Geluid aan !
Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Nu nog redelijk in aantal,maar dankzij de Achterhoekse Vinkentrapper straks zeer zeldzaam en misschien wel helemaal verdwenen uit ons land.
Geniet nog van ze zo lang het kan !!!!
En dat alleen maar voor z’n eigen gerief!
Vinken kijk uit voor deze man !!! *een kerel die nie al te groot is *dun bossie haar kale plek op de kop *is al een beetie griezig *bruun jassie an met vaak oranje d’r bij *een paar grote schoen’n
Dit zijn de laatste beelden van wat je nog te zien krijgt zo vlak voor het einde!
En dit is dan je einde.
Of dit
De achterhoekse hak kan ook !
Om uit eindelijk dit recept te maken Vinken met worteltjes Voor 2 personen 400 g jonge wortelen 2 of 4 vinken (evt. met of zonder kop) 1,5 dl water Laurier, tijm, teentje look 2 sjalotjes of 1 ui peper en zout Laat de vinken langs alle kanten aanbraden met boter in een tefalpan. Laat 20 min. braden met deksel op de pan op matig vuur. Prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Haal het vlees uit de pan. Voeg een klontje boter toe en laat de fijngesneden sjalotjes even stoven (niet bruin laten worden). Voeg worteltjes, laurierblad, tijm, en fijngesneden look toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Overgiet met het water en leg de blinde vinken opnieuw in de pan. Deksel op de pan en op matig vuur ± 15 min laten stoven. Kontroleer op gaarheid van de worteltjes. Serveer met gekookte aardappelen. Je kan de worteltjes in blokjes of schijfjes snijden. De gaartijd zal dan iets korter zijn. Bij winterwortelen iets langere gaartijd.
Dus vinken wees gewaarschuwd !!
Om dit ook niet jou lot te laten worden !!
Love you Gejo