De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Masterprogramma Taal, Mens en Maatschappij 2011-2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Masterprogramma Taal, Mens en Maatschappij 2011-2012."— Transcript van de presentatie:

1 Masterprogramma Taal, Mens en Maatschappij 2011-2012

2 1-jarig Master programma Academisch-Professionele Master

3 3 Thema’s in het programma Taal en Maatschappij Taal en Talen Taal en Leren

4 Het studentenprofiel Het opleiden van taalkundigen met zodanige kennis en vaardigheden dat zij in staat zijn functies te bekleden in dienstverlenende, commerciële en wetenschappelijke sectoren waar een combinatie gevraagd wordt van ->

5 …waar een combinatie gevraagd wordt van: gedegen kennis van recente inzichten in taal, taalstructuur, taalverwerving, en taalgebruik; de vaardigheid bij te dragen aan voorlichting en advisering op het gebied van taal, en de vormgeving van beleid; het vermogen tot desgevraagd uitvoeren van (een) toegepast en ondersteunend onderzoek op het gebied van taal.

6 Enige kenmerken van het programma: (1) Het leidende principe achter het voorgestelde Master-programma is gestuurde keuzevrijheid.

7 (2) Het programma is georganiseerd rond thema’s van Utrechtse taalkundige expertise. (3) Binnen het gehele programma nadruk op de vaardigheid van mondelinge en schriftelijke rapportage.

8 Structuur van het programma (elk thema heeft deze structuur): Blok 1: Een gezamenlijk verplicht pakket van 3 cursussen (elk 5 ECTS, totaal 15 ECTS). Elke cursus is een gedegen Inleiding op 1 van de 3 Themagebieden.

9 Nogmaals de Thema’s: Taal en Maatschappij =Taalbeleid, taalpolitiek en taaladvisering Taal en Talen = Taalvergelijking, taaldescriptie en taalsystematisering Taal en Leren = Eerste en tweede taalverwerving.

10 Blok 4: Verplichte Master- scriptie binnen een van de 3 Thema’s. 15 ECTS.

11 Blokken 2 en 3: Keuzecursussen 4 Cursussen van 7.5 ECTS, totaal 30 ECTS in deze 2 blokken. Aanbod in alle 3 de thema’s. De volgende voorwaarden gelden: Afstuderen in Taal X (een mogelijkheid binnen TMM) betekent 15 ECTS uit voorgespecificeerde cursussen (aanbod varieert per taal). In andere gevallen heeft een student meer vrijheid in de invulling van de 30 ECTS in deze 2 blokken.

12 De Opleiding en het (af)studeren Je studeert het Masterprogramma TMM binnen de overkoepelende Opleiding “Taalwetenschappen”. Taalwetenschappen / TMM komt op je afstudeerdiploma. Maar je kunt kiezen voor een pakket (“track”) dat aan het eind wordt vermeld op de bijlage van je afstudeerdiploma. Dit kan zijn: - Moderne vreemde taal X (incl. scriptie in Taal X) - Nederlands - Taalwetenschap

13 De functie van de Thema’s Beschouw de 3 genoemde Thema’s als paden die nauw aansluiten bij je belangstelling. Gebruik ze als zinnige leidraad (geen wet van Meden en Perzen) bij de selectie van je Keuzecursussen in blokken 2 en 3. Het thema verschijnt niet apart op je afstudeerdiploma. Maar blijkt natuurlijk wel uit de gevolgde cursussen.

14 Stage Optioneel, gebruikelijk 7.5 ECTS, kan in blok 2 of 3. Beschouw de stage als een keuzecursus. Raadpleeg de huidige Studiegids voor een indruk van de mogelijkheden. Ga, als je een stage wilt doen, ook zelf actief op zoek naar Stagemogelijkheden, vanaf het begin van het Masterprogramma.

15 Enkele opmerkingen: Elke student heeft een docent-tutor binnen de eigen opleiding (staat in de Studiegids). Studenten “kleine moderne talen” (Dts, It, Fr): Landelijk Sector-plan = 10 ECTS verplicht buiten Utrecht (neem contact op met tutor binnen je opleiding).

16 TMM hoopt je te zien in 2011


Download ppt "Masterprogramma Taal, Mens en Maatschappij 2011-2012."

Verwante presentaties


Ads door Google