Paulus en Israël Romeinen 9-11. ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
gekocht maar terzijde gesteld
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Wat is de bedoeling van Johannes?
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Paulus en Israël Romeinen God kiest uit: Jakob/Esau Wat zullen wij dan verklaren? Toch niet, dat (er) onrechtvaardigheid langs/bij God (is)? Romeinen.
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Paulus en Israël Romeinen God, de grote pottenbakker…
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Paulus’ bediening.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Preek Jesaja 42: 1-9.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
Haftara Briet Chadasja Parasja TORAH Taf - kruis Waf – pin/ spijker Resh – hoofd mens Aleph - eerste Hé - aanbidden.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Eén Heer: Christus Jezus
30 november 2014 Zoetermeer. Gezang 1 ('Enige Gezangen') 5 "Gedenkt en viert, met vee en magen, Den Sabbath, na zesdaagse vlijt: God schiep 't heelal.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Niets zonder Gods zegen
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
SMS bijbel-leesrooster Psalm 53:1-7. Voor de koorleider. Op: Machalat. Een leerdicht van David. De dwaas zegt in zijn hart: Er is geen God. Zij bedrijven.
De geboorteplaats van de Messias
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
- 1-. Waar is God? Lucht en leegte Wee hem die iemand te drinken geeft en daar gif aan toevoegt, die iemand dronken voert om hem naakt te zien....
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Het gebroken hart van God
de gelijkenissen in Mattheus 13 (3)
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Paulus en Israël Romeinen 9-11

‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)

Wat is het oude verbond? Exodus 20:2-4; 34:12

Hosea Hosea: redder Diblaïm: dubbele vijg Gomer: (vol)eindigd Jizreëel: God zaait/verstrooit Lo-Ruchama: niet ontfermd Lo-ammi: niet Mijn volk Ammi: Mijn volk Ruchama: ontfermd

Waarom haalt Paulus deze teksten uit Hosea aan?

Stonden de Joden die Paulus gevolgd waren, nog onder de wet? Zo ja/nee – waarom?

Kan iemand nog onder de wet staan? Waarom?

‘…niet alleen uit de Joden, maar ook uit de heidenen….’ ??? Romeinen 9:25

‘…jullie zijn Mijn volk niet… ….daar zullen zij geroepen worden: zonen van de levende God…’ vers 26 Geldt dit ook voor het lichaam van Christus?

Teksten uit Jesaja 10:22,23 en 1:9 beide over de rest van Israël

Het getal van de zonen van Israël als de zand van de zee  een rest zal gered worden! Wat heeft dit met de heidenen te maken?

‘Indien de Heer sebaot (Jahweh van de heerscharen) ons geen zaad overgelaten had, als Sodom zouden wij geworden zijn en aan Gomorra zouden wij gelijk gemaakt zijn’ Jesaja 1:9