Eva Bekemans Danaaï Vroman

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

1.
Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Homeride 2014 hoe zit het met de voeding?
Weer en klimaat in de VS.
Azijn, mosterd, en olie.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Hoe jij de perfecte nagels krijgt
Zuivelproducten en Eieren
Productie Wijn.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Onze mond van dichtbij ! Onze mond van dichtbij ! Tong Tanden Speeksel Tandvlees …
Verpakking van fruitsap
Spreekbeurt Wesley Struik © OBS J. Emmens / Gasselternijveen ®
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Volkoren Wat (w)eet de consument?
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
Vak-verdieping Kaas Deze presentatie gaat over de volledige kaasontwikkeling met de daarbij behorende schimmels/ bacteriën en diverse smaakprofielen.
5. Brood nodig Recept / gisting
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
2 Het lekkere van alcohol
3. Over smaak valt niet te twisten
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
BROOD.
De Tijger.
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Weer een dag voorbij Gedicht shadow.
Barbra Streisand : People.
Voedselhygiene.
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Dat België klein is wisten we.
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Afwegen van de ingrediënten;
Vakverdieping 2014 D. Van Beek J.J. Collijn J de Vré.
Macaroni met hesp en kaassaus
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Bierbrouwerij Heineken Amsterdam Door: Rob Maat
Lekker en Gezond de Quiz
De gulden regels voor het kaasplateau
Grondstoffen voor de bierbereiding
Smaak.
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Brouwerij de Praght Gepresenteerd door : Aart Vos Rosalie Vos Aad van ‘t Hof.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
Jaar van de boon Eet meer bonen! Gezond Duurzaam.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
HACCP.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Spreekbeurt Koffie.
Voeding Konijn.
Kaas bereiden.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2
Voeren en verzorgen Periode 3
Ieder is anders. Woordenschat 2..
Voedsel bereiden.
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Voerproductie Blok 3 Week 2.
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Eva Bekemans Danaaï Vroman Bier & kaas Eva Bekemans Danaaï Vroman

Bier Geschiedenis Grondstoffen Brouwproces Soorten

Geschiedenis minstens 6 000 j 3 fases in de geschiedenis: tót het midden van de negentiende eeuw de periode daarna Het bier in de 20e eeuw Louis Pasteur (1822-1895)   Pasteurisatie: Bier kan een paar maanden worden bewaard.

Grondstoffen Water Gerst Hop Gist koolzuur

Brouwproces bereiding van gerstemout ↓ bereiding van wort vergisten van wort filteren en de helderbieropslag verpakken

Soorten Trappistenbier  enkel door monniken gebrouwen & verkocht Abdijenbier Witbieren Speciale bieren Pilsen

kaas www.belgischekazen.be Wat is kaas Hoe maakt men kaas Soorten Voedingswaarde Tips bewaring

oudste manier melkbewaring! Wat is kaas concentreren en droger maken van voedingsbestanddelen in melk dmv stremsel oudste manier melkbewaring!

Hoe maakt men kaas? Basisproduct  verse melk Stap 1: melk stremmen  wordt dik Stap 2: meting  puddingtextuur Stap 3: wrongel  bolletjes Stap 4: beoordelen wrongel  droog/nat

Stap 5: wrongel snijden

Stap 6: kaaspersing  kaas krijgt definitieve vorm Stap 7: pekelbad  zoutoplossing Stap 8: rijping  regelmatig omdraaien

Soorten kazen volgens: rijping diersoort vetgehalte bewerking duur rijpingsproces = belangrijk!

soort rijpingstijd Jonge kaas 4 weken Jong belegen kaas 8 weken Belegen kaas 4 maanden Extra belegen kaas 7 maanden Oude kaas 12 maanden

Voedingswaarde Eet dagelijks kaas! eiwitten mineralen vitamines (A,B,D)

Tips bewaring altijd koel (18°C) originele verpakking/alluminium apart in koelkast aangesneden kant naar boven 30 min. voor gebruik uit koelkast & verpakking op plank: suikerklontje erbij snijvlakken egaal afgedekt

Bier & kaas samen? Reden Combinaties

Reden Perfecte harmonie! Bier  geen zoutcomponenten Kaas zoute smaak

Combinaties bieren kazen Lage gistingsbieren & witbieren harde & pittige kazen Bier van spontane gisting verse kaas & kruidenkaas Trappist & abdijbieren zachte & romige kazen Zoete en fijn-zure bieren Schimmel- & blauwe kazen Bier van hoge gisting met rijpe & geraffineerde kazen

Bedankt voor jullie aandacht en we hopen dat jullie er alvast iets van hebben opgestoken. Danaai en Eva