In april 1993 is de NVMA opgericht Medisch acceptanten in Nederland niet georganiseerd en in b.v. UK en Afrika wel In Nederland geen professionele opleiding.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vrijwilligers in de geestelijke verzorging?
Advertisements

Commissie Wijkgericht werken
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
IN LIENDEN BIJ LINGEHOEVE DIERGENEESKUNDE
Vrijwilligers beleid/ Samenwerken met actieve leden Met elkaar. Voor elkaar.
Netwerk voor Cultuur en Natuur Masterplan Plan van Aanpak Afdelingen en regio’s Zaterdag 4 mei 2013.
Groene ICT en Duurzame Ontwikkeling in het HO 25 november 2010Amandus Lundqvist, voorzitter SURF.
Achtergronden & Opzet April De chemische industrie in de media:
BERENSCHOT | VAN DOOREN ADVIES | CHARISTAR
STEDENBAND LEIDEN-OXFORD Een traditie met toekomst heden.
1.1a2, Vereniging voor elektronisch geld instellingen in Nederland Toelichting op doelstelling en werkwijze Kees Klomp (voorzitter) 11 juni 2002.
Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid-Nederland en Iatrogenic Europe Unite-alliance op de bres voor patiëntveiligheid! Wie zijn wij en waar staan we voor?
Nationaal Actieprogramma Diabetes 24 november 2011 Elize van Ballegooie Senior Implementatiemedewerker NAD Ytje van der Veen Implementatiemedewerker DVN.
XXXXX AAN HET WERK MET EVC ERKENNING VERWORVEN COMPETENTIES VOOR DE SUWI-KETEN Utrecht, 27 november 2007 Elize de Bar (CWI) Ria van Dinteren (Kenniscentrum.
Forum Visitatorum ser peters
Focus op 2005 Markt- en opleidingsontwikkelingen FiDi/Pé vandaag! FiDi/Pé morgen! Operationele uitvoering Actiepunten voor 2005 Opleidingskalender 2005.
Annelies Dumortier Informatievaardigheden 1BaSwB
Reünie opleiding Logopedie Hogeschool Arnhem & Nijmegen
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
De onderwijs coöperatie De Onderwijscoöperatie is er van, voor en door de leraar. Daarom werkt de Onderwijscoöperatie samen met de mensen die zij vertegenwoordigt:
Sittard, 30 juni 2009 Het geheel is meer dan de som van delen. Een onderzoek naar de manier waarop NVP Limburg een afdeling van het NVP kan zijn, die voldoet.
Auteur: Jos de Jonge Datum: 5 november 2010 Toekomst docenten hbo. Implicaties van ambities.
1 Collectieve Belangenbehartiging De rol van KBO-Brabant in een veranderende samenleving Tijd van wederopbouw Jaren 60 Jaren 80 Vanaf 2000 Hoe verder De.
Realisatie Kwaliteitsbeleid 2008 – 2012
VerenigingNederlandseConstructeurs Vereniging Nederlandse ConstructeursVNConstructeurs Beroepsvereniging voor constructeurs.
Alumnivereniging EUR Masters of Financial Planning Aanleiding In januari 1998 isde eerste selecte groep van de postacademische opleiding Master of Financial.
Erica van Henten (Alysis Zorggroep)
Nederlandse Vereniging van Raadsleden Om de kwaliteit van het lokaal bestuur.
Jongeren Preventie Team
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
Internationale Activiteiten
Raadgevend Ingenieursbureau Lievense Theo Everaers NSTT en de toepassing van sleufloze technieken.
Vereniging van Apothekersassistenten in het ziekenhuis
Congres Zorg in beweging V&VN nurse practitioners De kracht van regionale bijeenkomsten voor nurse practitioners.
VRIJWILLIGERSWERK EN PARTICIPATIE AAN HET VERENIGINGSLEVEN BINNENSTEBUITEN Vanryckeghem Charlotte 1.
INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.
Welkom!.
FVIB | KENNISCENTRUM SAMENWERKEN IN ASSOCIATIE De meerwaarde van samenwerking in een vrij beroep. ESF: Bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid.
OPRICHTINGSVERGADERING 14 MEI AGENDA 1.WELKOM EN OPENING 2.INLEIDING DOOR IR. H.A. WITMANS VOORZITTER BESTUUR VAN DE ORDE 3.HET PLATFORM – DE VERENIGING.
Wat eraan voorafging ………………… Prof.dr. Toine Lagro-Janssen NHG Werkgroep Vrouwen en Huisartsgeneeskunde
INTRODUCTIE. ONTSTAAN Zij vond haar oorsprong vanuit de behoefte van een toen nog klein aantal kwaliteitsmanagers om contact te leggen met vakgenoten.
Coördinatoren bijeenkomst 22 mei 2014 Kennisnetwerk CVA Nederland “Kwaliteit is wat ons bindt”
Achtergrond  Ongeveer 6000 AIOS in Nederland ( MS)  27 specialismen DJO + LVAG = De Jonge Specialist.
Opleiden in de school vanuit het perspectief van de VO-raad Bijeenkomst voorbereiding Opleidingsschool Rijnmond Bas de Wit 9 december 2014.
JEUGDCLUB SCHAKEN TURNHOUT
INSTITUUT VOOR ANTROZOOLOGIE
‘Actieve kaderleden als compagnon voor een collega met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Preventief Organisatie Advies 2014 Daan Ros Frank van Deventer.
Stage presentatie Dierenambulance Groningen Jeremy Corcoran 2015/2016
VSV Ouderbetrokkenheid Commerciële beroepen & Juridische beroepen Francien Baltussen Marcel Verstraeten 10 december 2015 Niet alle verzuimers vallen uit.
Dé vereniging voor mensen met MS en hun betrokkenen.
V&VN Oncologie Oncologie V&VN Oncologie Afdeling binnen V&VN Ruim 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren.
15 november 2013 Kennismaking met de organisatie Met elkaar. Voor elkaar. Welkom.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
ROTARY CLUB ……. Jaarplan 2016 – 2017 Bestuur bestaande uit: Voorzitter: naam Inkomend voorzitter: naam Secretaris: naam Penningmeester: naam Uitgaand voorzitter:
Vrijwilligersbeleid bij SVC’08.  Beoefenen en bevorderen van de voetbalsport in al zijn vormen. Wij doen dit door deel te nemen aan door de KNVB georganiseerde.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Onderzoek Lokale Fondsen Nederland 18 september 2014 Riviervismarkt 4, Den Haag.
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Stichting Zaandamse Gemeenschap
V&VN Kinderverpleegkunde
EVALUATIE JAARPLAN 2015.
V&VN Kinderverpleegkunde
Arts In Opleiding Tot Huisarts & Onderzoeker
Vereniging NLT: groei naar volwassenheid
Lichen Planus Vereniging Nederland,
Achtergronden & Opzet April 2009.
Programma uur Welkom en opening
Transcript van de presentatie:

In april 1993 is de NVMA opgericht Medisch acceptanten in Nederland niet georganiseerd en in b.v. UK en Afrika wel In Nederland geen professionele opleiding

In de topperiode ongeveer 60 leden (met name werkzaam bij levensverzekeraars) Later stadium ook claimbehandelaars betrokken

Doelstelling NVMA Het professionaliseren van het beroep van medisch acceptant

Activiteiten Bijeenkomsten organiseren met en voor leden met gastsprekers Nieuwsbrief In 1995 is met het NIBE-SVV een opleiding voor medisch acceptanten opgezet

Waarom is de NVMA niet meer actief? In 1998 raakte de vereniging slapend met als belangrijkste oorzaak onvoldoende draagkracht en ondersteuning vanuit de leden!

De Toekomst?! N.a.v het METASeminar Swiss Re 2005 N.a.v. artikelen in de GAV scoop inzake de rol en positie van de geneeskundig adviseur t.o.v. de acceptant/claimbehandelaar Er is ondersteuning toegezegd vanuit het GAV- bestuur

De enqûete Conclusie van de enqûete: Delen en uitbreiden van kennis en vaardigheden Ervaringen uitwisselen Themabijeenkomsten Casuistiek bespreken Nieuwsbrief

Huidige status Nederlandse Vereniging van Acceptanten en Claimbehandelaars: N.V.A.C.

Het Bestuur Bestuur is inmiddels gekozen (op dit moment is er nog één vacature)

De Doelstelling De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de kennis en het functieniveau van (medisch) acceptanten en claimbehandelaars werkzaam in particuliere verzekeringszaken

De website Website –

Themabijeenkomsten Er zijn drie themabijeenkomsten geweest  Verschuiven van de keuringsgrenzen  Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens  Verzekerbaarheid van HIV Op 1 november een themabijeenkomst Fraude – bij Nationale Nederlanden

Actiepunten 1.De website 2.Scholing/opleiding 3.Naamsbekendheid 4.Themabijeenkomsten