, maar.
Voortplanting bij bloemen
Hallo, Mijn spreekbeurt gaat over vlinders!!!.  Ga naar you tube en typ in: Een betoverende transformatie.
Leskaart 2: Metamorfose
De vlinder vliegt naar de eerste bloem.
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
1.
De Pinguïn. Pinguïns komen uit een ei Vrouwtjes pinguïns leggen 1 of twee eieren in een nest. Het mannetje broedt het ei ook uit, samen met het vrouwtje.
Ontdekkingen in de zomer
PLANTEN voortplanting
Ken jij dit dier?.
Herfst Dieren in de tuin.
SPINNEN BLOKBOEK NATUUR - LES 10.
Van eitje naar vlinder.
Ontdekkingen in de herfst
Transcript van de presentatie:

Vlinders Daphne voorbach 20-1-2009

Hoofdstukken Insecten. Hoe wordt een vlinder een vlinder? Welke vlinders zijn er allemaal? Hoe krijg je vlinders? Van ei tot rups. De rups Wat eten vlinders? Wie eten vlinders? De vlinderkaart. Hoe oud kunnen vlinders worden? Waar vind je vlinders? Vlinder weetjes

Insecten Vlinders behoren tot insecten. Ze hebben 6 poten en een 3-delig lichaam. Een kop, een middenlijf en een achterlijf. Als ze ouder worden, worden ze behaard.

Hoe wordt een vlinder een vlinder? Stap 1 :eerst legt de moeder eitjes. Stap 2:dan komt er een rups uit dat eitje. Stap 3:dan rolt de rups in zijn draad. Stap 4:na even wachten komt er een cocon. Stap 5:weer na even wachten komt er een vlinder.

verhaal

Welke vlinders zijn er allemaal? Dagpauwoog Groot dikkopje Kleine vos Klein koolwitje Landkaartje Kleine vuurvlinder Citroenvlinder Uilvlinder ENZ

Filmpje. http://nl.youtube.com/watch?v=k66QKzLg44k

Hoe krijg je vlinders? Eerst komt er een mannetjesvlinder naar een vrouwtjesvlinder toe en kijken ze of ze dezelfde soort vlinders zijn. Dan fladderen ze om elkaar heen. Dan danst het mannetje om het vrouwtje heen. Daarna gaan ze paren.

Van ei tot rups Na de paring gaat het vrouwtje op zoek naar planten die rupsen lekker vinden. Daar legt het vrouwtje eitjes. Daarna komt uit dat eitje een rups. Rupsen eten heel veel, hun vel kan niet meegroeien, daarom vervelt de rups. Als de rups is uitgegroeid stopt hij met eten en rolt de rups is zijn draad. De huid gaat weer open en komt er een pop te voorschijn. Deze verandering noem je verpoppen .

De rups Als de rups is verpopt, dan hangt hij aan een tak of een blad. Dat kan 1 ½ week tot 3 weken duren. In de pop ontstaat langzaam een vlinder. Dan barst de pop open en verschijnt er een vlinder. De vleugels zijn nog nat dus gaat de vlinder eerst drogen. Als de vleugels droog zijn vliegt de vlinder weg.

Wat eten vlinders? Dit is nectar

eten Een vlinder drinkt meestal nectar. Deze zuigt hij uit een bloem met zijn roltong. Nachtvlinders kunnen goed ruiken, dus die komen op de geur af. Dagvlinders komen op de kleur af. Een vlinder proeft niet met zijn tong, maar met zijn voorpootjes.

Wie eten vlinders? Vlinders worden door vele dieren gegeten, met hun opvallende vleugels zijn ze gemakkelijk te zien. Wanneer ze van bloem tot bloem vliegen worden ze vaak door vogels gevangen. Soms vliegen ze in spinnenwebben en raken ze verstikt in de kleverige draden. En door het gif van planten.

De vlinderkaart De vlinderkaart is heel speciaal want daar staan de meest voorkomend vlinders uit nederland op. kijk maar even goed op de pagina, want daar staat een vlinderkaart.

vlinderkaart

Hoe oud kan een vlinder worden? Hoe oud een vlinder wordt is heel verschillend. De citroenvlinder kan meer dan 1 jaar oud worden. Andere vlinders worden veel minder oud, soms maar 2 tot 3 weken. De atlasvlinder leeft maar heel kort. Hij leeft maar 5 dagen. Soms worden ze door vogels opgegeten, dat is jammer, maar zo is de natuur nou eenmaal.

Waar vind je vlinders. Vlinder zijn bijna……….

Vlinderweetjes: Grootste dagvlinder van Nederland is de Koninginnenpage, hij kan wel 8 tot 10 cm groot worden. Grootste nachtvlinder van Nederland is de nachtpauwoog, deze kan wel 10 tot 15cm groot worden. Grootste vlinder van de wereld is de Atlasvlinder, hij leeft in Zuidoost-Azie. Hij is wel tot 30cm groot.

einde Wil je meer weten over vlinders kijk dan op:www.vlinderstichting.nl

Zijn er nog vragen