Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Is er leven na de dood?.
God heeft een droom.
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
Jezus onze Hogepriester
De christelijke boodschap
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Een heilig leven leiden betekent:
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Leven door Christus’ dood
Zingen Vers 1 Ik ben het levensbrood, Ik red je van de hongersnood.
Kracht in zwakheid Genade is genoeg.
De Heer is waarlijk opgestaan!
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Het hart van verbondenheid
Op Weg Naar Pasen De Zeven Kruiswoorden
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Alweer over de zonde … ?!.
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
“Met Christus opgestaan”
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
Stille Zaterdag.
Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt
Wat is voor ons de waarde van de opstanding van Christus? Zondag 17.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
“Soms zou ik willen dat Jezus hier was …”
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 98 Na de zegen Gz. 94: 1 en 2 Schriftlezing: Marcus 16: Romeinen 6:
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
Multivitaminen voor uw geestelijke weerstand Preek n.a.v. Efeziërs 6:10-20.
Vrijwilliger voor de S.I.R.O Woonzorgcentrum Sinnehiem in Haulerwijk Sinnehiem Radio omroep is met spoed op zoek naar een vrijwilliger. Een vrijwilliger.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
hoogtepunt of dieptepunt
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
God heeft een droom.
Dietrich Bonhoeffer ( )
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
’Vertel even wat over jezelf …’
De dwaasheid van het kruis
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Transcript van de presentatie:

Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan

Inleiding Keith Green: Jesus rose from the dead/ and you, you can’t even get out of your bed (vert. Jezus stond op uit de dood/ en jij jij kunt niet eens je bed uitkomen)

Inleiding

Thema Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit: (ten eerste...) ongeloof (ten tweede...) de zonde (ten derde...) de dood

1) Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit ongeloof Ten eerste heeft Hij door zijn opstanding de dood overwonnen, om ons te doen delen in de gerechtigheid, die Hij door zijn dood voor ons had verworven. => Wat is die “gerechtigheid”? => Je deelt erin door te geloven Wanneer is jouw geloof groot genoeg? Voor geloof is opstandingskracht nodig!

2) Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit de zonde Stelling: Velen van ons geloven in de praktijk wel in de kruising, maar niet in de opstanding Bevrijding kan niet zonder wederopbouw. Goede vrijdag kan niet zonder Pasen. Het kruis kan niet zonder de opstanding. stel uzelf niet langer in dienst van de zonde als een werktuig voor het onrecht, maar stel uzelf in dienst van God (…) als een werktuig voor de gerechtigheid

3) Christus’ opstandingskracht doet ons opstaan uit de dood Als we opstaan uit de dood, dan manifesteert de opstandingskracht zich volledig in ons. Alles wat er nu aan zonde, dood, gebrokenheid, ongeloof, ziekte in ons is, zal dan door de opstandingskracht van Christus van ons afglijden. Dat mag het dodenrijk allemaal houden. Net als bij de doop, alles wat vuil en vies is, dat mag allemaal achterblijven in het water, achter blijven in de dood. Maar de dopeling díe komt door de kracht van Christus weer boven water. Schoon, fris als nieuw. Zo trekt Christus ons door de dood heen, het leven in!