Diny Couckuyt 1BaSWa Inhoudsopgave Wie is Paul Kapami? Mulunguzi Werking organisatie Fondsenwerving.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kmo-portefeuille Afhandeling steunaanvraag in 3 stappen
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Special Education Professionals Eline Delcour en Tom Reynaert SEP Kenya.
Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
Deel I De algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (Testamenten & schenkingen)
Een appeltje voor de dorst. Wanneer ? Wat? APPELVERKOOP Wanneer? Maandag 17/03/08 t.e.m 21/03/08 Door Wie? 5 Economie Wiskunde & 5 Economie Moderne Talen.
Prestatie: Maak met de hele klas een krant over…
Rabo CharityDesk Samenbrengen van mensen en kennis
De kracht van het kleine
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Foot Pass Quality in Sports
In het jaar 2007 kon je dit kopen voor €100: In het jaar 2012 kon je dit kopen voor €100: Koopkracht = Het geld wordt minder waard.
Middelen voor je buurt, je dorp je streek? Over oproepen, fondsen en projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting Ludwig Forrest 23/03/10.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Het stellen van kwaliteitseisen aan mentoringprojecten.
Wat is FV De Stortkinderen ? Een vrijwilligers organisatie Een vrijwilligers organisatie Die zich gratis inzet. Die zich gratis inzet. Voor de weeskinderen.
Balans Een overzicht van je bezittingen en schulden op een bepaald moment. Een balans op zich hoeft niet veel te zeggen; morgen kan de balans er heel anders.
REGEERAKKOORD er komt één regeling voor uitkeringsgerechtigden in de WWB, WSW en de Wajong. bezuiniging in 2015 van meer dan 1 miljard, structurele bezuiniging.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Sociological Abstracts Op de hoogte blijven van nieuwe publicaties Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Vrijheid van vestiging
Lesplanning Binnenkomst Intro Vragen huiswerk Uitleg docent 2.2
Pietje heeft op 1 januari 2008 een bedrag van € 400 op een spaarrekening gezet. De rente is 3,5%. Hij laat de rente op de rekening staan. Op 1 januari.
Provincie West-Vlaanderen Jef Casteleyn 7 oktober 2005Organisatie van de bestrijding1 ORGANISATIE VAN DE BESTRIJDING samenwerking met de gemeenten en de.
Ontwikkelingshulp Zambia
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
Gebruik grafische rekenmachine bij M&O via de TVM-solver
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom? Kinderen laten kennis maken met parochie als brede samenleving. Vrijwilligerswerk is basis.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Passend onderwijs & gemeentelijke transities
Casusoverleg Forensisch Zorgtraject
Vraagstukken: intrest
Stichting Alodo Lokale inkomsten gezondheidszorg 25 maart 2010.
Welkom bij Maastricht University.
Mijn Ogen.
Vermaatschappelijking van zorg
Gelukkige Medewerkers presteren beter!
Tumbador vzw.
Welzijnszorg? Sociaal-culturele beweging Met schaamte 45 jaar 5 pijlers: Projecten Fondsenwerving Jongeren en onderwijs Politiek Campagne
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Homecare van KidsCare in Kenia November 2015 KidsCare opereert in plattelandsdorpen in de Lunga Lunga Division Lunga Lunga Division.
STICHTING WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK ROW (SWORO) Lotgenotendag 2015 Hein van Beek.
Wereldsolidariteit De kracht van mensen samen!. Wereldsolidariteit NGO van de Beweging Waardig werk en sociale bescherming wereldwijd.
Sportief en solidair Dwars door België, dat is: een fantastische sportieve uitdaging + geld inzamelen voor Broederlijk Delen.
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Domein Verhoudingen 11 Rente van spaartegoeden 2 Rente van spaartegoeden Als je geld op een spaarbankrekening stort en voor langere tijd laat staan,
Persoonsvolgende Financiering
“HELP, de dokter verzuipt!” De toekomst van de eerstelijns gezondheidszorg in Maasbree.
SPEELPLEIN DE MIRKENS OPGELET ! JEUGDWERKING KAN VERSLAVEND ZIJN!
FACILITAIRE DIENST personeel. Budgettair Laatste 3 jaar stabiel: - Veel koppen (deeltijdse prestaties veel voorkomend) - Vervanging enkel bij ziekte >
SCASHEN ALEXANDER KALEBKA 1HB-INF. WAT IS SCASHEN ? Eenvoudig geld overschrijven tussen rekeningen (via twee smartphones?); Geen gedoe met rekeningnummers;
Winkelen 3.0 Hoofdstuk 5 Wat doen leidinggevenden?
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Mogelijkheden vullen elkaar aan …
Acht maanden lang valt er in Burkina Faso amper een druppel regen
(Bijna) iedereen doet het
Fundraising Kick off presidia 2017 Paul Deleye
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?
Rugendo vzw is een jonge Molse organisatie die projecten financiert op Idjwi, een eiland in het KIVU-meer in Oost-Congo.
Werving Parttime Helden 2018
Kameroen – Opleiding van Artsen voor het Zidim Ziekenhuis
Mogelijkheden vullen elkaar aan …
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
EHBO bij Movares Is er meer dan pleisters en 112?.
Mijn Ogen.
Transcript van de presentatie:

Diny Couckuyt 1BaSWa

Inhoudsopgave Wie is Paul Kapami? Mulunguzi Werking organisatie Fondsenwerving

Wie is Paul Kapami? Verantwoordelijke arts Noord-Katanga  veel lepragevallen Woont en werkt in Kalemie. Ook het regionaal coördinatiebureau van Damiaanactie. Volgde opleiding tot dokter + zette andere mensen aan om die opleiding te volgen.

Mulunguzi  1 van de plaatsen waar Paul Kapami als dokter heeft geholpen. 1993: oprichting gezondheidspost 2001: Noord-Katanga: opleiding verplegers Nu: compleet vrijwilligersnetwerk

Werking organisatie Damiaanactie kiest voor gezondheidszorg op lange termijn, niet zozeer voor dringende interventies. De werking van de organisatie wordt sterk bepaald door: - gespecialiseerde medische hulpverlening - wetenschappelijke begeleiding - internationale samenwerking - lokaal personeel

Gespecialiseerde hulpverlening: Al de middelen + al het geld dat ze ontvangen  bestrijding 3 ziektes: lepra, tuberculose (tbc) en berglepra. Werking op lange termijn: Bakenen projectgebieden af + blijven de bevolkingsgroepen helpen. Doel niet bereikt  blijven aanwezig. Wetenschappelijke begeleiding: Medewerking verlenen ontwikkeling nieuwe technieken voorkoming lepra en tbc. Steunen verbetering van efficiëntere behandelingsmethodes.

Fondsenwerving Eenmalige storting Op hun rekeningnummer Vanaf 40 euro red je een leven. Regelmatig storten Domiciliëring: Jouw bank stort elke maand automatisch een vast bedrag op hun rekening. Erfenis of legaten

Stiften van Damiaanactie Elk jaar verkopen vrijwilligers vele duizenden pakjes. Dit is één van de belangrijkste pijlers in de campagne van Damiaanactie.

Voor meer informatie: zie de site van Damiaanactie: