VOEDING EN REUMA.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Gezonde voeding.
De actieve voedingsdriehoek
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Hoe gezond ben ik?.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Gezonde voeding bij tieners
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
Sport en gezond levenstijl
Thema 2: Voeding en Vertering
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Optimale voeding en conditieverbetering bij longziekten
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
De voedsel en kracht quiz
Wat voedt jou deel 1..
Nascholing voor praktijkondersteuners
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Vitamine B5 (Pantotheenzuur). Vitamine B5 en ons lichaam  Bouwsteen co-enzym A  Sleutelpositie koolhydraat- en vetzuurstofwisseling  Vorming  Antistress-vitamine.
Koolhydraten
Rianne v. Heertum Diëtist
VOEDING EN DIABETES.
1 Zin en onzin van dieten Esther Pekel, diabetes dietist VUmc.
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Voeding net iets anders aan de slag Mieke Paleari
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
+ Workshop kennis maken met de experts! Connie Hoek, diëtist.
 Verschillende vormen van voeding allergieën  Wat is voedselovergevoeligheid  De drie begrippen  Dagrantsoen  Wat is koemelkallergie  Hoe ontstaat.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
VOEDING EN DIABETES.
Diabetes.
Voeding in de pedicurepraktijk
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Gezonde voeding.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Smul gezond.
Overgewicht, diabetes en gezonde voeding
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Diabetes.
Koolhydraten.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Gezonde voeding.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

VOEDING EN REUMA

DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD WAT VERSTAAN WE ONDER GOEDE VOEDING DE SCHIJF VAN VIJF HOE BEPAALT MEN DE BEHOEFTE WELKE EISEN STELLEN WE AAN DE VOEDING BIJ GEWIJZIGDE OMSTANDIGHEDEN

DE SCHIJF VAN VIJF GROENTE EN FRUIT VLEES,VIS,MELK,EII OF VERVANGERS GRAANPRODUCTEN,AARDAPPELEN,RIJST MINDER VERZADIGD VET VEILIG

BEHOEFTE: LEEFTIJD LENGTE/GEWICHT BMI GESLACHT

AANDOENINGEN DIE INVLOED HEBBEN OP VOEDINGSPATROON OVERGEWICHT DIABETES NIERINSUFFIFICIENTIE ALLERGIE

OVERGEWICHT WANNEER MEN MEER EET DAN MEN NODIG HEEFT WORDT HET TEVEEL OMGEZET IN VETWEEFSEL EN WORDT MEN ZWAARDER.

DIABETES HET LICHAAM IS NIET IN STAAT DE SUIKERS (KOOLHYDRATEN) UIT UW VOEDING GOED TE VERWERKEN. VOEDINGSEISEN : + GOEDE VOEDING + REGELMAAT + ADVIES OP MAAT

ALLERGIE OF VOEDSELINTOLERANTIE ER IS SPRAKE VAN VOEDSELINTOLERANTIE WANNEER MEN SNEL NA DE MAALTIJD KLACHTEN KRIJGT, BUIKPIJN, DIARREE BIJ ALLERGIE IS VAAK SPRAKE VAN ALLERLEI ANDERE VERSCHIJNSELEN, HUID, BENAUWDHEID ZWELLING

VOORKOMEN VAN ALLERGIE/INTOLERANTIE VOLDOENDE VARIATIE IN DE VOEDING VERMIJDEN VAN VOEDINGSMIDDELEN DIE KLACHTEN GEVEN.

CONCLUSIE DE BASIS IS GEVARIEERDE GEZONDE VOEDING DAGELIJKS BEWEGEN ER BESTAAN INDIVIDUELE VERSCHILLEN BIJ VRAGEN RAADPLEEG DE DIETIST

VRAGEN