OUDERS VOOR INCLUSIE. WIE ZIJN OUDERS VOOR INCLUSIE ? Vereniging van en voor ouders Voor alle ouders van kinderen, ongeacht hun handicap We zijn vooral.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
[Titel bijeenkomst] [Datum] Presentatie door: [naam]
Advertisements

IPC En wat heb ik er zelf van geleerd?
De Van Damschool in ontwikkeling
Stichting Dijk van een Kust
Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen
Steunpunt opvoedingsondersteuning. 2 Opvoedingsondersteuning -Inleiding -Iedereen heeft wel eens opvoedingsvragen -Ouders -Werkveld -Opvoedingsondersteuning.
1.1a2, Vereniging voor elektronisch geld instellingen in Nederland Toelichting op doelstelling en werkwijze Kees Klomp (voorzitter) 11 juni 2002.
Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING.
Dienst Ondersteuningsplan Oost-Vlaanderen VOORSTELLING VAN DE WERKING.
Het Landelijk Platform GGz heeft van het Ministerie van VWS in 2006 het project Programma Lokale Versterking toegewezen gekregen.
CENTRUM KAUWENBERG VZW
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Beeld van mantelzorg in de provincie Groningen
Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”
ZELFZORG EN INTERNET EEN HAALBARE KAART IN OOST-VLAANDEREN?!
BROM Brede School Molenbeek Infodag Brede School 16 mei 2008.
0 Kinderen met bijzondere behoeften in Vlaanderen: gezinskenmerken en hun positie in het onderwijssysteem Leen Sebrechts PhD Student, Department of sociology,
NATUUROUDERS Provincie West-Vlaanderen Dienst NME
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Thematisch overleg en regie Stad Gent OCMW Gent Derden Rol van de regisseur : Overzicht Verantwoording Visie en beleid Samenwerking Thematisch overleg.
WELKOM. project ILLO Kaho Sint-Niklaas Ouders voor Inclusie bezorgd om het beleid ! wegwijs naar de workshops inclusiedag 5 maart.
Regionale samenwerking rondom jongeren Ton EimersMichiel van der Grinten.
‘Het kind en het badwater’
Convenant tussen de VGC en JES vzw. Het DNA van JES vzw: De stad groeit, verjongt en verkleurt Innovatief stadslaboratorium Een geïntegreerde aanpak.
Zorgnetwerk Midden-Brabant. Inwoners: Zorgnetwerk Midden- Brabant Historie 28 december februari 2003.
Een werking voor en door ouders met ervaring binnen Bijzondere Jeugdbijstand.
Doe-Mee-Pas. Waarom? Kinderen doen mee Twee kwetsbare groepen in samenleving kans geven om deel te nemen aan sport en culturele activiteiten.
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
Handelingsgericht samenwerken
Coöperaties en coöperatief samenwerken, een kennismaking.
Wie zijn we Onze aanpak Voorbeelden. WorksWell is een creatief bureau dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van presentaties. WorksWell heeft.
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
De hindernissen die personen met een handicap ervaren bij alle aspecten van het dagelijks leven Voorstelling van de resultaten van de consultatie (transversale.
Wat is een IKC? Samenhangende voorziening met onderwijs, opvang en zorg voor kinderen en heeft de volgende kenmerken: Eén visie Het kind van 0-12 jaar.
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Hersenletselteam Overijssel
Projectgroep: Gender en onderwijs. Actieplan 2014 Organisatie van de jaarlijkse conferentie rond “Gender mainstreaming in education”  concrete en praktische.
Personeel & Organisatie Kengetallen voor de Vlaamse overheid HR-netwerk 18 januari 2002.
HR NETWERK 2015, EEN ANDERE AANPAK. Wat willen we bereiken ? HR netwerk ’15 2 Verdere versterking van het HR netwerk als spil – instrument rond.
Kinderarbeid en het recht op onderwijs in de wereld
Advies; verder in 2015 met het Scholennetwerk en netwerkscholen?
Paleizenstraat 90 > 1030 Brussel T > F > Leerlingenparticipatie in het LOP/SO Gent Trajectbegeleiding door de Vlaamse.
Aan de slag met POVO Wolvega/Oosterwolde Zet Engels ‘in the picture’ 28 oktober 2014 Jeroen Pennings & Kris Verbeeck.
2016. Eerste kennismaking met de wedstrijdsport Missie Wat is de Q- cup? Doelgroep Organisatie Locatie - Wie regelt wat? Voordelen voor locaties Kosten.
Subsidie van de Provincie Noord-Brabant maakte dit project mogelijk Samen InterActief Vier jaar PC-DoeMeeCentra in Noord-Brabant Samen InterActief.
Infopunt Onderwijs Wat vragen ouders? “De juf zegt dat mijn kind niet mee is in de klas. Maar ik vind dat hij heel slim is! Kan ik mijn kind laten testen.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
PRESENTATIE CLUSTER-KOORBEZOEKEN DOOR ADRY SLAGMEULEN
Infopunt Onderwijs Gedeeld belang Voor alle partijen: Geslaagde schoolloopbaan/succesvol onderwijstraject als gemeenschappelijk belang.
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
29/08/11Info voor Velt-zadenverantwoordelijken Alles wat je altijd al wilde weten als zadenverantwoordelijke Velt zadenactie.
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
Van segregatie naar inclusie … Tom Vermeulen directeur BuBaO KOCA vzw.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Een werking voor en door ouders met ervaring binnen de Jeugdhulp! Doelstelling: Ouders laten participeren aan hulpverlening…
Samenwerking Zorg en Onderwijs Ledenbijeenkomst 13 oktober 2011.
Tools i.f.v. een vlot verloop van de CSR
Waarom we dit project opstarten?
VLAAMS GEBRUIKERSOVERLEG PERSONEN MET EEN HANDICAP
Progressief universalisme
Hoe kunnen wij ict stumileren in het onderwijs
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
F O V I G de federatie van gebruikersraden en ouderverenigingen in voorzieningen voor personen met een handicap Presentatie FOVIG.
Student en Welzijn, op weg naar inclusie
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Naar een sterkere lokale inspraak
Transcript van de presentatie:

OUDERS VOOR INCLUSIE

WIE ZIJN OUDERS VOOR INCLUSIE ? Vereniging van en voor ouders Voor alle ouders van kinderen, ongeacht hun handicap We zijn vooral bezig met inclusief onderwijs

PRIORITAIRE DOELSTELLING Wij willen inclusief onderwijs verdedigen en bevorderen als een recht voor kinderen met een handicap van verschillende aard en graad. We willen er naar streven dat er ten volle recht wordt gedaan aan het zelfbeschikkingsrecht en de keuzemogelijkheid van ouders en hun kinderen

WERKWIJZE Ondersteuning en informatie van ouders en voor ouders uitwisselen rond praktische informatie en ervaringen inclusiedagen folder website brochure

ORGANISATIE Stuurgroep Per provincie een aanspreekpunt of regionale werking centraal aanspreekpunt

OUDERS VOOR INCLUSIE