Het dekken van de tafel Bediening aan tafel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het dekken van de tafel Het tafelkleed
Advertisements

Tafelmanieren Start de vragen.
Op reis naar… Tunesië met een budget van 1500€.
REGELS VOOR HET TAFELDEKKEN
Plaatsings- en Gebruiksruimte
Powerpoint presentatie Het openen van wijn
De tafel Servetten leggen
Spreekbeurt Animatiefilms
Leonardo Project “F&B4You” Fine Dining en Bistro Style
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten.
K3 Vectoren Na de les weet je: Wat een vector is
KIJKLES.
Joodse gebruiken rond het huwelijk
Het dekken van de tafel Voltooiing. Het dekken van de tafel - voltooiing Extra items op de tafel: Cruets (zout, peper, mosterd en mosterd lepel) Boter.
Restaurantje In de kleutergroepen maken we gebruik van het Restaurantje. De hulpjes zetten de bakken met eten en drinken op de restaurant tafel. Ze zetten.
Le Lavandou, La Fâvière, of toch Bormes-Les-Mimosas…?
Roos Ravensbergen en Bodil Wever
BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE
Tanden poetsen elke dag 2 keer 2 minuten per keer.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Naam: Kelly Kleijburg Klas: G4A
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Koude Desserts..
Serveren van fleswijn Mise en place:
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
ITALIEVERGADERING 16/01.
Voorbereiding post 5 Mmm... lekker snoepen Groep 7-8.
Ha! schimmels – Ho! schimmels
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
Hoe ik paddenstoel word
Door Marc en Freddy. Nodig: Metalen tonnetje (tonnetje uit garage) Kippengaas.
De lens: Bekijk het vooral positief
Massa, volume en inhoud..
GELOVEN MET TRANEN Lucas 7:36-50 De gelezen preek is van
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Dirigeren Op het bord staan opdrachten. Hoe zet een dirigent zijn orkest aan het werk?
3-tal hockey: de basis.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Het verhaal van Pasen.
Spreekbeurt van Ole, dinsdag 4 maart 2014
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Dirigeren Hoe zet een dirigent zijn orkest aan het werk?
Help Illustratie Kies een taart Bruidstaart Klik op verder voor je eerste vraag.
Om de versheid van een ei te testen: Werp het in een bak gevuld met koud water, als het boven drijft werp het weg.
San Andreasbreuk Zet de pijlen op de juiste manier langs de San Andreas breuk. Verwijder daarna deze tekst en leg in plaats daarvan uit waarom de platen.
Rineke Dijkstra, strandportretten (1992 – 1994)
Practicumvaardigheden
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
RECLAMEFOLDER Wat moet je doen? Materiaal Doe het zo Klaar?
Praktische opdracht Thema 3: Ecologie
Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 05/2010
OPTISCHE ILLUSIE 1. Leg je hoofd op je rechter schouder
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Blokje aan de veer Uitrekking (cm) Gewicht (N)   Meting 1.
Het verschil tussen werkomschrijving en bestek?
Foto-opdracht : Wat doen leerlingen tijdens de pauze
Smul gezond.
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 7 Dag 1.
Trukken van Groot-Moeder.
LICHT – SPECTRUM EN KLEUREN ZIEN
STAPPENPLAN WERKPLEKINRICHTING
Leg een steriel gaas op de wond.
Het eten.
bingo Een bingokaart maken. Teken een vierkant van 4 x 4 cm
Glazen balustrade balkon - Haarlem
Transcript van de presentatie:

Het dekken van de tafel Bediening aan tafel

Het dekken van de Tafel voor Bediening aan Table Voor de enkele klanten van de restaurant hebben de stoelen de rol als een couvert. Afhankelijk van welke van de soort gerechten en bediening word aangeboden, worden er verschillende soorten van couverten geplaatst. Het couvert verwijst naar al het nodige bestek, serviesgoed, glaswerk en linnen die nodig zijn om een tafel te dekken.

Het leggen van de tafels Het type van het dekken is afhankelijk van de aantal soorten gerechten die worden bediend. Types van het opdekken: Á la carte dekking Tafel d´hôte dekking Richting van het opdekken moet met de klok mee zijn.

Á la Carte Dekking Bestek is gelegd op tafel voordat elke koers geserveerd wordt. Á la Carte Dekking bestaat uit: Vis bord (het midden van dekking) Vis mes Vis vork Zij bord Zij mes Servet Water glas Wijn glas

Het dekken van de tafel – Á la Carte De eerste item moet de vis bord in het midden van elke couvert zijn. Dan leg daar de vis mes en vis vork (Bestek moet gelegd worden 1.25 cm ver van de tafel rand . Bestek moet gelegd worden naast een bord in de richting van de couvert van binnen naar buiten toe.)

Het leggen van de Tafel – Á la Carte Leg de zij borden en zij mes, evenwijdig als de servet 4. Na het polijsten, moet de glazen geplaatst worden in de rechter bovenhoek van het couvert.

Tafel d´hôte Deksel Traditioneel couvert bestaat uit: Vismes Soeplepel Visvork Zoete vork Zoete lepel Gezamenlijk mes Gezamenlijk vork De bestek van de volledige maaltijd moet klaarstaan vooralleer het koers word bediend. Zij bord Zij mes Servet Water glas Wine glas

Het dekken van de Tafel – Tafel d´hôte De eerste item moet gelegd worden naast de bord in het midden van elke couvert. Dan leg de gezamenlijke mes , vismes, soeplepel, gezamenlijke vork, vis vork, zoete vork en zoete lepel(Het bestek moet 1.25 cm van de tafel rand gelegd worden. Het bestek moet naast een bord, in de richting van binnen naar buiten van de couvert gelegd worden .)

Het leggen van de Tafel – Tafel d´hôte Verplaats de zij bord naar de linkerkant van de couvert. Zet de zij mes op de zij bord evenals de servet in het midden van de couvert. 4. Na het polijsten, moeten de glazen in de boven rechterbovenhoek van de deksel gelegd worden .

Het regelen van Glazen De glaswerk is gelegd in groep aan de rechterkant, d.w.z. boven de messen.

Verschillende manieren van het leggen de glas tafelgerei: 1 – water, 2 – vodka, 3 – witte wijn, 4 – rode wijn