De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Gezonde leefstijl DOiT programma DOiT op school Ouders en DOiT Inhoud presentatie.
Advertisements

Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
De kantine van <naam school>
De kantine van <naam school>
Wat is een goede warme maaltijd?
Voorlichtingsavond De Granaet.
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
De gezonde voedingstest
Stofwisseling.
Een handleiding voor deleerkracht
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Hardlopen en voeding Every morning in Africa, a gazelle wakes up. It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed. Every morning.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
VOEDING EN REUMA.
Tussendoortjes en frisdrank
Voeding en bewegen!.
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Gonnie Staaks tel
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
De voedsel en kracht quiz
Op weg naar een gezonde levensstijl
Voedingsbeleid [naam school]
Nascholing voor praktijkondersteuners
Lekker en Gezond de Quiz
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.
Eiwitten 1 gram eiwitten = 4 kcal.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
VOEDING EN DIABETES.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Gezondheidscentrum Parklaan 25, 2300 Turnhout Stap voor stap: Het Preventief Medisch Onderzoek voor vier- jarige kleuters Stap voor stap: Het Preventief.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
VOEDING EN DIABETES.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voedingsbeleid [naam school]
Voeding alimentación Door Geerte Plas.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Voedingsbeleid [naam school]
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Schijf van vijf.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voel je wel in je vel !.
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Voedingsbeleid [naam school]
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten Koolhydraten

Meisjes Ontbijt: 2 sneetjes bruin brood met boter Jongens Ontbijt: 2 sneetjes bruin brood met boter beleg, vlees en of kaas 2 glazen volle/halfvolle melk Tussendoortje: portie fruit 2 sneetjes brood melk en of frisdrank Lunch: 3 a 5 sneetjes brood 2 glazen volle/halfvolle melk Tussendoortje: cracker en of biscuittjes fruitdrankje Avondmaal: 4 lepels groenten 5 a 7 aardappels of 6 a 7 lepels rijst 100 gram vlees toetje: yoghurt, vla, kwark of fruit Meisjes Ontbijt: 2 sneetjes bruin brood met boter beleg, vlees en of kaas 2 glazen volle/halfvolle melk Tussendoortje: portie fruit 2 sneetjes brood melk en of frisdrank Lunch: 2 a 3 sneetjes brood 2 glazen volle/halfvolle melk Tussendoortje: cracker en of biscuittjes vruchtensapje Avondmaal: 4 lepels groenten 4/6 aardappels of 5/7 lepels rijst 100 gram vlees toetje: yoghurt, vla, kwark of fruit

“Alle schoolkantines gezond in 2015, maar hoe?”

Kantine biedt gevulde koeken, candybars en zakjes snoep aan. De gemiddelde schoolkantine: Automaten met calorierijke snacks en frisdrank. Kantine biedt gevulde koeken, candybars en zakjes snoep aan. Het assortiment bestaat uit onder andere saucijzenbroodjes (43%), chips en gesuikerde frisdranken (35%) Op 1 op de 5 scholen worden gefrituurde snacks verkocht. - http://gezondeschoolkantine.hyves.nl/ (bron: RIVM 2007)

11% van de 2 tot en met 19-jarigen kampt in Nederland met overgewicht 11% van de 2 tot en met 19-jarigen kampt in Nederland met overgewicht. Bij 3% van de jongeren is sprake van ernstig overgewicht. Vanaf begin jaren tachtig is het aandeel jongeren met overgewicht gestegen van 9% tot 11%. Ernstig overgewicht is in dezelfde periode gestegen van 2 naar 3%.

De meest voorkomende aandoeningen zijn: Astma 9% Migraine 8% Eczeem 6%

Een paar basis principes om gezond te blijven: Gezond eten Goed slapen Diep ademhalen Harmonieus bewegen

Wat zit er in uw eten?, Corinne Gouget Boeken: Signalen van je lichaam, Jean-Pierre Barral - De hoorn des overvloeds, Christiane Beerlandt - Wat zit er in uw eten?, Corinne Gouget

Qoute Jean-Pierre Barral: “Een mens is gemaakt om te bewegen”