Hanswijkjubelfeesten 2013 persvoorstelling programma HJF.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Water, schapen en vrouwen
Gebed voor het AK XXII.
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Een moeder was in de keuken aan het werken, toen ze haar vijfjarige zoontje hoorde spelen in de living met zijn treintjes.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Zonde, de grootste vijand
Maria neemt ons mee doorheen de sterkste momenten van haar leven…
Het Trouwfeest.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
GOD GEBRUIKT GEWONE MENSEN
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Godsdienst.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
THEMA: Gods naam is….
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Laat ons de Heer lofzingen,
Dit zijn de simpele bloemetjes van de spirea, die vroeg in de lente bloeien. De struik waaraan ze groeien is robuust en moet ieder jaar duchtig worden.
Groot geloof 1.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
Welkom.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Derde Adventszondag 13 december 2009
Vierde adventszondag 18 december 2011 Gezang 128 Gij klare zon, gij schone ster, door ons aanschouwd van eindloos ver, o zon ga op, o zonneschijn, laat.
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Bewonersavond Maria Hoop 30 september 2013 Ouder worden in Maria Hoop Wat is daar voor nodig? Wie moet daar voor gaan zorgen?
Tien basishoudingen om vertrouwvol in te groeien.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Advent 2014 Logo school.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
In Uw licht zien wij het Licht
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Rake uitspraken en zeer mooie beelden! Klikken voor vervolg
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Een moeder stond in de keuken toen ze haar vijfjarige zoontje met zijn treintjes in de huiskamer hoorde spelen.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Wat een waarheid schuilen er in deze woorden
Lichtkracht een creatief project voor en mèt jou!
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
‘Mixed up piles’.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
1.7 Iedereen is bezig Samengestelde zinnen. Opa heeft alles wat zijn hartje begeert. Opa wil graag een hut hebben. Kun je hier één zin van maken?
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

Hanswijkjubelfeesten 2013 persvoorstelling programma HJF

Hanswijkjubelfeesten: historiek 2013: een bijzonder jaar Oratorium - Johan Duijck Mariaspel - Hendrik Van Eycken Uw vragen op de agenda vandaag

Hanswijkjubelfeesten: historiek Hanswijk is een oude wijk in Mechelen, waar in 988 een speciale verering tot Maria is ontstaan. Je vindt haar beeld in de mooie en imposante Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek. Sinds 1272 trekt de Hanswijkprocessie door de straten van Mechelen. Daardoor is zij één van de oudste processies van ons land. Sinds 1738 is er ook elke vijfentwintig jaar een jubeljaar met de Hanswijkjubelfeesten. De laatste editie was in 1988 (tevens het millennium of 1000 jaar Mariaverering te Mechelen) wordt dan ook een bijzonder jaar voor de Mechelaars.

2013: een bijzonder jaar Vanaf oktober 2012 tot oktober 2013 worden er immers verschillende evenementen georganiseerd n.a.v. de 12de editie van deze Hanswijkjubelfeesten. Oratorium Mariaspel Jubelprocessie Hanswijkcavalcade De Hanswijkjubelfeesten gaan sterk van start met het Oratorium en het Mariaspel.

Jubelprocessie en Hanswijkcavalcade Ook de Jubelprocessie sluit aan bij het thema van de Hanswijkjubelfeesten namelijk de roeping van de mens. Meer nog dan gelijk welk ander evenement 'doen' we wat we willen tonen. Net zoals bedevaarten zijn processies immers een veruiterlijking van ons eigen leven, van ons eigen op weg zijn van bij onze geboorte naar onze eindbestemming bij God, naar een eeuwigdurend leven De 12de Hanswijkcavalcade (gevolgd door de Mechelse Ommegang) zal een sterk samenhangend geheel zijn waarbij het 'ja zeggen doet leven' als een rode draad doorheen alle groepen loopt. Deze universele bood- schap kan dan ook iedereen aanspreken. Persvoorstelling van de Hanswijkcavalcade volgt later

Waarom dit verhaal in stand houden? tradities boodschap van hoop sociale samenhang cultureel gebeuren belevingsgericht project

ORATORIUM

Oratorium: Dixit Dominus Inhoud: Wat is de zin van ons bestaan? Naar wie of wat zijn wij op weg? De grote vraag voor alle mensen in alle tijden. Met dit oratorium zoeken we een antwoord op de vraag naar de diepe roeping van de mens. We maken een reis doorheen de tijd en ontdekken Gods trouw en Zijn zorg voor de mensen. Wat zal ons antwoord zijn op dit aanbod?

Oratorium: Dixit Dominus Vlaams Radiokoor. Gents Madrigaalkoor. Koraalkoren Kathedraalkoor Mechelen o.l.v. Johan Van Bouwelen. Onze-Lieve-Vrouwkoor Mechelen o.l.v. Kristel Verpoten. aMUZEment Rijmenam o.l.v. Peter Pázmány. Kinderkoor Clari Cantuli o.l.v. Ria Vanwing. Orkestleden Brussels Philharmonic. Solisten: Hilde Coppé, Josep-Ramon Olivé Soler en François Beukelaers. Organist: Peter Thomas. Dirigent koraalkoren: Johan Van Bouwelen. Algemene leiding: Johan Duijck.

MARIASPEL

Mariaspel inhoud: Wie is die Maria achter het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk? Het gaat hier over de roeping van de mens, van elke mens. Maria is ons op die weg voorgegaan. Haar leven was één groot jawoord: ‘ja’ aan God om moeder te worden van Zijn eigen Zoon, ‘ja’ om ook onze moeder te worden en ons te begeleiden op onze weg naar God toe. Met woord, dans, muziek, zang, klank en licht gaan we samen op zoek naar Maria, een meisje, een mens zoals wij. Een vrouw van toen, een vrouw van nu....

Mariaspel Regie van Hendrik Van Eycken.

UW VRAGEN

FIJN DAT U ER BIJ WAS