1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Tekens VYA 18 aug 2013.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Welkom! elukkig ereformeerd.  voor jezelf bedenken  roept u maar! Wat is nou ‘typisch gereformeerd’?
Hartelijk welkom in de kerk!
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Welkom op het werk: Christin en Christen zijn op het werk
Welkom Thuis Karpos Leerhuis.
Gebed om zegen.
Geld en geloof, het 8 e gebod Waar wordt het 8 e gebod concreet in ons leven?
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Gelukkig Gereformeerd: avond 1
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Van oud naar nieuw Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Begin: Christus leren kennen Nu doorgaan: nieuwe mens Vers 21 “… dit is de waarheid.
Mens, waar ben je? HC zondag 44 / Jakobus 3 en 4.
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
BIDDEN MOET JE LEREN Zondag 45-47,,Uw Naam de eer!’’ De gelezen preek is van Prof. Jakob van Bruggen.
INZICHT EN FIJNZINNIGHEID
Laat de Heer uw vreugde blijven
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Het hart van verbondenheid
Hartelijk welkom in de kerk!
Hartelijk welkom in deze dienst
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Hoe luister je naar de wet van God?
Zingen Gezang 151 Vers 1 Wanneer ik zoek naar woorden en niets dan stilte vind, dan weet ik: Heer, Gij hoor-de één stem: uw eigen kind. Uw adem wekt mijn.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zitten - Wandelen - Standhouden
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jij en ik: geschapen naar Gods beeld Met de bedoeling dat we -Zouden liefhebben -Goed zouden spreken over elkaar -Anderen zouden helpen; er voor elkaar.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
Meedoen in Gods werk wereldwijd GZB TFC-avond 12 november 2015.
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
JEZUS ZONDER HANDEN.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Zondag 23 februari thema: ‘I Believe in Miracles’ - Handelingen 12.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Delen van Jezus lichaam
Stanley Hayerwas: Trumps geloof is geen geloof in God maar in de VS
Paulus uit Tarsen ‘Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!’
Wat geven we kinderen mee?
Om de goede zender te vinden, moet je afstemmen, fine-tunen
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Je naaste als jezelf! Rom. 13: 8-10.
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Zondag 33: bekering = Anders gaan leven.
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Ware liefde = zelfverloochening
Transcript van de presentatie:

1/5 Ben jij bekeerd? Praat met elkaar door over: 1)Ben jij bekeerd? 2)Hoe weet je of je bekeerd bent?

1/5 Ben jij bekeerd? Bekering is... afsterven van de oude mens en opstaan van de nieuwe mens... “total make over”... Ezechiël: harttransplantatie Wij kunnen met geen mogelijkheid zelf de oude mens laten afsterven en de nieuwe mens op laten staan!

2/5 Het soort gesprek Op wat voor manier stel je jezelf de vraag: hoe staat het met je geloof? Hoe staat het met je leven? Vergelijk het verschil tussen een sollicitatiegesprek en een functioneringsgesprek. Met Christus kunnen wij ontspannen ons leven onder de loep leggen: het oordeel is al weggedragen.

3/5 Droefheid Afsterven kan alleen in verbondenheid met Christus. Fil 1:9-11 Ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van Christus zuiver en onberispelijk zijn, vol van de vruchten van de gerechtigheid, die u dankt aan Jezus Christus, tot lof en eer van God.

4/5 Hartelijke vreugde Het verlangen dat Jezus Christus steeds meer zichtbaar wordt in jouw leven. Wat als je geloof ‘droog’ staat? Ø Onvermogen 1)Onkunde 2)Onwil

5/5 Verbinding We hebben de verbinding met Christus nodig om te ontdekken wat goed is en wat slecht. God geeft daarvoor gebod (HC 34-44) en gebed (HC 45-52): Gebod - voor de groei in inzicht en fijngevoeligheid Gebed - je leven plaatsen in het perspectief van het koninkrijk