Actief Burgerschap Plan Nederland.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
Advertisements

Welkom bij Best Buddies Nederland
Programma – Voorstellen & verwachtingen
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
Presentatie UNICEF.
© prof. dr. Lucas C.P.M. Meijs, prof.dr. Lucas C.P.M. Meijs Lonneke Roza MscBA Strategische filantropie.
Wat is/Wat doet het Sterrenfonds? • Voor kinderen < 16 die een steuntje in de rug nodig hebben • In Nederland • Laat kinderen stralen door materiële.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Bedrijventerreinen als economische motor Presentatie door drs. Gerrit Ybema Ybema Economy Solutions Bedrijventerreincongres 2006 Zutphen, 5 oktober 2006.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Kinderen zonder rechten
passend onderwijs en zorg voor de jeugd
Bart van Uitert Geluk&Co Bart van Uitert projectleider Maatschappelijke participatie.
Laat Nederland van zijn beste kant zien! Workshop Fondsenwerving 21 oktober 2008 Freek Mekking & Eylem Tanir Projectadviseurs Diversiteit Oranje Fonds.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
MFS II Subsidie aanvraag ICCO Alliantie
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Edukans 4 april 2017.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
LOT OP REIS.
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
C H I L D F R I E N D L Y C I T I E S School-buurtspeelpleinen Froukje Hajer Spelen zonder (schoolplein)hekken Groningen 11 november 2006.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Evenementencommissie RCU Zwolle
Beleid met betrekking tot roken
Niet iedere leerling krijgt het Schoolgeld dat hij of zij nodig heeft. En kan gereformeerd onderwijs volgen waar hij of zij dat zou willen. Het kan zijn.
Ervaring van Jeccdo met de opvang van wezen en kwetsbare kinderen in de community. Addis Ababa, Ethiopia.
Sturen op Zelfsturing Living Lab WMO-werkplaats 26 januari 2015
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
Dossier Empowerment.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
PWO EDOEL VELOV 26/02/2015 Thomas Remerie, Eef Thoen, Bea Merckx Educatie Duurzame Ontwikkeling, Evaluatie van de Lespraktijk Ontwikkelen van een ontwikkelingsinstrument.
Presentatie UNICEF.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
Basistraining: Verklaring van Genève 1940 Januzs Korczak 1959 VN Verklaring inzake Rechten van het Kind 1989 VN Verdrag inzake Rechten van het Kind.
Werkplaats Communicatie Optimaal communiceren: Hoe doe je dat ? Uitwerking aspect “communicatie rondom burgerinitiatieven” Presentatie werkplaats communicatie.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
Visie van Eigen Kracht Eigen Kracht Centrale. Werkt aan een samenleving waarin participatie en samenredzaamheid van burgers centraal staan Waarin burgers.
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Wijkaanpak in Gouda ‘Gebiedsgericht samenwerken aan leefbaarheid en bewonersparticipatie’ 1994 start wijkaanpak 2007 vernieuwde inhoudelijke werkwijze.
Nederlanders en de decentralisaties in het sociale domein
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Beleid en regelgeving Les 3.
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Verantwoordelijkheid van Organisaties
Ratificatie VN-verdrag: 14 juli 2016
De collecte is voor Red een Kind.
De toekomst van de maatschappelijke stage
Naar een stad waarin iedereen meedoet
De rekenvaardige burger
Redenen om te vluchten Oorlog, geweld, discriminatie, vervolging, mishandeling, uitbuiting, kinderarbeid, kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, rekrutering,
Transcript van de presentatie:

Actief Burgerschap Plan Nederland

Wat is Plan? in 1937 opgericht door de journalist John Langdon Davies om in de Spaanse Burgeroorlog dakloze en weeskinderen te helpen. Plan werkt aan duurzame verbetering van de levensomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden. Plan is een kinderrechtenorganisatie en werkt op grond van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind en heeft speciaal aandacht voor meisjes. 7.600 mensen (85 in NL) en 50.000 vrijwilligers (350 in NL) werken aan ontwikkelingssamenwerking.

Wat doet Plan? Plan werkt met 7 thema’s die direct invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen: > Kinderrechten > Kindbescherming > Onderwijs > Gezondheidszorg > Voeding en voedselproductie > Veilig drinkwater en sanitatie > Klimaat Fondsenwerving, kind- en projectsponsoring, subsidie, donaties > In 17 landen, bij bedrijven, burgers en overheid Besteding aan de doelstelling > Aan kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, samen met de mensen die er wonen. 5

Child Centered Community Development - CCCD Een hoofdrol voor kinderen want kinderen: Leren snel, zijn krachtig Weten wat zij nodig hebben Veranderen Werkwijze: Spelen met kinderen, luisteren, vertrouwen geven en krijgen Volwassenen erbij betrekken Rekening houden met tradities en gebruiken Traag proces Het beste van alles: Hoop en kansen in plaats van armoede Bij Child Centered Community Development staan kinderen niet alleen in het centrum van de belangstelling, zij vervullen een hoofdrol. Op de banner staat in het Spaans (Colombia): kinderen hebben een plan. 7

8

Actief Burgerschap Plan Nederland Educatie & Participatie: Kinderen & jongeren Landelijk Vrijwilligersnetwerk Volgens het Plan Nu principe Onderdeel van MVO beleid: Inzet van medewerkers als vrijwilliger

Meerwaarde Vrijwilligers Plan Nederland Bijdrage aan belangrijke doelen van de organisatie; versterken naamsbekendheid, imago, relatiebeheer en fondsenwerving Objectieve dragers van de boodschap van de organisatie. Uitvoering activiteiten dankzij vrijwilligersinzet haalbaar (Onvoldoende personeelscapaciteit & financiële middelen) Vrijwilligers vormen een belangrijke schakel in het opbouwen van duurzame relaties met de achterban en in het vergroten van het draagvlak van onze organisatie. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de missie en visie van de organisatie en vormen een bron van informatie.

Vrijwilligersnetwerk Plan Nu Principe Het Plan Nu principe houdt rekening met de eigen motivaties, wensen en achtergronden van iedere vrijwilliger Plan Direct Direct in actie komen Plan Mee Meedoen met een gepland evenement Plan Zelf Zelf een evenement of actie starten

Dank voor uw aandacht! www.plannederland.nl Mogelijke vragen aan de kinderen - In welk land, ver weg, ben je al eens geweest? Wat zou jij het allerergst vinden? niet voldoende eten en drinken vieze WC’s dat je nooit meer naar school mag dat je voor je broers of zussen zou moeten zorgen …vul maar in Zou je liever iedere dag gaan werken of naar school? Kun je een leuke actie bedenken met je klas om geld in te zamelen? 16