De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

REGEERAKKOORD er komt één regeling voor uitkeringsgerechtigden in de WWB, WSW en de Wajong. bezuiniging in 2015 van meer dan 1 miljard, structurele bezuiniging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "REGEERAKKOORD er komt één regeling voor uitkeringsgerechtigden in de WWB, WSW en de Wajong. bezuiniging in 2015 van meer dan 1 miljard, structurele bezuiniging."— Transcript van de presentatie:

1 REGEERAKKOORD er komt één regeling voor uitkeringsgerechtigden in de WWB, WSW en de Wajong. bezuiniging in 2015 van meer dan 1 miljard, structurele bezuiniging is meer dan 2 miljard. alle jonggehandicapten worden herkeurd. De uitkering van de gedeeltelijk arbeidsongeschikte jonggehandicapten zullen per 1 januari 2014 worden verlaagd naar 70% netto minimumloon (nu 75%). Voor jongeren die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn blijft de Wajong bestaan.

2 REGEERAKKOORD mensen met een indicatie voor een beschutte werkplek houden toegang tot de WSW. Huidige WSW-ers worden niet herkeurd en kunnen gewoon op hun WSW-werkplaats blijven werken. De nieuwe instroom wordt wel beperkt. Een derde van de werkgelegenheid in de sociale werkplaatsen verdwijnt. (30.000 banen) de bijstandsuitkering wordt gedurende 20 jaar verlaagd met 2000 euro op jaarbasis

3 REGEERAKKOORD arbeidsgehandicapten met een beperkte verdiencapaciteit worden zoveel mogelijk via loondispensatie aan de slag geholpen bij reguliere werkgevers. Ze verdienen daar maximaal het wettelijk minimumloon. de voorwaarden en sancties voor jongeren tot 27 jaar die een beroep doen op de bijstand in het kader van de Wet Investeren Jongeren, worden aangescherpt.

4 WAT KUNNEN WIJ DOEN? ervoor zorgen dat deze plannen zo snel mogelijk van tafel gaan door het organiseren en mobiliseren van mensen met een arbeidsbeperking. grootschalig verzet is nodig door middel van de campagne ‘Armoede werkt niet’!

5

6 ONZE EISEN geen banen schrappen maar banen scheppen geen ontslagen bij de sociale werkvoorziening geen verlaging van uitkeringen niet verdienen onder het minimumloon goede opleidingen, goede begeleiding

7 ARMOEDE WERKT NIET Campagne-website met:  petitie  meldpunt  vraag en antwoord Nieuwsbrief naar betrokkenen

8 ARMOEDE WERKT NIET Afdelingen gaan met de actiekaart ‘wij willen werk geen armoede’ langs bij de sociale werkvoorziening, scholen voor speciaal onder- wijs. Het liefst in samen- werking met andere partijen, vakbonden en bondgenoten.


Download ppt "REGEERAKKOORD er komt één regeling voor uitkeringsgerechtigden in de WWB, WSW en de Wajong. bezuiniging in 2015 van meer dan 1 miljard, structurele bezuiniging."

Verwante presentaties


Ads door Google