Ervaringen stewards Tobias Storme.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘SMS’ Studeren met Succes deel 1
Advertisements

De aantrekkingskracht van uitzendwerk voor werkgevers De rol van ontslagbescherming Amsterdam, 9 juni.
1 Resultaten marktonderzoek RPM Zeist, 16 januari 2002 Door: Olga van Veenendaal, medew. Rothkrans Projectmanagement.
November 2013 Opinieonderzoek Vlaanderen – oktober 2013 Opiniepeiling Vlaanderen uitgevoerd op het iVOXpanel.
Obesitas De obesitasepidemie en de evolutie van het aantal bariatrische ingrepen bij MLOZ-leden Dr. Katrien Van Rie Dr. Jan Van Emelen.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Percelen.
Vitamine G1 Effecten van een groene omgeving op gezondheid, welzijn en sociale veiligheid J. Maas.
Meer dan Voetbal 17 november 2010 VSG Zuid De maatschappelijke rol van voetbal.
Item Sport event v.v. Goes Het 1 e en 2 e elftal, zondag 9 September.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Emirates stadion Volkan Memis 4 Havo. Beschrijving van het gebouw Het gebouw is gemaakt door Sir Robert McAlpine Ltd. Op 22 juni 2006 werd het geopend.
Hulpverlening in de politiecel Medewerking SODA aan Fortuna-acties 17 juni 2009.
RESULTATEN ENQUETE FANDAG ENQUETE 2007 WELK BEELD HEEFT DE SUPPORTER OVER KV MECHELEN? WELK BEELD HEEFT DE SUPPORTER OVER KV MECHELEN? HOE WORDT.
Problematiek rond het rekruteren van stewards Voor een kleine club als SV Zulte Waregem Jeroen De Volder SV Zulte Waregem Arteveldehogeschool.
prNBN D addendum 1 Deel 2: PLT
Lang zullen ze leven! - en werken en leren…
Uitvoeringsplan november 2012.
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
Gezonde Relaties
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
LVB en Verslaving Samenwerken, het kan! Lisette Bloemendaal
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Kwaliteit en Patiëntveiligheid in de Belgische ziekenhuizen anno 2008 Rapportage over.
Elke 7 seconden een nieuw getal
 Aanbeveling structurele opwaardering  Niveau van de organisatie van de stewardwerking  Het statuut van de ‘steward’  De voorwaarden verbonden aan.
Gebaseerd op 172 geldige formulieren Uitslag TM enquête 2014 Uitslag TM enquête 2014.
Hoofdstuk 7 Anderen motiveren
Ondersteuning van mantelzorgers Vlaams Patiëntenplatform vzw 27 april 2009 Gent.
Sociale stijging in Velve-Lindenhof
Inkomen les 20 Begrippen & opgave 100 t/m Begrippen Collectieve lasten Geheel van belastingen en sociale premies.
Gebiedscommissies Rotterdam Vanaf 19 maart 2014 geen deelgemeenten meer, maar…
1 © GfK 2012 | Supermarktkengetallen | GFK SUPERMARKTKENGETALLEN ‘Hoe ontwikkelt het aantal kassabonnen zich?’ ‘Wat is de omzet van de supermarkten.
Hoofdstuk 7 Motiveren van medewerkers
Gardiens de la paix/ Gemeenschapswachten Week van de integrale veiligheid/ Semaine de la sécurité intégrale.
2009 Tevredenheidsenquête Resultaten Opleidingsinstellingen.
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
Vragenlijst ketencoördinatoren
Screening in de thuissituatie: evaluatie gebruik ACAS
Dia 1 Productencatalogus: Infosessie provinciale en lokale besturen 24/11/11.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
De Dagen van de Kaaien 19, 20 & 21 maart De Kaaien op tafel - inhoud 1.Methodiek tafelgesprekken 2.Aantal tafelgesprekken en aantal deelnemers.
Enquête.
Holland is niet mijn land, maar het kan niet beter.
Handboek voor mantelzorgers
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Maatschappelijke stages Een onderzoek over maatschappelijke stages onder leerlingen, kunstencentra, amateurkunstverenigingen en stagemakelaars.
Perl Kohen1BaOAOICT en bronnen. Er is vaak onderkenning van dyslexie bij volwassenen →ontstaan en signaleren in de basisschoolleeftijd Sociaal-emotionele.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Oefeningen Workshop RIE Gemeenten
22/11/ DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
DEBAT De KRACHT van HAAGSE OUDEREN
Professioneel persoonlijkheidsprofiel
Uitvoeringsplan september 2012.
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
PREVENTIE VAN WERKSTRESS. IEDER BEDRIJF HEEFT ER MEE TE MAKEN 30% van de nieuwe WAO-gevallen wordt veroorzaakt door psychische klachten 40% daarvan is.
Gezond werken in de zorg Resultaten onderzoek januari 2015 Transvorm Marc Spoek – Sichting IZZ Babette Bronkhorst – Erasmus Universiteit Rotterdam.
Recordkeeping - in 7 stappen naar een digitaal archief
Aard en omvang van juridische problemen van burgers
3/23/2015 | 1 Healthwise Congres ‘Kwaliteit van Leven’ E-Health workshop - Eveline Hage Over de mogelijkheden van e-Health in ouderenwelzijn On?
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
 5 gemeenten  25 schoolbesturen  83 scholen  ca llngen.
HET ‘NA-HAAKSBERGEN TIJDPERK’ SAMEN WERKEN AAN EEN BETERE AANPAK VAN VEILIGHEID OP EVENEMENTEN SYAN SCHAAP 9 SEPTEMBER 2015.
Psychosociale begeleiding bij niertransplantatie
Rugby Club ‘t Gooi Ambitie en (Re-)organisatie. Terugkijkend In 5 jaar tijd jeugd bijna verdubbeld – Van 100 naar 200 – Succesvol jeugdbestuur opgezet.
het ‘na-haaksbergen tijdperk’
Onderzoek ‘peuterwerk in achterstandswijken’
Polarisatie en preventie: Integratie van vluchtelingen in de gemeente Zwolle, 26 mei 2016 dr. Linda Bakker Linda Bakker 13 april 2019.
Transcript van de presentatie:

Ervaringen stewards Tobias Storme

Bevraging aan: 31 hoofdstewards 84 devisiechefs 275 stewards Totaal: 390 (79% mannen) komt overeen met werkelijke aandeel Tussen de 18 en 30 jaar (20%) tussen de 31 en 50 jaar (51%)

Waarom wordt iemand steward? Voor het sociaal sociale contact (50%) Uit clubliefde (27%) Om bij te dragen aan de veiligheid in het voetbal(stadion) (34%) Uit passie voor het voetbal in het algemeen (22%) Voor de vergoeding (2%) Andere beweegredenen

Minder goed stewardwerking Verstandhouding met partners Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van de organisatie Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van het ‘statuut’ Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van de ‘voorwaarden’ Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van de ‘taken en bevoegdheden.

Verstandhouden met de partners Moeilijkheden supporters (23%) Te lage vergoeding (14%) Gebrek aan organisatie en communicatie in de stewardwerking (10%)

Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van de organisatie Tijdsinvestering voor één voetbalwedstrijd Laksheid dagelijks bestuur (te weinig samenwerking) Onbegrip van de toeschouwers

Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van het ‘statuut’ Gebrek aan respect bij de clubbesturen Te lage vergoedingen Onwetendheid supporters functie steward Agressie en frustratie opzicht van de stewards

Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van de ‘voorwaarden’ Selectie en verwerving van voldoende en bekwaam en gemotiveerde stewards Minimale voorzieningen (kledij, materiaal en een lokaal) Opleiding een bijscholing ouderwets

Moeilijkheden gesitueerd op het niveau van de ‘taken en bevoegdheden’ Toezicht houden bij poort niet populair (weinig nut) Moeilijke supporters bij oppervlakkige controle Teveel of net te weinig (kunnen) kijken naar de wedstrijd Ontbreken van de mogelijkheid tot ‘anonieme getuigenis’.

opmerkingen Te weinig contact met collega-stewards Weten weinig over de stewardwerking in anders clubs Te lange en inadequate juridische procedures bij sanctionering voetbalvandalen Te weinig geïnformeerd afloop interventie Bevoegde instanties niet voldoende efficiënt optreden

conclusie Meeste problemen in hun relatie met de supporters, het clubbestuur en de stewardwerking Communicatieproblemen Clubbesturen vormen voor vele stewards een bron van ergernis Moeilijkheden stewards en supporters