Informatiesessie Impact van de nieuwe richtlijn « stocks » voor de aangevers van aardolie 13 maart 2012.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
OPMAKEN VAN EEN HUURCONTRACT en plaatsbeschrijving
Advertisements

Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Belastingdienst en administratieve software Actualiteiten
Paperless Customs Business Case
EMAS-verordening • Afwijking voor kleine organisaties (art. 7) – Wat? • driejaarlijkse verplichtingen (oa. hernieuwing registratie) • Jaarlijkse verplichtingen.
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
Richtlijnen met betrekking tot de verwerking van de betalingen in PLDA
e-Procurement in Antwerpen; het belang van een stimulerende gangmaker
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
CBFA 6 December Modernisering van het systeem voor gegevensverzameling.
Informatie en gebruikershandleiding versie 2 April 2009 Arthur Kleijn
Informatiesessie Impact van de nieuwe richtlijn « stocks » op de aangevers van aardolie 13 maart 2012.
De sociale diensten in een Europees perspectief: Correctie van de markt of concurrentie? Réseau Européen des Villes et Régions de l’Economie Sociale 8.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
CBFA 6 December Modernisering van het systeem voor gegevensverzameling.
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
Schoolgegevens nakijken en bezette plaatsen invoeren Surf naar Log in via het blokje ‘bestaande.
Inleiding SBR, doelstelling en verplichtstelling SBR SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
Impact van de dienstenrichtlijn op de sector van de sociale economie Hans De Vriese vzw Kleis.
BronHO Nieuwe gegevens uitwisseling tussen DUO en instelling.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
Informatiesessie Impact van de nieuwe richtlijn « stocks » inzake de aangevers van aardolie Voorstelling richtlijn houdende verplichting voor de lidstaten.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Tax-on-web & My Minfin 2014.
BPR van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
FAMIPEDIA, kennis on line
POD Maatschappelijke Integratie Tevredenheid klanten + actieplan provinciale ontmoetingen herfst 2010.
1 Nationaal Forum Certificeren Partnership: Operatoren-D&A 19 juni 2006Raymond Marchal Gewestelijk directeur DACO 1.
7 december 2011 Aangifte van adreswijziging via “mijn dossier”. Stand van zaken op 31/10/2011.
E. Nezer SLA-actieplan teneinde de termijnen voor de invoering van de bijwerkingen te verkorten.
6 november 2013 Maandelijkse statistieken: aantal uitgevoerde transacties + evolutie Koen Raymakers.
omzetting van de richtlijn 2006/123/CE FOD Sociale Zekerheid – Van De Sande J.M. FOD Economie – AD Economisch Potentieel.
Energieboekhouding voor scholen
Nieuw datamodel volwassenenonderwijs. Afdeling Volwassenenonderwijs2 Efficiëntere administratie volwassenenonderwijs Aansluiting volwassenenonderwijs.
OMZETTING VAN DE KADERRICHTLIJN DIENSTEN Internal Market Information System (IMI) Sven Baeyens FOD Economie, KMO, Middenstand en.
Europese dienstenrichtlijn: implementatie Karolien Naert, Bart Devisch en Eva Poelemans 1.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Inleiding herziening richtlijn brandstofkwaliteit 98/70/EG CCIM- stakeholderoverleg.
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Ontwerp KB tot wijziging van KB van 16/01/2006 “erkenningen, toelatingen, registraties” Paul.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Standaard Kosten Model (SKM) meting FAVV Aleydis Kestens Februari 2007 Federaal Agentschap voor.
HET VLAAMS STATISTIEKBELEID IN DE TOEKOMST Thierry Vergeynst administratie Planning en Statistiek 4 maart 2004.
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten Marie VERKAEREN Afdeling Milieupolitie en Bodems Departement Identificatie van verontreinigde.
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
Internetdag Journée Internet E-government Wordt het een succes in België?
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Kabinet van de Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen 1.
voor iedere ondernemer
KB’s van 9 en 19 maart Lichte ongevallen Bijscholing hulpverleners
Infosessie Intrastat 2015 Nieuwe procedure voor het indienen van Intrastataangiften bij de Nationale Bank van België Brussel, 18 november 2014 Hans Schollaert,
Focus juli 2014 RVA-SANCTIE EN DOORSTROOM NAAR DE OCMW'S.
Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources Enterprise Resource Planning © Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner.
17 juni 2014 en 2 juli 2014 D.J.P. (Douwe) van de Goorberg BBA Concern inkoper CPD Informatiebijeenkomst TenderNed UOV De Kring.
Subsidie individueel vervoer:
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
Vooruit met de Regionale economie 28 januari 2015 wethouder Jop Fackeldey Regionaal ambassadeur Beter en Concreter.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Omgevingsvergunning: betere dienstverlening door integratie en digitalisering vergunningsverlening? Durven met dienstverlening 15 oktober 2015 Ranja Van.
De Bouwplaats-ID, een goed idee?
Een kijkje in de keuken van:..... De Douanepraktijk André Jansen 15 maart 2011 – Deel I: Douanerecht –
‘R&D Fonds GGD Amsterdam’ ‘Hoe werkt het en wat levert het op?’
Subsidieregeling opleidingen publieke gezondheidszorg november 2012.
Elektronische kennisgeving van geboorte
Evoluties in de nieuwe regelgeving
Administratieve Vereenvoudiging SVZ & Campagne 2018
De toelage voor participatie en sociale activering: cijfers 2017
Digitale aangifte overlijden
Transcript van de presentatie:

Informatiesessie Impact van de nieuwe richtlijn « stocks » voor de aangevers van aardolie 13 maart 2012

De aardoliebalans Ontwerp van een nieuwe elektronische aangifte Marie Novak 13 maart 2012

Inhoud 1.Inleiding 2.Motivaties en objectieven 3.Werking 4.Belang voor de aangevers

Inleiding  Modernisering van de administratie –Gebruik van de nieuwe technologieën om de procedures te versnellen  In aanmerking nemen van de moeilijkheden van de aangevers –Vereenvoudiging van de administratieve last (beter aangepast, geïndividualiseerd)  Evolutie van de mentaliteiten –Aanpassing aan de context (talrijke nationale en internationale administraties gebruiken internet om gegevens te verzamelen)

Motivaties en objectieven  De processen inzake gegevensverzameling automatiseren –Automatische herinneringen –Gegevens die onmiddellijk beschikbaar zijn –Snellere analyse  Gevolg geven aan nieuwe verplichtingen - Aanvragen van de Gewesten  De betrouwbaarheid van de gegevens verhogen –Geïndividualiseerde benadering, vragenlijst aangepast aan het type van onderneming –Ogenblikkelijke wijziging van de vragenlijst, indien vereist

Motivaties en objectieven  Nieuwe aangevers –Producenten van « bioproducten» –Intermediaire verdelers –Benzinestations  Vereenvoudiging van de luiken B en C van de balans –Aanpassing van de vragenlijsten –Crosschecks met de andere beschikbare gegevens

Voorgestelde werking  Elektronisch formulier beschikbaar op de site van de FOD – websurveys/eDATENQ/ websurveys/eDATENQ/ –Beveilligde toegang voor elke aangever Nummer van de onderneming of accijnsnummer + paswoord –Differentiatie in functie van de onderneming Elke aangever visualiseert enkel de gegevens die hij moet vervolledigen (≠ actuele vragenlijst die gemeenschappelijk is voor alle aangevers) Manueel aangevuld of upload van bestanden

Voorgestelde werking  Aangepaste termijnen Maandelijks voor de operatoren die actief zijn in luik A –Stocks, invoer/uitvoer, productie, uitslag –Revisie / jaarlijkse correctie van de jaarlijkse gegevens Driemaandelijks/ jaarlijks voor luik C (distributie per sector van activiteit) Jaarlijks voor de distribeurs (actifs dans le volet B) –Verdeling per distributiegewest Jaarlijks voor de servicestations –Levering van brandstoffen in functie van de regio van vestiging

Belang voor de aangevers  Vereenvouding van de vragenlijst  Snelle toegang tot nuttige informatie –Maandelijkse en jaarlijkse balansen die sneller worden bijgewerkt  Completere en betrouwbaardere gegevens  Implicatie - Pilootgroep (vrijwilligers ?)

Dank u voor uw aandacht