Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

Life in the universe.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Christophel Columbus.
Grote ontdekkingsreizen en hun gevolgen
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Paragraaf 4. Schaalvergroting na 1945.
Paragraaf 4.2 Onafhankelijkheid.
Grote ontdekkingsreizen en hun gevolgen
COLUMBUS.
Hoe het houden van vee de kansen van de Europeanen bepaalden.
De doos van pandora Gemaakt door: Santiago & Quinty.
6.8, De vrede van Bresk-Litovsk
Hoofdstuk 3.
Nederland tijdens de bezetting

Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
De Verenigde Staten en hun federale overheid Een wereldmacht in wording § 2.2.
Hoofdstuk 5 |de Verenigde Staten worden een wereldmacht.
Planning: Cijfers SO herhaling BB klas 2 Doornemen studiewijzer Start
P1.3 Het platteland: Verval of herstel?
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Columbus van Tibaut en Niel
Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog/ revolutie
Paragraaf 3.4. Er kwamen veel nieuwe kolonisten wonen. Zij leefden op kleine boerderijtjes In midden en zuiden van de VS leefden men juist op grote boerderijen,
Paragraaf 2.3 Aan de oevers van de Nijl
Europa wordt christelijk
§1 Nederland verzuilt.
Koning Midas.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
DE AARDE BEWEEGT Danique en Jasmijn.
Berlijn+DDR en de Koude Oorlog
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Historisch Overzicht hoofdstuk 4
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Paragraaf 2.3 Amerika vóór Columbus.
De Darvaza Put.
Muziek: Mike Rowland Listen to your heart Wyoming is één van de staten van de Midwest van de Verenigde staten, ook de Equality State of de Cowboy State.
Paragraaf 1: Kolonies inpikken.
Kolonialisme en slavernij
Kolonisatie en Dekolonisatie
Klimaat en vegetatie in Noord-Amerika Kaart: hb p 10
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Herinneringskamp Westerbork
Het safaripark. Door: Tom. Het begin Eerst werd ik thuis door Mirre en haar ouders opgehaald. Toen gingen we naar het safaripark Beekse bergen.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
De koloniale relatie tussen Nederland(ers) en Nederlands-Indië
De wereld.
Tijd van steden en staten
Geschiedenis. Van de Telecommunicatie.
Hoofdstuk 2: Ontdekking en verovering
Opkomst van machtige vorsten 1.4. Vorsten brengen een scheiding aan tussen Kerk en Staat Tot de dertiende eeuw dachten de meeste Europeanen dat God maar.
Wat moet ik weten aan het einde van de les?
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
De Verenigde Staten. §1. Dertien Staten vormen één land. In 1607 stichtten de Engelsen dertien kolonies aan de oostkust van Noord- Amerika.
Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal.
Welkom Voorganger: ds. H.O. ter Beek Ouderling van dienst: J. Verkerk Organist: A. Kroeze Schriftlezingen: Jozua 5: 1-12.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § Weersverschillen in de Verenigde Staten Extreme weersomstandigheden: sneeuwstormen, blizzards orkanen tornado’s.
Ontdekking en verovering 2.4 Europeanen in Amerika
Ontdekking en verovering 2.5 Slavernij in Europese kolonies
Geschiedenis van Suriname
Regenten en vorsten 3.6 De wereld van Pocahontas
Jager-verzamelaars.
Onze geschiedenis.
Slaven op de plantages.
Ontdekkers en Hervormers 1.5 Europeanen in Amerika
Ontmoetingen in verre streken
Transcript van de presentatie:

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika De eerste kolonisten kwamen aan in Jamestown. Een plaats ten zuiden van de hoofdstad Washington. Vanaf de oostkust trok men verder het continent in. Gemakkelijk ging dat niet…

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Fall line Via de rivieren trok men per kano (afgekeken van de indianen) het nog onontgonnen continent in. Al snel moesten de pioniers uitstappen en (met kano) verder lopen. Watervallen maakten verder varen onmogelijk. Dit is de ‘fall line’

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Indianen Op weg naar het westen kwamen de kolonisten ook indianen tegen. Natuurlijk gaven die hun land niet zomaar op en ontstonden er conflicten. In veel gevallen werden de kolonisten echter door de indianen geholpen om te overleven.

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Rivieren De kolonisten die met huifkarren naar het westen trokken hadden grote moeite met het oversteken van brede rivieren, zoals de Mississippi.

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Prairies Na de rivieren volgden de ‘Great Plains’. De uitgestrekte vlaktes van de prairie waar door de droogte alleen maar gras groeit. Vuur maakten de pioniers met gedroogde paardenmest.

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Het hooggebergte van de Rocky Mountains De Rocky Mountains vormden een zware hindernis. Steile hellingen zonder paden of wegen, een lange en strenge winter en wilde dieren als beren en wolven.

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Woestijnen Tussen de Rocky Mountains en het kustgebergte liggen uitgestrekte woestijnen.

Hindernissen bij de kolonisatie van Amerika: Canyons Aangekomen op het Coloradoplateau dachten de kolonisten eindelijk een groot vlak stuk land te hebben bereikt. Dan blijkt het land te zijn doorsneden door enorme canyons.

Uiteindelijk bereikten de kolonisten de Pacific .