Afstuderen Master PSY Sandra van Aalderen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT …. een succesvolle combinatie?
Advertisements

Maken van een sollicitatiebrief.
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Locatie CSG BEILEN LO2.
Informatie voor leerlingen uit leerjaar 3. Wat staat ons dit jaar te wachten? • Stage lopen • Maatschappijleer • CKV(theoretisch) • PTA • Beroepskeuze.
De deelnemers over 16 stellingen
 Afstuderen Zo zou ik willen dat mijn afstudeerjaar eruit ziet.
Kennismaking met de opleiding Doktersassistent (DA) Nipa / Roc Asa
‘Ik moet meer lezen met mijn ogen en minder met mijn hart.’
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Stagebegeleiding bijeenkomst 2.
Structuur van de opleiding Inhoud profielen Faculteit Psychologie & Educatiewetenschappen ONDERWIJSKUNDE.
Masterprogramma Taal, Mens en Maatschappij
Voorlichting B2-studenten september 2012 Tineke Hoeksma, studieadviseur Sarah Bosch, studieadviseur.
 Zeer gevarieerd aanbod opdrachten (OWK, PSY & TCW)  Opdrachten zijn combinatie van ontwerp en onderzoek  Je werkt mee aan lopend onderzoek  Je krijgt.
Presentatietitel: aanpassen via Beeld, Koptekst en voettekst 1 VOORLICHTING B3 KEUZERUIMTE maart 2014 Tineke Hoeksma, studieadviseur.
Voorlichting B2 Psychologie
Presentatietitel: aanpassen via Beeld, Koptekst en voettekst 1 VOORLICHTING B3 KEUZERUIMTE 04 maart 2013.
Wijzigingen bachelor- en mastercurriculum Psychologie
Presentatietitel: aanpassen via Beeld, Koptekst en voettekst 1 Wijzigingen mastercurriculum en pre-masterprogramma Psychologie mei.
Vakgroepvoorlichting - afstuderen Erik Smid. Traject Begint met vakgroep-keuze: 1 jaar vakken 3 maanden Stage 9 maanden Afstudeeronderzoek.
Studieadviseurs Technische Geneeskunde
VOORLICHTING B3 Gert Brinkman Mark Tempelman
Sofie Loyens Stagecoördinator
Welkom bij workshop IV Hoe zorg ik voor voldoende opdrachtgevers?
Tevreden studenten. Hoge waardering
Wat bezielt die psychologen?
AO 2 december 2009 Voorfase en startfase AO & Op weg naar ons eigen AO en Ons eigen ontwerp.
Auteur: Wilmar Schaufeli Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum.
Informatie-middag na Roncalli
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Presentatietitel: aanpassen via Beeld, Koptekst en voettekst 1 VOORLICHTING B3 KEUZERUIMTE februari 2015 Gert Brinkman
Visie & Strategie.
Voorlichting Ontwikkelings- en Forensische Psychologie Voorlichting
Praktische informatie B2
Studeren Rotterdam, 28 augustus Studeren Rotterdam, 28 augustus 2008.
Voorlichtingsavond MAVO 3
Selectie, Instroom en Overstap voor de Masteropleidingen Biomedische Wetenschappen BioMedisch Studenten Overleg.
Praktische informatie B3
Psycho-zot “zot van psychologie “. inhoud 1.Brainstormen 2.Algemeen doel 3.Verdieping in theorieën 4.Praktijk 5.Stereotype 6.Toekomstvisie.
Pessimistische én optimistische perspectieven voor de klinische psychodiagnostiek.
Opzet training: Praktische informatie ( +/- 1,5 uur)
Bachelor Medische Hulpverlening
Startcollege B2 Psychologie
LOB binnen Taalbrug DG.
Studieloopbaancoaching 1 kwartaal 2 Leer jezelf kennen
ONDERZOEKSVAAR DIGHEDEN 3 Instituut voor Sociale Opleidingen.
Studieloopbaancoaching 1 kwartaal 2 Leer jezelf kennen
Introductie SLC 31 augustus Welkom terug!!!
SLC21 : Solliciteren Solliciteren 1 : De sollicitatie-brief
1 Voorlichtingsbijeenkomst: Info voorbereiding klinische master en werkveld PPT Onderwijscoordinator Laura Holsbeeke Stagebegeleiders masterspecialisatie.
Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
Groen Beter Best Minder Pillen Meer Natuur
Kiezen voor keuzedelen
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Opleiding Psychologie Master your talent Masterroute O Programmacoördinator: Dr. E.Saskia Kunnen.
ANNE-MARIE VAN MEERVELD, MA VOORLICHTING B3. PROGRAMMA 13:00-13:30 uur Genes, Brain and Behaviour 13:30-14:00 uur Individuen, Relaties en Organisaties.
Loopbaanleren in het hbo Studiedag De Haagse Hogeschool 31 mei 2010 Dr. F. Meijers.
Management en Organisatie een nieuw vak in de tweede fase.
Scriptie workshop GW Renske de Kleijn Centrum voor Onderwijs en Leren (COLUU) Onderwijsadvies en Training 17 maart 2014.
Startcollege B2 Psychologie september 2016 Laura Holsbeeke – onderwijscoördinator Psychologie Manon te Vaarwerk – studieadviseur Psychologie.
Master studieadviseur Joleen de Jong
Psychologen in de gezondheidszorg
Daphne Keller 30 augustus 2017
12 september 2016 Marielle Stel – Opleidingsdirecteur Psychologie UT
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
LOB 4 HAVO Schooljaar
Portfolio, Logboek en Casus
Stages in klare taal Daphne Keller - stagecoördinator
Transcript van de presentatie:

Afstuderen Master PSY Sandra van Aalderen

Inhoud Waar vind ik informatie over afstuderen? Afstuderen in het kort Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) Wat is het en waarom zou ik dat willen halen? Wat zijn de eisen? Wat zijn de gevolgen voor mijn studie? Kan ik hiermee GZ-psycholoog worden? Vragen

Informatie: www.psy.utwente.nl/afstudeerweb Stage- en afstudeercoördinator: Sandra van Aalderen, sandra.vanaalderen@utwente.nl of… zie contactgegevens afstudeerweb

Afstuderen in het kort Wetenschappelijk Onderzoek Twee begeleiders These In de pre-master: Wat vind ik interessant? (vakken, literatuur, andere afstudeertheses etc.) Hoe kan ik dit vertalen naar een onderzoek? Kijk bij opdrachten op het afstudeerweb of ga eens praten met docenten Kijk op afstudeerweb waaraan een onderzoek moet voldoen In de Master: Volg het STAPPENPLAN (afstudeerweb)

BAPD Basisaantekening Psychodiagnostiek Geeft aan dat je basiskennis en ervaring hebt in de diagnostiek Psychodiagnostiek is het in beeld (testen) brengen van de ‘psyche’ van een persoon, denk aan: Psychische stoornissen (wat heeft deze patiënt?), Assessment bij het aannemen van personeel, Re-integratie, loopbaanadvies (waar is iemand geschikt voor?) Diagnostiek is het in beeld brengen van een probleem zodat het juiste advies of de juiste oplossing gegeven kan worden. Diagnostiek is van belang in vele beoordelings-, advies- en besluitprocedures, zoals het selecteren van werknemers of het herkennen van stoornissen en/of aandoeningen in een cliënt. Besluiten of uitspraken op basis van diagnostiek kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de cliënt en zijn of haar omgeving. Is een registratie van het NIP, de UT is bevoegd de BAPD uit te reiken Nederlands Instituut van Psychologen

BAPD, de eisen Theoretische eisen: Praktijk eisen: Aantal vakken in de pre-master en master (zie volgende slide) Praktijk eisen: Stage van 200 uur Schrijven van 3 casussen

Vakken Pre-master: naast de verplichte vakken in de pre-master moet je uit de keuzevakken de volgende kiezen: 290205 Testtheorie en psychodiagnostiek 292201 Risicopsychologie en besliskunde 294201 Inleiding Arbeid- en Organisatiepsychologie In de Master moet je de volgende vakken volgen: 196213 M&T 3: Interview, observatie en enquête (inclusief VIP2) 290209 Practicum communicatieve vaardigheden (inclusief VIP 3) A&O V&G: 292305 Assessment en diagnose van geestelijke gezondheid 292308 Klinische gezondheidspsychologie (inclusief VIP 6) 290301 Werving en selectie in arbeidsorganisaties 290303 Loopbaan psychologie

Als ik de BAPD wil halen, wat betekend dit voor mijn studieverloop? Alleen mogelijk voor thema’s: A&O en V&G Onvermijdelijke studie-uitloop Er zijn een aantal verplichte vakken die je gevolgd moet hebben Je moet een stage van 200 uur lopen, Deze stage zit NIET in het curriculum en kost daarom extra tijd naast je studie

Voldoe ik met de BAPD meteen aan de eisen voor de GZ-opleiding? De BAPD betekend NIET dat je aan de eisen voor de GZ opleiding voldoet, want: Naast BAPD stage wordt er ook een behandelstage van 320 uur geëist (totaal 520 uur) Er zijn nog een aantal extra vakken die je moet volgen om in aanmerking te komen voor de GZ-opleiding Voor meer info > Stage/afstudeercoördinator

Vragen? www.psy.utwente.nl/afstudeerweb en www.psy.utwente.nl/afstudeerweb/Algemeen/bapd/