Ik ben Alice Jan Simoen Ellen De Bie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Marjolijn Hof en Iris Kuijpers Jilly Van Croonenborch
Over honden en over mensen….
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
die niet om jou zou huilen.
Loverboys.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
De christelijke boodschap
Sjakie en de Chocoladefabriek
Tips voor een vlotte start!
Indien je vóór mij zou sterven,
Kinderboekenweek op de Wissel
Moppen over jantje! Jantje is op school. De meester: "Wie zichzelf dom vindt gaat staan". Iedereen blijft zitten. Opeens gaat Jantje staan. De meester:
Strelingen van het Leven.
ZACHTE WOORDEN VOOR DE OUDERS ….
Bleu Mount.
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
EEN SLIMME MOEDER.
Geloven, waarom zou je? Mijn leven zit zo al best vol!
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Weet je wie ik ben ?.
Het kleurenbeest.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
ADVENT 2014.
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Wij hebben een hart voor iedereen
Vrienden en vriendinnen
MEER? Is er. Dit leven – waar draait het om? Wat laat je achter? Is er meer?
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Herinneringskamp Westerbork
Blok 6.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
Liefde Randi V.d.A. Hoe begint het ? ●Eerst vindt je hem/haar knap. ●Dan kom je in contant (praten met elkaar). ●Dan leer je hem/haar kennen. ●En als.
Zinnen die doen nadenken !
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Het verhaal Bella Swan is altijd anders geweest. Ze doet geen enkele moeite om zich aan te passen aan wat de populaire kliek op school dicteert. Wanneer.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
De rode duif De burgemeester van Utrecht is ten einde raad met de verschrikkelijke overlast die de massa‘s duiven veroorzaken, die „zijn“ stad beheersen.
‘Mixed up piles’.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Rauw en troosten.
Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Jij bent niet anders maar bijzonder!
Mogelijke Jezusbeelden
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Transcript van de presentatie:

Ik ben Alice Jan Simoen Ellen De Bie

Inleiding Titelverklaring  slash-boek (waargebeurd) Alice Dupont  eetprobleem. Liefdesprikkelen. Alleen wonen  op een vuil kot in Leuven  wordt eenzaam. Keuzes maken. Bv. studierichting die ze zal moeten volgen na het 6e middelbaar  totaal geen idee.

Inhoud - kern Eetproblemen  meisje Alice. Dénkt dat ze dik is. Erika en Astrid  beste vriendinnen – steunen. Alice vertelt het aan haar mama  mama had het vroeger ook. Van haar mama  naar een therapeut & een diëtiste. Verliefd. Slimme zus Camille  studeert verpleegkunde maar gaat toch voor verkoopster. Simon  haar beste vriend  haar alles. Vader ziet ze niet meer  woont in Frankrijk  ouders gescheiden.

Het probleem Het eetprobleem van Alice, een tiener die zichzelf té dik vindt. Iedereen  ongelijk maar Alice  afvallen Ze wou gewoon wat afvallen zonder verdere bijbedoelingen. Strijd met zichzelf, de wereld & de weegschaal. Eetbuien  als ze zich slecht voelt. Beste vriendinnen Erika en Astrid mooi mager zijn.

Oorzaken Problemen zoals liefde, keuzes maken, ouders, school, vrienden,… Dénkt dat ze ‘dom’ is  dyslexie. Wil niet volwassen worden. Eindwerk  hiervoor moet ze 50 blz. schrijven  dyslexie  enorm probleem.  Veel ruzie met haar mama. Simon  wil haar niet meer zien Alice is verdrietig + ze zit er onder door  wil dood.

Gevolgen Door al die probleem valt ze snel af. Verliest vele kilo’s  op een korte tijd. Diëtiste  Alice opgenomen zal moeten worden. Alice negeert dit en blijft afvallen.

Oplossingen Het boek heeft een open einde.  Alice verlost van haar probleem?  weten we niet. Oplossing  instelling Niet nodig want op het einde is ze bijgekomen  ze is terug gezond (of toch zo goed als).

Slot: Geloofwaardigheid? Een slash boek, d.w.z. een waar gebeurd verhaal. Zaken toegevoegd  verhaal hoofdpersonage  gebaseerd op een echt verhaal.  geloofwaardig.

Slot: Personages? Mama  bezorgd en lief. Camille  zus van Alice. Simon  beste vriend tot hij haar laat staan voor zijn vriendinnetje  Alice zit in de put. Erika & Astrid  beste vriendinnen. DVD  liefje van Alice  knipperlichtrelatie. (aan/uit) Lotte  diëtiste. Karlijn  nichtje die ook kampte met een eetstoornis  wordt behandeld  herstellende

Slot: Afloop? Alice doet fantastische examens  eerste jaar Sociale en Culturele wetenschappen. Begint te geloven dat ze niet dom is  gewoon dyslectisch. Einde  baseert zich op het feit dat Alice haar lichaam durft te laten zien : naakt (+zat?) rond te lopen in de stad na een feestje met haar vriendinnen. Dit zou ze vroeger nooit gedaan hebben. Krijgt ook een vaste relatie met DVD  Alice gelukkig. Terug op het goede pad?

Einde Einde 