Voeding van pabostudenten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
De actieve voedingsdriehoek
Eet je Fit!.
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Hoe gezond ben ik?.
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Tussendoortjes en frisdrank
De voedselconsumptiepeilingen: wat eten 50-plussers?
Voedingsonderzoek met als doel het evalueren van de maaltijden en formuleren van adviezen op het internaat KA2 te Hasselt met overwegend leerlingen topsportschool.
Thema 2: Voeding en Vertering
Voedingsstoffen.
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De Actieve Voedingsdriehoek
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
Voedingsstoffen.
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Op weg naar een gezonde levensstijl
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Wat voedt jou deel 1..
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitamine B (PP).
Introductie sportvoeding
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Diabetes en Voeding.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Voedingsadviezen bij borstvoeding. Waar moet de voeding aan voldoen  Volwaardige voeding/Schijf van Vijf  Gevarieerde voeding  Eet vooral volop fruit.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Voeding in de pedicurepraktijk
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Voedingscentrum IBS III
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Koolhydraten.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Gezonde voeding.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Eetmeter Eetgedrag. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Voeding van pabostudenten Analyse en advies

Pabostudenten, leraren in wording ‘’Een gezond kind begint bij een gezond voorbeeld’’

Analyse en beoordeling van de voedingsdagboeken Schijf van vijf Koolhydraten en voedingsvezels Vitamines en mineralen Eiwitten en ijzer Essentiele vetzuren Vocht Richtlijnen goede voeding Zorg voor gevarieerde voeding. Zorg dagelijks voor voldoende lichaamsbeweging. Gebruik dagelijks ruim groente-, fruit en volkoren graanproducten. Eet regelmatig (vette) vis. Gebruik zo weinig mogelijk producten met een hoog gehalte aan verzadigde vetzuren.

Gevolgen voor de gezondheid Een tekort aan vitamine C. Een tekort aan koolhydraatrijke producten. Een overschot aan verzadigd vet.

Voedingsadvies Meer fruit nuttigen (minimaal 2 stuks fruit per dag). Minimaal 200 gram groente per dag consumeren. Circa 230 gram koolhydraatrijke producten per dag consumeren. Vaker kiezen voor gezonde tussendoortjes.

De gezondste persoon Voedingsstoffen ADH in En% Voedingsstoffen Inname Eiwitten 10 - 25 en% Vetten 20 – 40 en% Koolhydraten 40 – 70 en% Voedingsvezel 40 gram Vitamine C minimaal 70 milligram Natrium 6 gram Gemiddelde inname voedingsstoffen van onderzochte pabostudenten in En% Voedingsstoffen Inname Eiwitten 15 en% Vetten 30 en% Koolhydraten 53 en% Voedingsvezel 2 en% Vitamine C 66 milligram Natrium 2,6 gram

Charmaine van de Polder De gezondste persoon Charmaine van de Polder

Bedankt voor jullie aandacht!